14 Ekim 2011 Cuma

Begonvilli Ev ve Tv



Teknolojinin olanakları sınırsız. Her olanağa sahip olmak onlardan en iyi şekilde yararlanmak anlamına gelmiyor. Çocukluğumdaki tek kanallı  siyah beyaz tv yıllarından sonra şimdiki durum, o dönemleri düşününce  rüya gibi bir şey.

İşte HD teknolojisi, uydu yayınları vs. vs.

Ama....Ben  yine de bunca  kargaşanın içinde temizlik, netlik, verimlilik, kısacası kalite derdindeyim.

Eşimin futbol maçlarına olan düşkünlüğü ve benim  de kaliteli film izleme beklentim yüzünden yıllar önce Digitürk abonesi olmuştuk.  Eşim futbol maçları ve maç yorumlarından memnun. Saatler boyu sıkılmadan izlediği oluyor. Bense iyi filmlere rastlasam da çoğunluğu bıktırıcı yinelemeler olan ve kalitelisinin oldukça az olduğu filmlerde  beklediğimi bulamadım. Zaten popüler olanları ayrıca satın almanız gerekiyor.

Son günlerde  kullanmakta olduğumuz paketi yükseltmek amaçlı telefonlar geliyor. Bu telefonlar bilgisayar ses kaydı değil, canlı canlı görüşüyorsunuz, görevi paket satmak olan kişi ile. Bir tür pazarlamacılık yani. Ben de  görüşlerimi, özellikle  memnun olmama gerekçelerimi söylüyorum. Film çöplüğü olan kanallar, hiç izlemediğim, hatta yanından bile geçmediğimiz ama paketimize dahil olduğu için  para ödemek zorunda kaldığımız  ölü kanallar, ikide bir de kanal kurulumu gerektiren  teknik yetersizlikler, özellikle yağmurlu havalarda  yayının kesilmesi vs..Konuşmalar  uzadıkça  rahatsızlık duymama rağmen karşımdaki kişi ısrarla satışını yapma derdinde. Yani uzattıkça uzatıyor konuyu. İzleyicileri ne kadar çok düşündüklerini!!, bu tanıtımları bizleri düşündükleri için yaptıklarını  vurguluyor. Ee, ne yapsın, bir  kişiye daha paket satmak derdinde. Derken dizilerden söz açıyor, Muhteşem Yüzyıl'ın falanca sahnesi  diyor (ki)  sözünü kesmek  zorunda kalıyorum; ''ben dizi izlemem'' diyorum. Şaşırıyor.. Ama gerçekten izlemiyorum.. Tek tek  ele alınırsa her bireri  inanılmaz  emeklerle yapılmış, kostümleri, mekanları, oyunculukları ve  farklı  olma kaygısı ile denenmedik tür kalmamış  diziler  beni boğuyor kardeşim.. Evet  bir zamanlar seçerek izlerdim, yani izlemeye çalışırdım.  O zamanlar bile baktım kendini yineliyor, ya da beni şaşırtmıyor, oyuncuların performansları düşüyor, bırakırdım izlemeyi. Ama artık sabrım yok. Merak da etmiyorum.. İzleyen izlesin, merak etsin, ertesi bölümü  dört gözle beklesin, diyeceğim yok.
Ben eleyerek, bulduğum  bir kaç  kaliteli sinema filmi ve bir de İz tv dışında pek bir şey izlemiyorum.. Arada çeşni olsun diye History ve National Geographic  kanallarına bakıyorum. Derya Hanım'ın yamalı bohça proğramına şöyle bir göz atıyorum. Vıdı vıdı laf kalabalığında ilginç bir elişi ya da asistanının (adı aklıma gelmedi şu an, aa evet Sibel Hanım)  ilginç bir tasarımı  denk gelirse  oturup izliyorum.  Onun dışında tv karşısında geçirdiğim zamanların çoğu  bayıldığım İz tv' yi izlemekle geçiyor. Nasıl bayılmam;  bu kanal  tamamen bana hitabediyor.
İZ Tv'nin doğa, kültür, sanat, tarih ağırlıklı belgeselleri  öyle dolu dolu içerikli ki,  izlemeye doyamıyorum. Hele son zamanlarda soluksuz izlediğim Yakın Tarih'i mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum. Hemen aklıma geliverenler, Bağımsız Filmler,:Dışarıdakiler, Zirvedeki Tehdit, Ayhan Sicimoğlu'yla Renkler, Ömür Biter İstanbul Bitmez ve diğerleri, hangi birini saysam..Bu kanalın her yapımı eşsiz bana göre..
 Haberler mi? Evet, izliyoruz; magazin içerikli ve yanlı haberler içimizi baysa da izliyoruz tabii ki.
İşte bunca büyük sektörde işime yarayanlar bunlar.

