Aradım, taradım tarifi not aldığım defteri bulamadım ama aklımda kaldığı kadarı ile denedim.
Kısmet bu güneymiş. Sözü fazla uzatmadan tarifi vereyim:
Malzemeler
1 yumurtaya karşılık 1 silme yemek kaşığı un hesabı ile 8 yumurta, sekiz silme yemek kaşığı un, bir tutam tuz.
Şerbeti için: Sekiz kahve fincanı un, sekiz kahve fincanı su, bir yemek kaşığı dolusu limon suyu.
Yapılışı: Öncelikli işimiz, şerbeti hazırlamak. Bir kaç taşım kaynatılan şeker ve su karışımına limon suyu ekleyip, altını kapatıyoruz. Şerbet soğurken asıl işleme geçiyoruz.
Tatlının püf noktalarından biri ve en önemlisi yumurta sarılarının beyazlardan dikkatlice ayrılması. Yumurta beyazlarını elektrikli karıştırıcı ile bembeyaz köpük oluncaya dek çırpıyoruz. Akışkanlığı tamamen yok olmalı! Sonra birer birer yumurta sarılarını ekleyip, son olarak bir tutamcık tuzu ve azar azar unu yediriyoruz. Pürüzsüz bir karışım olur olmaz karıştırmayı bırakmalıyız, yoksa söner. Yağlanmış tepsiye yayarak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Üzeri pembeleşince fırından alıp dilediğimiz şekilde kesiyoruz. Ilık hale gelmiş şerbeti dökerek şerbetli hali ile beş dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Soğuyunca servis yapmanızı, hatta bir gün bekletmenizi tavsiye ediyorum. Yoğun yumurtalı olan bu tatlı bekleyince yumurta kokusu hissedilmiyor. Afiyetler olsun.
yumurta tadı olmurmu diye düşünmüştüm yazının sonunu okuyunca olmayacağını anladım. Çok nefis görünüyor emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Yumurta tadı illa ki var ama bu tatlıya tuhaf bir şekilde yakışıyor. Yine de kişisel tercih meselesi. Sevmeyenler olabilir. Bizden de sevgiler.
SilIsmetciğim...ellerine sağlık.. .afiyetler olsun.cok güzel görüyor..sevgiler emel
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgili Emel.
SilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSil