22 Kasım 2010 Pazartesi

Niran Ünsal'ın Sabah Kuşağındaki Büyük Gafı


 Bu  sabah bir  yandan ev  işleri  ile  uğraşıyorum  diğer  yandan  izlemesem  de  tv. ye kulak  kabartıyorum. Çünkü evde bir  ses  olsun  diye  açtığım televizyonda,  sabah  kuşağı programlarından birinde Petek  Dinçöz, sesini, yorumunu sevdiğim  Niran Ünsal'ı konuk  edeceğini  duyuruyor...

 Az  sonra  telaşla  geliyor Niran Hanım. O  bildik sohbetimsi  konuşmalar  başlıyor  müzik  faslından  önce. Müzikle  ilgili  kısa sohbetten sonra, Petek Dinçöz,  çok lazımmış  gibi Niran Ünsal'ın  özel  yaşamı  ile ilgili  bir  şeyler  söylüyor  ya  da  soruyor. Tam  olarak anımsamıyorum; çocuklardan vs  bahsediliyor.. Derken birlikte  olduğu  insandan söz  açılıyor. Petek  Dinçöz ''nişanlınız ya  da birlikte  olduğunuz  kişi''  benzeri  bir  şeyler söylüyor  ama  Niran Ünsal  öyle  bir itiraz  ediyor  ki; ''o  kişi  benim eşim'' diyor.
Petek Hanım:
-Evlendiğinizden  haberim yoktu, özür  dilerim',  diye açıklama yapıyor.
Niran Ünsal :
  -Evet,  evlendik,
diyor  ve  ekliyor:
-Henüz  resmi  nikahımız  yok,  ilkbaharda  bir  kır  düğünü  yapacağız  ve  o  zaman  nikahımız  olacak,
diyor..
Ve devam ediyor:
-Ama  dini  nikahımız  var,  yurt dışında  nikahlandık (yer  çok  önemliymiş gibi)  ve  ben Allah'ın nezdinde  İbrahim'in  karısıyım,
 diyor...
Şaşırıp  kalıyorum..Oldu mu  şimdi  Niran Hanım? Yasalarımızda  evli  olmanın  bir  tanımı  var  ve bu  tanıma  göre  resmi  nikahı  olmayan  çiftler  evli  sayılmıyorlar. Bunu  bilmiyor olabilir  misiniz? Dini  nikaha sözümüz  yok, resmi  nikahtan  sonra yaptırın elbette  ama nasıl  bu  şekilde, '' biz  evliyiz''  diyebiliyorsunuz?

Zaten  telefonla  programa  katılan  izleyicilerden de tepki gösterenler oldu  ve Petek Dinçöz  durumu  kurtarmaya  çalıştı  ama olan  olmuştu.

Bu söylemler  size  hiç  yakışmadı. Keşke  dini  nikah  konusuna  hiç  girmeseydiniz,  kimse  sizin  kiminle  ne  yaptığınızı eleştirecek  değil.  Daha  sonra  farklı  konularda bilmiş  bilmiş yaptığınız açıklamalar  da  son  derece  anlamsız  geldi.  Oldukça  fazla izlenen  bir  kuşakta ,  pek  çok  insana  örnek  olması  gereken  kişilerin verdiği  mesajlar  da  doğru  ve  tutarlı  olmalı.

Olmadı Niran  Hanım,  olmadı!!

14 yorum:

  1. Bu saftikleri hergün binlerce hanım izliyor.Sonra cinayet,tecavüz ne ararsan hergün bol bol oku gazetelerde

    YanıtlaSil
  2. İzlendiği bir gerçek. Arada sağlık bilgileri, güncel olaylar, müzik vs. de verildiği için izlenmesi kolay. Dediğim gibi iş yaparken bile bir ses olsun evde diye açılıyor işte. İş sırasında oturup film, belgesel falan izlenemeyeceğine göre çerez niyetine gidiyor. Oturup izleyenler de pek çok. Arz talep meselesi. Önemli olan yanlış mesajlar verilmesin.

    YanıtlaSil
  3. Kendi kendilerini ele veriyorlar.Binlercesi nikahsız yaşıyor.Evlense bizene evlenmese bize ne.Böyle ne dediklerini bilmiyorlar.Ondan sonra tüm tepkileri üzerlerine topluyorlar.Aaaa kır düğününe bizi çağıracaklar mı?acaba:::::)))))
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Aynen öyle, nasıl yaşadığı bizi hiç ilgilendirmez ama imam nikahı yaptırıp da ''biz evlendik'' demesi çok yanlış. O düğünler de hep reklam amaçlı oluyor.

    YanıtlaSil
  5. hakikaten çok ayıp her ne kadar dini nikah bir şart olsa da müslümanlar için biz öncelikle resmi nikahla evli sayıldığımız bir ülkedeyiz..
    asla hazzetmiyorum böyle insan ve programlardan..

    YanıtlaSil
  6. Evet yanlış mesaj vermiş.Televizyonda konuşurken daha dikkatli davranmaları gerek bence de...

    YanıtlaSil
  7. Bu ülkede böyle medya oldukça,bu tip fuzuli ekran işgalleri hep olacaktır.
    İnsanların evlenmek için evlenme programlarına olmadığı gibi,böyle manasız olgulara da gereksinimleri yok...
    Yazık,gençlerimize kötü örnek oluyorlar...

    YanıtlaSil
  8. Kalpkurabiye deniz, Çiğdem, Ağzıbozuk düşmanı, bu yanlış mesajlar insanları neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda tereddüte düşürebiliyor. Burada hukuki haklar da söz konusu. Kendisini eş sanan insanlar aslında kanun karşısında karı koca olmadıkları için hiç bir hakka sahip olmadıklarını bilemeyebilirler. Asıl sorun bu.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba; geçeceksin bunları,''kenarın dilberi nazik olmaz nazenin olurmuşşş'' sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  10. Tutarsız bir kadın gibi geldi hep bana, şimdiye kadar doğru dürüst bir hareketini görmedim. Bugün yaptığına da çok şaşırmadım açıkçası. Dan dun konuşuyorlar kendilerini izleyenlere de kötü örnek oluyorlar.

    YanıtlaSil
  11. Evliliğin temeli hukukdur. Diğeri birlikte yaşamaktır, canın istediğinde hiç bir sorumluluk almadan çekip gitmektir. %90'ı erkeğin lehine olarak.

    YanıtlaSil
  12. Dilin kemiği yok diye boşuna dememişler işte...

    YanıtlaSil
  13. Eskiden "seviyeli beraberlik" derlerdi, şimdilerde "dini nikahlıyız" diyorlar !!!!!!!

    YanıtlaSil
  14. Bunlar topluma örnek olup iyiyi doğruyu göstereceğine daha da çukura batırıyor. Boş kadın:(

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.