13 Ocak 2010 Çarşamba

Boxer Kızımız Bebiş'in Acıklı Öyküsü Ve Yuva İsteği, İstanbul

Aşağıdaki duyuruya
PetArkadascom da rastladım. Çok etkilendim. Dilerim bir hayvansever tarafından evlat edinilir ve çilesi biter yavrucağın.





Notlar
Doğduğunda ne kadar şirindi, ne kadar tatlıydı, çok sevdiler oynadılar onunla. Her şey çok güzeldi ama sonra ne oldu anlayamadı. Dişi diye mi veya başka sebeplerle mi nedendir dışarıya atıldı. Sokaklarda öylece ''Bana ne oldu? Neden buralardayım? Ben nereye aitim?'' diye gezdi, ailesini aradı . Onların gelip onu kurtarmasını bekledi. Gelen giden olmadı.

Kimi çocuklar onu çok sevd kimileri onu sıkıştırd canını acıttı. Başka köpekler onu istemedi, alanlarına sokmadılar, kovaladılar belki de canını acıttılar. Ufacıktı dah,a 6-7 aylık. Hep kaçmaya , saklanmaya çalıştı. Hele ki büyük insanlardan.

Koskoca bir çöp arabası bu ufaklığa çarpıyor. Minicik bir beden. Bunu gören diğer çöp arabası ise duruyor onu alıyor bize getiriyor. Aynı yerde çalışan iki farklı insan. İşte böyle insan manzaraları ?

Kendi imkanlarımızla ki yetişemiyoruz ne siz sorun nede biz söyleyelim. Bu ufaklığı veterinere götürüyoruz. Maalesef bacağı kurtarılamayacak kadar kötü bir yaralanma . Ufacık çocuk bu acılara katlanıyor. Ama hiç olmazsa sevenlerin yanında bu onun acısını çok a zda olsa hafifletiyor. İnsanlara güveniyor tekrar. Belli bir süre klinikte kaldıktan sonra buraya Tuzla Rehabiltasyon Merkezi'ne alıyoruz. Burada o kadar çok köpek varki ilgi isteyen, ona kaç günce bir sıra geliyor. Sadece yemeğini verebiliyoruz, arada bir sevebiliyoruz. Hepsine yetişmemiz mümkün değil. O ise buğulu gözleriyle bize bakıyor. İçimiz parçalanıyor.


O kadar küçük ki diğerlerinin yanında, acil durumlardaki geçici ailemize hiç olmazsa bir hafta sonu evinde misafir etmesini istiyoruz. Ev ortamına nasıl yaşıyacağını merak ediyoruz. İlk gün banyoda kuvette çok güzel yıkanıyor. Alışık olmadığı için farklı geliyor ona tabi ama kimseye zorluk çıkarmıyor. Evin küçük kızıyla çok iyi anlaşıyorlar. Kucak kucağa oturuyorlar , yatıyorlar. Tuvaletini dışarıya yapıyor çabuk öğreniyor. Ev için inanılmaz iyi huylu bir bebek. Geçici ailesi ona Bebiş diye çağırıyor. 2 günde bebiş oluyor ufacık boxer kızımız.

Anladık ki ev ortamına çabuk alıştı ve evde çok rahat yaşayabilir. Zaten 3 bacakla dışarda yaşaması biraz zor.

Artık Bebişimize ona bir ömür sahip çıkacak bir aile istiyoruz. Onu çok sevsinler istiyoruz. Ailesi ona güzel yataklar alsın, güzel mamalar, elbiseler alsın, sıcacık kalorifer yanında uyutsun, kucaklarında ona kulağına ''seni çok seviyoruz, seni hiç bırakamaycağız'' desin istiyoruz.

Bebiş kızımız buğulu gözleriyle sizi bekliyor.

Deniz Karaduman 0532 627 02 38

8 yorum:

  1. YAPMA NİNEM YA İKİ GÜNDÜR DOLAŞIYORUM O BLOG DA NASIL ÇOK İSTİYORUM AMA TORUN BAKIYORUM EV DE BAHÇESİZ OLMAZ DİYOR EŞİM.NASIL ÖZLEMİŞİM BİR KÖPEĞİM OLMASINI AMA 30 YILDIR YOK NE YAZIK Kİ İÇİM GİDİYOR BAKTIKÇA YOKSA

    YanıtlaSil
  2. Bizler en acımasız varlıklarız dünyada. Zavallı yavrucuğa bunu yapabilene nasıl insan denir? Okurken ağladım. Yavrum benim çok zor günler, çok acılar yaşamış. İnşallah harika bir yuva bulunur en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler, güzel yürekli duyarlı arkadaşlarım. Ne yazık ki ülkemizde daha insanların yaşam koşulları bile insana yakışır düzeyde değil. Kaldı ki hayvanlar korunsun, bakılsın. Umarım çocuklarımız daha güzel koşullarda yaşarlar.Hem kendileri hem de doğanın bir parçası olan hayvancıklar daha güvenli bir ortamda olurlar.

    YanıtlaSil
  4. Çok üzüldüm nasıl isterdim onun bu derdine derman olmayı bilemezsin :(( umarım şartları müsait biri çıkar biran önce sahiplenir onu..sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka çıkacaktır. Duyurmaya devam edelim.İlginize yürekten teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. İnsanın insana saygısı kalmadığı bir ülkede yaşarken hayvanlara bu nedenli davranışlara şaşırmamak lazım.İnşallah hakketiği sıcak ,mutlu bir yuva bulur kendine.

    YanıtlaSil
  7. Off. Fotoğraflarda bile gözlerine bakamadım hayvancağızın.Ona bakma imkânım olmadığı için.''Seni ben alırım, severim, sana çok iyi bakarım'' diyemediğim için utancımdan bakamadım.

    YanıtlaSil
  8. Offf be arkadaşım, biz insanların hayırsızlığından sadece bizlermi şikayetçiyiz, inşallah bir yuva bulunur, bizde özellikle bu sevimlilere hastayız ama yerimiz yok diye yııllardır bakamıyoruz. Bakıcam şimdi siteye, çok sağolasın, yorumların ve ziyaretlerin için teşekkürler, her zaman bekliyorum, sevgiyle kal canım.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.