30 Mart 2019 Cumartesi
Nefis Midye Böreği ile Sürpriz!
''Sürpriz'' diye başlık koydum çünkü ben oklava ile hamur açmayı bilmiyorum ve bu böreği oklava ile hamur açarak yaptım. Öyle çarşaf gibi yufkalar açmadım tabii ki.Yine de işi kotaracak kadar becerebilmek mutlu etti beni. Gerçekten de kat kat, ağızda dağılan, bol iç malzemesi ile lezzetli bir börek oldu. Denemek isterseniz işte tarifi:
Hamuru için:
Bir su bardağı su, yarım su bardağı süt, bir kahve fincanı sıvı yağ, 2 yumurta, bir tutam tuz, bit tutam karbonat, aldığı kadar un (4 su bardağı kadar alıyor)
Yufkaların arasına sürmek için bir su bardağı eritilmiş tereyağı.
İçine ben soğanla kavrulmuş kıyma, baharat ve rendelenmiş patatesten oluşan harcı kullandım. Siz dilerseniz peynirli de yapabilirsiniz.
Hamuru için verdiğim malzemeleri iyice yoğurup bir saat kadar dinlendiriyoruz. Yumurtadan biraz daha büyük bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yufkaları üst üste koyup beşerli gruplar halinde tekrar açıp oklava ile tek yufka olarak olabildiğince büyütüyoruz. Beş yufkadan oluşan tek yufkaya dönüştürülmüş yufkaları tekrar aralarına tereyağı sürerek üst üste koyup tüm yufkaları birleştiriyoruz. Sıkı bir rulo yapıp streç filme sararak buzdolabının derin dondurucu bölümünde 10-15 dakika bekletiyoruz. Böylece hamur biraz katılaşıyor. Keskin bir bıçakla enlemesine ikişer parmak kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları tekrar oklava ile fazla bastırmadan çay fincanı tabağı büyüklüğünde açıp içine bolca kıymalı iç harcını dolduruyoruz. Kapatıp üzerlerine erimiş tereyağı sürüyoruz. Yumurta sürmeniz doğru olmaz çünkü midye görüntüsü veren desenlerin kapanmasını istemiyoruz. 180 derecede (önceden ısıtılmış fırında) üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun!
Etiketler:
Begonvilli Ev Halleri,
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nefis görünüyor, tam benlik bende çok yufka açamam:))
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık.