30 Ocak 2019 Çarşamba

Ev Yapımı Bisküvi Bir Başkadır


Her bir şeyin ev yapımı olanına pek meraklı olduğum bilinir.  Geçen yıl bu bisküvi stampalarını almıştım. Dikdörtgen şeklinde olanları  denemiştim. Fena  da olmamıştı ama bu yuvarlak olanları neredeyse unutmuştum. Bu sabah aklıma geldi. Çok sevdiğim, gevrek, lezzetli kurabiye tarifimi bu kez bu şekilde denedim. Ev halkı çok beğendi. O halde sizlere de tavsiye edebilirim. Stampanız olmasa da olur. Kurabiyelerinizi düz yuvarlaklar halinde ya da benim de bir kaç tane yaptığım gibi ay kurabiyesi olarak da şekillendirebilirsiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı, margarin ve sıvı yağ karışımı( her bireri 1/3 su bardağı, toplam 1 su bardağı olmalı)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı elenmiş un
1 çorba kaşığı (silme) pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
Vanilya

Yapılışı:
Yağı, yumurta ve şekerle birlikte elektrikli karıştırıcıda 3-4 dakika çırpıyoruz. Un, pirinç unu, nişasta ve vanilya karışımını azar azar ekliyoruz. Hepsini aynı anda eklememek gerekiyor. Çünkü un fazla gelebilir. Benim uygulamamda unun hepsini aldı. Pürüzsüz  sertçe bir hamur elde edince streç filmin arasına bezeler koyup merdane ile 2,5 cm kalınlığında  açıyoruz. Bisküvi kalıpları ile ya da bir su bardağı ile  kesip şekillendiriyoruz. Kış mevsiminde olduğumuz için  hamuru doğrudan şekillendirebiliyoruz. Yazın bir saat kadar buz dolabında bekletmek gerekiyor.  170 dereceye ayarlanmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


10 yorum:

  1. Şu günlerde kurabiye yapasım vak ve kavanozlara doldurmak ;)

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor.tam benlik.kesinlikle deneyeceğim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Deneyin ve sonucu buradan yazın, çok sevinirim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. bi koşu eve gidip yapasım geldi:)
    afiyetle,

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun, mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.