3 Temmuz 2009 Cuma

Yine Yaşam Savaşı / Başarırsak Yuva Arıyoruz !





Dün akşam üzeri yine, pek de yabancısı olmadığım bir telaş, bir koşuşturma yaşadık. Parktaki rutin akşam üzeri yürüyüşümüzde ölmek üzere olan küçük kedicikle karşılaştık. Öykü yine bildik öykülerden; bir kaç haftalık yavru çocuklar tarafından bulunmuş, parka bir kutu içinde getirilmiş büyüklerden yardım istemek üzere..

Bir piknik masasının üzerinde, köpek sahibi hanımlardan birisi süt içirmeye çalışıyordu ama kedicik sadece nefes alabiliyor ve ölmek üzere olduğu görünümü veriyordu. Tabii ki hemen duruma el koyup veterinere koşturmak bana düştü. Sabırlı ve mesleğini gerçekten seven veterinerimiz, yavrunun durumunun çok ciddi olduğunu, eğer damar yolu açılabilirse belki yaşama şansı olabileceğini söyledi. Ön sol ayakta da kırık vardı. Çok zorlukla damar yolu açılıp serum takıldı, gerekli enjeksiyonlar yapıldı. Dış parazitlere karşı ilaçlandı. Onlarca pire muayene masasına döküldü. Kısacası, açlıktan ve susuzluktan barsak, böbrek fonksiyonları çok hasar görmüş, ayağı kırık, vücudu pirelerle dolu kız yaşam savaşı veriyor. Sabah görmeye gittiğimde incecik sesiyle miyavlıyordu. Veterinerimiz Berkant Bey ve Asistanı Ahmet iyileşebileceğini söylediler. Ne de olsa o sokaklarda doğmuş olmanın verdiği dirence sahip savaşçı bir küçük kız. Genel durumu düzelince kırığı için operasyon geçirecek . Eğer bu küçük savaşçı başarabilirse ona yuvasını açacak bir hayvansever arıyoruz. Lütfen ilginizi esirgemeyin. Siz ya da tanıdığınız yakınlarınız, arkadaşlarınız ona aile olabilirsiniz.
Not: Kediciği sahiplenmek isteyenlerden tedavi giderleri talep edilmeyecek. Tüm tedavisini ben karşılıyorum. Veterinerimiz de indirim yapıyor. Çağman Veterinerlik Kliniği'ne teşekkür ediyoruz.

13 yorum:

  1. Canım ne kadar duyarlısınn ...
    Buna benzer bir olayda benimde başıma geldi ve şimdi gazi bey hayatından çok memnun bir şekilde yaşıyor...
    Umarım küçük kız için ilgili kişiler çıkar....

    YanıtlaSil
  2. Belirtmeyi unutmuşum; sahiplenecek kimselerden hiç bir masraf talep edilmeyecek. Tedavi giderlerini ben karşılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. senin marifetli ellerinde eminim bu kedicik te yaşama tutunur ...

    YanıtlaSil
  4. Gozlerim yasardi kuzunun o haline.Aci cektigi nasilda belli oluyor gozlerinden.Yaptigin iyilik oyle buyukki.Dilegim en kisa zamanda yuva bulunur kuzuya.Kenya'dan sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Bu gün bir kaç kez görmeye gittim. Ne yazık ki mama yemiyor. Yemeye başlarsa kırığı için operasyona girecek. Eğer ameliyat gecikirse de ön ayağını kaybedebilir. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Gülgün; ben iki gün boyunca şehir dışında olacağım,kediciğin durumunu telefonla takip edeceğim. Bu arada blogla da ilgilenemeyeceğim. Lütfen sen de bu konuyu kendi blog sayfana taşır mısın? Belki bir yuva bulabiliriz kediciğe.

    YanıtlaSil
  8. selamlar,duyarlı insanları gördükçe o kadar mutlu oluyorum ki bu mutluluğumu hiçbir kelime hiç bir cümle ifade edemez.İnşallah hemen kendine gelir.duamız sizinle...

    YanıtlaSil
  9. tabii ismet seve seve..dilerim sıcak sevgi dolu bir yuva bulabiliriz..kediciğe..

    YanıtlaSil
  10. ayyy benim icim acidi! ben yeni gordum cok guzel bu kiz! Allaaam nolur yasasin nolur nolur noluuurr yasasin! ben de biseyler yapmaya calisicam. ama once yasadigi haberi gelsin lutfen.
    denizyildizini (hani "la santa roja'nin buldugu melegi") sahiplendirmistim, bizimkiler almisti biliyosun.
    umarim bunu da sahiplendirmenin huzurunu yasarim umarim :(

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler Lori'cim. şimdi onu görmeye veterinerlik kliniğine gidiyorum. Buradan bilgi veririm.

    YanıtlaSil
  12. Canliya sahip cikan her guzel insana selam olsun. Zaten ya minik cocuklar ya da insaniyetini kaybetmemis buyukler bir caba harcar.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.