14 Mayıs 2010 Cuma

Begonvilli Ev Halleri

Uykucular:) Havalar ısındı ısınalı bunlar böyleler. Tatlılarım benim.


Bu gün ilk olarak zeytinyağlımızı pişirdik. Akdeniz mutfağının vaz geçilmezlerinden taze barbunya pişti Begonvilli Ev'de. Barbunyaları haşlamadan, incecik doğranmış soğan ve kabukları soyulmuş olgun domateslerle, zeytinyağında, birazcık da kırmızı biber ekleyerek pişirdik. Beş on dakika sonra havuçları ilave ettik. Çok az su ve bir çay kaşığı şeker, tuz koyduk. Akşama tavuk sote ,pilav ve salata eşlik edecek.


Banu Avar, çalışmalarını ve yapıtlarını takdirle izlediğim, okuduğum bir gazeteci yazar. Daha önce ''Hangi Avrupa'' adlı kitabını tanıtmıştım. Hangi Avrupa'yı ikinci kez okudum, ne kadar yetersiz bir tanıtım yaptığımı gördüm. Tüm yazdıkları, belgelere dayalı çarpıcı ülkeler arası politikayı yansıtan acı gerçekler. Şimdi ''Sınırlar Arasında'' adlı kitabını okuyorum.Usta Kalem yine, araştırma ve görüşmelerini, akıcı uslubu ile aktarıyor. Mutlaka okunması gerekenlerden bence.


Banu Avar Hakkında Bilgi BuradaBurada


Çoktandır kumaşlarla uğraşmıyor, bir şeyler dikmiyordum. Oysa çok severim Begonvilli Ev için işlevsel ürünler üretmeyi. Bu şirin iğne yastığı bir akşamımı aldı, umarım arkası gelir.

10 yorum:

  1. Ben cok sevdim Begonvilli Evi'in hallerini:))

    Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, bizden de size...

    YanıtlaSil
  3. yaz kokusu
    yaz sıcaklıgını
    ama o sıcaga ragmen bı o oranda da huzurun serınlıgını getırdı yazın
    banu avar benım de cok takdır ettıgım bı ınsan
    hepımızın aydınlanması gereken konulara parmak basıyor
    sevgıler begonvıllı ev

    not* o mınıklerı ben yerım:) cok tatlılar cokkk

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Sevgili Öykü..Bloğumun konseptini belirlerken hesap kitap yapmadım ve okuyup yazan, bazen de çizip boyayan :) ama ev yaşamını çok seven biri olarak ''Begonvilli Ev Halleri'' çıktı ortaya. Minikler mi? Onlarsız olmuyor. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  5. ah ben yerim o güzelleri.hele o kediciği öle bi elime geçirsem nasıl mıncıklarım göbişini

    YanıtlaSil
  6. oyyy bayılmışlar yazık sıcaktan.çok şeker.
    taze barbunyada güzel duruyo hani.hayırlı hafta sonları.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler HÜRREM TAKI, jane Hanımefendi okşanmaya bayılır, bekleriz efendim:)

    Teşekkürler beyazsepetim, size de güzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Selam ben de geldim; ziyaretinize :))

    Barbunyayı çok severek yemem eşim sever genelde onun için yaparım; sizinki ancak pek bir diri pek bir güzel görünüyor; Banu Avar ise son dönemde millet olarak keşfimiz; muhteşem kadın. Katılıyorum düşüncelerinize.

    Ve blogunuz gerçekten harika. Yeni blog komşuma selamlar...

    YanıtlaSil
  9. Çoook teşekkürler minimalist. Her sabah sabah geliyorum ziyaretinize..

    YanıtlaSil
  10. Ayyy ben yerim o patişleriii, pembiş pembiş nasıl da güzeller :) Ne kadar masum uyuyor :) Minik de bayılmış :) kuzum benim yaraları geçti değil mi ablacığım? Barbunya müthiş görünüyor ellerine sağlık ablam :) İğne yastığına bayıldım, bence de devamı gelsin :) Banu Avar'ı tanımayan kaldıysa çok büyük kaybı var demektir. Mutlaka okunacak kitaplar listesine yazdım bile :)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.