Bu arada, evde çok iyi bir tv izleyicisi var; fotoğrafta görüyorsunuz:))

Keyifli, güzel ve kaliteli  izlemeler diliyorum.

9 yorum:

  1. Evet, keyifli, kaliteli izlemeler; çünkü bu işin suyunu çoktan çıkardılar. Bir iş bu kadar mı bataklığa çevrilir anlamakta zorlanıyorum... Resmen çöpe dönüşmüş kanallar ve bir sürü dizi,sinema... Burada da ustalık çıkıyor ortaya;cımbızla seçer gibi:))

    YanıtlaSil
  2. Size katılmamak mümkün mü ? Biz TV izlemeyi 2-3 yıldır olabildiğince en aza indirdik. Eşimin dizilere hiç tahammülü yok. Ben ise geçen yılın hatırına tek bir dönem dizisini izliyorum ama yaklaşık 3 saatlik bu süreci mutlaka el işi yaparak daha katlanılır hale getirmeye çalışıyorum.Bir film indirme sitesine abone olduk seçerek film indiriyor ve onları izliyoruz . ''Tarihin Arka Odası'''nın yayını bitince TV ile ilgimiz de neredeyse bitti. Halk kendisine sunulanı kabulleniyor mu,yoksa arz-talep meselesi mi artık pek emin değilim ama beyinler sistemli olarak uyuşturuluyor orası kesin !Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  3. Digiturk yayını sıkıntıları konusunda paylaştıklarınıza aynen katılıyorum.
    Biz bir kaç sene yazın adaya geçtiğimizde * kışın rutubetten bozulan tv yerine* bilinçli olarak yenisini almadık. Televizyon yokken sohbetin daha bir tadına vardık ve zamanı kaliteli kullanmaya başladık. Eşimin zaten televizyonla pek işi yok. Futbol da sevmez. Çok ender bakar televizyona hemen de sıkılır:) Ama ben de durum biraz farklı. Ben biraz daha seviyorum izlemeyi. Elişimi elime alıp seyretmek keyif veriyor. Hele bu sene Okan Bayülgen haftada 5 gece program yapıyor. 5 gece karşısındayım:) Onun dışında belgesel kanallarını ve normal kanallardaki belgesel yayınlarını da seyrederim. Kanal A DÜNDEN YARINA gibi... İz kanalını da izlerim. Ama dizilerim de var:)))
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Evet, söyledikleriniz ortak sıkıntılar. Aynı konuyu Bolat da yazmış. İkinize de katılıyorum. Seçici olmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. bende katılıyorum.. ama şimdilerde istanbulun altınlarını seyrediyorum komik şeyler izlemeyi seviyorum ..trt nin belgesel kanalıda güzel ..

    YanıtlaSil
  6. Hiç dizi izlemeyen biri olarak çocuklara da örnek olmak adına tv izlemeyi aza indirdik. Film izlemeye sinemaya gidiyorum. Arada İz tv`ye takılıyorum.(NG Wild bazen de) Gerçekten kaliteli bir kanal. Boş vakti fazla olanlar buyursunlar dizi takibi yapsınlar, benim o kadar sabrım yok, olan vaktimi de dizilere kafa yorarak geçiremeyeceğim. Akşamları çocukların yemeği, ödevi, mutfak topla çık 22.00`den önce kanepeye zaten oturduğum nadir. Sabahları 7`ye doğru kalktığım düşünülürse çok geç de yatamıyorum haliyle. Ancak hafta sonları Okan Bayülgen`i izleyebilirsem izlerim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Bego, bu yazının altına aynen imzamı atıyorum. Coşkun Aral'ı da kutluyorum İZ TV de ısrar ettiği için.

    YanıtlaSil
  8. doğru lafa dencek birşey yok canım.

    Yaa ben şu TV izleyicisini kocamannn öpebilirmiyim:)))

    YanıtlaSil
  9. ben yerim o tv fanatigini :)) Kurulmus pufa ciddi ciddi takiliyor:)

    Sevgilerler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.