10 Ekim 2017 Salı

Fransız Kadife Çiçeği İle Losyon Yapımı


Fransız kadife çiçekleri hemen her bahçede kolaylıkla yetişen, zarif, hoş kokulu hemen hemen hiç  bakım istemeyen çiçeklerdir.  Bizim bahçeye de  bir kaç yıl önce dikmiştim. Sonrasında  yere dökülen tohumları kendiliğinden çoğalmaya devam ettiler. Bana kalan istemediğim yerlerde  gereğinden fazla çıkanları sökmek oldu. Doğal bir  böcek ve sinek savıcı olduğunu biliyordum ama bu sabah Faecbook'taki Bahçe Meraklıları grubumda üyemiz A. Kadir Bekçi Bey'in bir paylaşımı ile  çok daha marifetli olduklarını öğrendim. Evde zeytinyağı ve  Fransız kadife çiçeği ile kolaylıkla yapabileceğiniz bir losyonun  tam da  şu günlerde  çok işime yarayacağını öğrendim. Her yıl bu günlerde cildim aşırı kurumaya başlar, çatlar. Bu yüzden özel ve oldukça pahalı ürünler almak zorunda kalırım. Doğrusu hiç birinin mucizevi bir sonuç verdiğini söyleyemem.  Hatta market ürünlerine  çok fark atan pahalı bir ürün görmedim. Yine de içim rahat etmediği için o pahalı ürünlere yönelirim.  Kadife çiçeğinin ne işe yaradığı kaynak belirterek anlatıldığı için  bu losyonu hazırlamaya karar verdim. Siz de denemek isterseniz kaynak sayfaya bir  göz atın.

 https://divadonnabella.wordpress.com/2015/11/11/zeytinyaginda-demleme-kadife-cicegi/


9 yorum:

  1. aaaaaa tam da bugün ben ellerime yeni krem sürmüşken kapıya gelen denetimci abiye kusura bakmayın elinize sıkamayacağım tam da krem sürüyordum ellerim çöllerde kalan son kaya parçaları misali ufalanıyor demiştim ben de deneyeyim yaaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. ama saf zeytinyağını nerden bulacağım ben şimdiiiiii markey yağıyla olmaz sanırım tüh yaaaa

    YanıtlaSil
  3. Ismetciğim...bu kadife çiçeği gördüm mü annanem hatırlarım...rahmetli bunu doğal tohumları biriktirirdi.birde düz biraz büyük olanıda vardı.bahceye ekerdi.mis gibi kokardı.. ..kadife çiçeğin nelere faydasını olduğunu senin sayende bizde öğrendim.teşekkürler...sevgiler emel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annene ben de rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın.

      Sil
    2. Amin..cok teşekkürler ismetciğim...😚😍🙏

      Sil
  4. Güzelliği sadece görüntüsünde değil marifetlerine de yansımış demek ki. ilk kez öğrendim bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemekte fayda var. Zeytinyağı zaten iyi bir çözücü. Kadife çiçeğinin katkısı olabilir gibi geliyor bana.

      Sil
  5. Bende ne zaman bu çiçeği görsem ananemi hatırlarım. Bahçesinde eksik olmayan çiçek

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.