Minik parçalara ayırdığım orta boy karnıbaharı ve küp küp doğradığım havuçları buharda yarım saat pişirdim. Derince bir sos kabında üç yumurta, bir kahve fincanı sıvı yağ, bir kaşık yoğurt, bir tepeleme çorba kaşığı dolusu un, tuz, karabiberden oluşan sos hazırlayıp rendelenmiş kaşar ekledim. Buharda pişirdiğim sebzeleri sosla harmanladım. Lezzet versin diye bir tutam biberiye de ekledim. Bu tamamen size kalmış.
Somonların sadece bir tarafını tavada çok az sıvı yağda bir kaç dakika pişirdim.
Kızaran taraf üste gelecek şekilde fırın kabına aldım.
Sosla karıştırdığım sebzeleri balıkların üzerine yayıp, üzerine bir dilim bayat ekmeği kırıntı haline getirerek serptim. Bu hoş bir kıtırlık veriyor. En üste biraz daha rendelenmiş kaşar ekleyip çok az zeytinyağı serpiştirdim.
200 derecede üstü kızarıncaya dek pişirdim.
Bu arada salatamız hazırlandı.
Ellerinize sağlık sevgili blog komşum. Gayet sağlıklı ve iştah açıcı görünüyor. Mutlaka deneyeceğim, sevgiler...
YanıtlaSilHiç böyle denememiştim. Çok değişik geldi bana. Denemeli. Elinize sağlık.
YanıtlaSilharika gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilIsmetciğim...harika...ellerine sağlık.sevgilerimle emel😚
YanıtlaSil