3 Ağustos 2009 Pazartesi

Sağlığınız İçin Gerekli Her Şey Doğada Var


İşte Bazı Örnekler:

Üzüm Çekirdeği Yağı

E vitamini, Omega 6 ve Omega 3 asidi içeren üzüm çekirdeği yağı, vitaminler ve mineraller açısından çok zengin bir yağdır. Doğal klorofil ve değerli antioksidanlar içeren üzüm çekirdeği yağı, kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olur. Yapısında bulunan E vitamininin güçlü antioksidan etkisi sayesinde kötü kolestrolü azaltır. Haricen kullanıldığında cildi sıkılaştırır ve renk verir.

Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı, içerdiği selenyum ve çinko gibi organik mineraller ile etkili iltihap önleyici ve antioksidan niteliklerine sahiptir. Gerek duyulan tüm sistemik ve cilt rahatsızlıklarına karşı çok etkili olan kabak çekirdeği yağı, direnç sistemini destekler ve toksinlerin etkisini azaltıp, enfeksiyonlu, iltihaplı hastalıklardan koruyabilir. Göz çevresine sürüldüğünde yaşlanma etkilerini azaltmaktadır.

Nar Çekirdeği Yağı

Değerini kaybetmemesi için, herhangi bir kimyasal kullanılmadan sadece soğuk pres yöntemi ile üretilen Nar Çekirdeği Yağı, cildinizi dış etkenlere karşı korumakta, cildinizin daha pırıltılı görünmesini ve kırışıklıkların giderilmesini sağlamaktadır. Yaşlanmayı geciktirici özellikleri ile vücudunuzun her yerinde günlük kullanım için eşsiz bir üründür.

Ceviz Yağı

Ceviz yağı içerisinde bulunan doymamış yağ asitleri kalp ve damar sağlığı üzerinde çok ciddi faydalar göstermektedir. Ayrıca zararlı kolesterolün kandaki seviyesini düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Cildi beslemek amaçlı kullanılabilen ceviz yağı, yıpranmış ciltlerde onarıcı olarak da kullanılabilir.

Avokado Yağı

A, B1,B2, D ve E vitaminleri içeren avakado yağı, özellikle kuru ciltler için uygun ve son derece sağaltıcı bir bakım yağıdır. Ayrıca içerdiği tüm vitaminler ve sabit yağlar başta egzama olmak üzere bir çok deri sorunlarının tedavisinde, böbrek kumunun dökülmesi , böbrek taşlarının düşürülmesi ve selülitlerin yok edilmesi gibi farklı özellikleri ile kullanılmaktadır.


Havuç Tohumu Yağı

Havuç tohumu yağı Beta-karoten, B, C,D, E vitaminleri özellikle de A vitaminince zengindir. Harici olarak cilde masaj yaparak kullanımında, içeriğindeki bileşenler sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olması sebebi ile yaraların tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir.
Dokunun sıkılaştırılmasında ve selülit problemi olanlarda oldukça etkili olan Havuç tohumu yağı, cilt direncinin arttırılmasına yardımcı olur. Kuru ve alerjik ciltlerde, sağlığın geri kazanımına fayda sağlar.

Yer Fıstığı Yağı

Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri bakımından çok zengin olan yer fıstığı yağı, kolesterol ve trigliserid düzeyini düşürerek kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Zengin bir E vitamini kaynağı olması ve selenyum içermesi nedeni ile iyi bir antioksidandır



Biraz araştırınca bu örnekleri çoğaltmak olası. Özellikle bu ürünleri, Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile üretip pazarlayan bir firmayı araştırıyorum. Üstelik Antalya'da üretiliyormuş tüm bu harika ürünler.Yeterli bilgilere ulaşınca sizlerle paylaşacağım. Doğadan gelen sağlığa hepimizin gereksinmesi olduğunu düşünüyorum. Tüm dostlara sağlıklı ve güzel günler..

2 yorum:

  1. Canım paylaşım için sağol mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar doğru, gerçekten her şey doğa da var.
    Merakla bekleyeceğim yazılarını.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.