Uykucular:) Havalar ısındı ısınalı bunlar böyleler. Tatlılarım benim.
Bu gün ilk olarak zeytinyağlımızı pişirdik. Akdeniz mutfağının vaz geçilmezlerinden taze barbunya pişti Begonvilli Ev'de. Barbunyaları haşlamadan, incecik doğranmış soğan ve kabukları soyulmuş olgun domateslerle, zeytinyağında, birazcık da kırmızı biber ekleyerek pişirdik. Beş on dakika sonra havuçları ilave ettik. Çok az su ve bir çay kaşığı şeker, tuz koyduk. Akşama tavuk sote ,pilav ve salata eşlik edecek.
Banu Avar, çalışmalarını ve yapıtlarını takdirle izlediğim, okuduğum bir gazeteci yazar. Daha önce ''Hangi Avrupa'' adlı kitabını tanıtmıştım. Hangi Avrupa'yı ikinci kez okudum, ne kadar yetersiz bir tanıtım yaptığımı gördüm. Tüm yazdıkları, belgelere dayalı çarpıcı ülkeler arası politikayı yansıtan acı gerçekler. Şimdi ''Sınırlar Arasında'' adlı kitabını okuyorum.Usta Kalem yine, araştırma ve görüşmelerini, akıcı uslubu ile aktarıyor. Mutlaka okunması gerekenlerden bence.
Banu Avar Hakkında Bilgi BuradaBurada
Çoktandır kumaşlarla uğraşmıyor, bir şeyler dikmiyordum. Oysa çok severim Begonvilli Ev için işlevsel ürünler üretmeyi. Bu şirin iğne yastığı bir akşamımı aldı, umarım arkası gelir.
Ben cok sevdim Begonvilli Evi'in hallerini:))
YanıtlaSilKucak dolusu sevgiler..
Teşekkürler, bizden de size...
YanıtlaSilyaz kokusu
YanıtlaSilyaz sıcaklıgını
ama o sıcaga ragmen bı o oranda da huzurun serınlıgını getırdı yazın
banu avar benım de cok takdır ettıgım bı ınsan
hepımızın aydınlanması gereken konulara parmak basıyor
sevgıler begonvıllı ev
not* o mınıklerı ben yerım:) cok tatlılar cokkk
Teşekkürler Sevgili Öykü..Bloğumun konseptini belirlerken hesap kitap yapmadım ve okuyup yazan, bazen de çizip boyayan :) ama ev yaşamını çok seven biri olarak ''Begonvilli Ev Halleri'' çıktı ortaya. Minikler mi? Onlarsız olmuyor. Sevgiler, selamlar.
YanıtlaSilah ben yerim o güzelleri.hele o kediciği öle bi elime geçirsem nasıl mıncıklarım göbişini
YanıtlaSiloyyy bayılmışlar yazık sıcaktan.çok şeker.
YanıtlaSiltaze barbunyada güzel duruyo hani.hayırlı hafta sonları.
Teşekkürler HÜRREM TAKI, jane Hanımefendi okşanmaya bayılır, bekleriz efendim:)
YanıtlaSilTeşekkürler beyazsepetim, size de güzel bir hafta sonu diliyorum.
Selam ben de geldim; ziyaretinize :))
YanıtlaSilBarbunyayı çok severek yemem eşim sever genelde onun için yaparım; sizinki ancak pek bir diri pek bir güzel görünüyor; Banu Avar ise son dönemde millet olarak keşfimiz; muhteşem kadın. Katılıyorum düşüncelerinize.
Ve blogunuz gerçekten harika. Yeni blog komşuma selamlar...
Çoook teşekkürler minimalist. Her sabah sabah geliyorum ziyaretinize..
YanıtlaSilAyyy ben yerim o patişleriii, pembiş pembiş nasıl da güzeller :) Ne kadar masum uyuyor :) Minik de bayılmış :) kuzum benim yaraları geçti değil mi ablacığım? Barbunya müthiş görünüyor ellerine sağlık ablam :) İğne yastığına bayıldım, bence de devamı gelsin :) Banu Avar'ı tanımayan kaldıysa çok büyük kaybı var demektir. Mutlaka okunacak kitaplar listesine yazdım bile :)
YanıtlaSil