5 Aralık 2017 Salı

Fırında Karnıbaharlı Havuçlu Somon

Çoktandır şöyle keyifli bir Begonvilli Ev  yemeği tarifi paylaşmadığımı fark ettim. Keyifli  diyorum; yapması kolay, içeriği zengin ve lezzeti de oldukça  güzel. Bugün pişirdim; haydi buyurun...


Minik parçalara  ayırdığım orta boy karnıbaharı ve küp küp doğradığım havuçları  buharda yarım saat pişirdim. Derince bir sos kabında üç yumurta, bir kahve fincanı  sıvı yağ, bir kaşık yoğurt, bir tepeleme çorba kaşığı dolusu un, tuz, karabiberden oluşan sos hazırlayıp rendelenmiş kaşar  ekledim. Buharda pişirdiğim sebzeleri  sosla  harmanladım. Lezzet versin diye bir  tutam biberiye de ekledim.  Bu tamamen  size kalmış.


Somonların  sadece bir  tarafını tavada çok az sıvı yağda bir kaç dakika  pişirdim.


Kızaran taraf üste gelecek şekilde  fırın kabına aldım.


Sosla karıştırdığım sebzeleri  balıkların üzerine yayıp, üzerine bir dilim bayat ekmeği kırıntı haline getirerek serptim. Bu  hoş bir kıtırlık veriyor. En üste biraz daha rendelenmiş kaşar ekleyip çok az zeytinyağı serpiştirdim.



200 derecede üstü kızarıncaya dek pişirdim.



Bu arada salatamız  hazırlandı.









 Denerseniz Afiyetler Olsun!


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sevgili blog komşum. Gayet sağlıklı ve iştah açıcı görünüyor. Mutlaka deneyeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hiç böyle denememiştim. Çok değişik geldi bana. Denemeli. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ismetciğim...harika...ellerine sağlık.sevgilerimle emel😚

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.