12 Eylül 2018 Çarşamba

Güzeller Güzeli İxora


             Yıllardır ortanca yetiştirmek için çabalarım. Büyük heveslerle aldığım ortancalar kurur ve büyük hayal kırıklıkları yaşarım. ''Artık ortanca yetiştirmeye son!'' deyip bir kez daha deneyeyim dediğim öyle çok oldu ki.. 
                Bu kez gerçekten vazgeçiyorum; çünkü ixora ile tanıştım. Kasımpatı almak için gittiğim çiçek serasında onları görünce gözlerimi alamadım. Tam da bu iklimin bitkisi olduğunu öğrenince nasıl sevindiğimi anlatamam. Parlak kırmızı, canlı ve iri çiçeklerini görünce hayran kaldım. Pembesi ve turuncusu da var ama ben yine de temkinli olup sadece kırmızı açanı aldım. Eğer sorunsuz  büyütebilirsem  mutlaka diğer renklerini de alırım.
                 Ana vatanı Hint yarımadası olan bitki sıcak ve nemli havada yaşayabiliyormuş. Mayıs-Nisan ayları arasında  aralıksız çiçek açtığı söylendi. Yaz başında biraz sıvı besin takviyesi dışında özel bakımı yok.  Su ihtiyacı doğal olarak yazın artan, kışın  daha az sulama gerektiren bir bitki. Şimdilik  bildiklerim bu kadar. Bitki ile ilgili gözlem ve deneyimlerim zamanla bilgiye dönüşünce  meraklıları için paylaşırım.
                Sağlıcakla kalın...       












7 yorum:

  1. Bir cicek meraklisi olarak ilk defa rastladigim bir guzellik. İnsallah uzun omurlu olur ve sizi mutlu eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur. Çiçek meraklısı iseniz sizi Facebook'ta kurduğum ''Bahçe Meraklalıları'' adlı grubuma beklerim. Üye seçimini özenle yapıyor, deneyim ve bilgilerimizi paylaşıyoruz.

      Sil
  2. Çok güzeller. İnşallah büyütebilirsiniz.Benim de balkonum çiçek dolu. Çiçek sevmeyenleri anlayamıyorum. Belki buralarda da vardır çiçeğinizden. Ben de bakayım. Bulursam mutlu olurum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah! Davetim sizin için de geçerli. https://www.facebook.com/groups/420676398306452/?ref=bookmarks

      Sil
  3. İnanılmaz güzeller;bitki dünyasını edebi dünyaya benzetiyorum;sonsuza açılan bir sürü pencere...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller, dikkat çekici. Bulunduğu ortama renk katacağı çok belirgin.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.