23 Ağustos 2016 Salı

Vanilyalı Çiçek Büsküvi

Son zamanlarda ne çok bunaldık hatta daraldık, içimiz şişti gelecek kaygısı duymaktan.. Yaşadıklarımız bir ülkenin tarihine kazınacak nitelikte ders alınası durumlar. Öyle bir hale geldik ki küçük mutluluklardan utanır, gülümsemekten çekinir olduk. ''İyi günler, mutlu hafta sonları vb'' gibi sıradan güzel  dilekler boğazımıza düğümleniyor. Çünkü ulusça üzgünüz. Dahası yıllardır yapılan haksızlıklardan, yanlışlıklardan kırgınız. Daha kötü günler yaşar mıyız diye kaygılıyız. Bu ruh hali  bizleri nerelere  götürür diye düşünmeden edemiyorum. Bildiğim bir şey var ki kaygısız, günlük telaşlarla dolu günleri özlediğimiz. Masum, küçük mutluluklarımızı özleten, geleceğimizi karartan insanların asla hak ettikleri cezaları almadığı, tam tersi yıllardır suçu günahı olmayan gerçek vatan severlerin cezalandırdığı bir düzenin yaratıcıları nasıl rahat uyuyorlar, bilemiyorum. Kendi aralarında çıkar  çatışmaları olmasaydı aynı yolun yolcusu olarak devam edecek olanlar şimdi nasıl da aldatılan masumu oynuyorlar. ''Yıllar boyu ülkenin tüm kurumlarına kök salan korkunç zihniyetli insanlara bu fırsatları kim verdi?'' diyor ve susuyorum...

Yazı başlığına bakıp yukarıdaki paragrafı okuyanlar şaşırmışlardır. ''Bu ne başlık, nasıl bir yazı?'' diye. İşte içinde bulunduğumuz karmaşık ruh hali böyle olunca güncemin konseptine uygun her hangi bir paylaşım  yersiz ve anlamsız geliyor. Zorlanarak yazıyorum, içimden geçen duyguları aktarma gereği duyuyorum  ve bir türlü güncemde okumaya alıştığınız konulara giremiyorum.

Yine de bugün sıradanlığın güzelliğini anımsamak için sizinle  dün denediğim bir tarifi paylaşmak istedim.  Lafı bunca uzattıktan sonra çiçek bisküvilerin tadına bakmanız için  bir göz atın isterseniz. Sonuçta zorlukları aşmak adına içimizden gelmese de küçük mutluluklarımızı korumak zorundayız, öyle değil mi..


1yumurta
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı karbonat
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için bir kaç kaşık daha pudra şekeri

Tereyağı ve pudra şekeri parmak uçları ile yoğrulur, un vanilya ve  karbonatla elenir, yumurta ile birlikte yağlı karışıma eklenir. Elde edilen hamur bir saat kadar buz dolabında bekletilir. Merdane ile açılarak yaklaşık 1 cm kalınlıkta açılıp çiçek şeklinde ya da dilediğiniz şekilde bir bisküvi kalıbı ile kesilerek pişirme kağıdı yayılmış tepsiye dizilir. Fırını önce 100 derecede  ısıtıp bisküvileri koyunca 170 dereceye çıkarmak gerekiyor. Bu tür tariflerde başlangıçta  fırının ılık olması önemli. Böylece şekli bozulmadan, istenilen kıtır bisküvi lezzeti elde ediliyor. Benim fırınımda 15- 20 dakika kadar pişirme yeterli oldu. Altını ve üstünü kızartmadan  beyaz olarak ama yeteri kadar pişirmek işin püf noktası. Fırından çıkarınca biraz soğutup bir tel süzgeç ya da elek yardımı ile üzerine pudra şekeri serpmeyi unutmayın. Deneyenler sonucu paylaşırsa sevinirim. Afiyetler olsun!














5 yorum:

  1. Bu ne güzel tarif... Aldım.. Bir de çiçek şeklinde olmaz mı :))) Çook iyisiniz. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum düşüncelerinize gerçekten tarif yazmaya blogumuzu güncellemeye elimiz varmıyor,hayat devam ediyor diyoruz ama ülkenin durumu her gün başka bir kaosa giriyor,sonumuz hayrola...
    Çiçek bisküvi enfes görünüyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik kalıplarım var bu tarifle deniyeceğim. Çok nefis görünüyor biskiviler.

    YanıtlaSil
  4. Kurabiyeler iştah açıcı görünüyor da ben arka fondaki baykuşlara acıdım yahu. Nasıl da canları çekmiştir o kurabiyelerden :D

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel yazmışsınız. Bloğa uzun zamandır yazmıyorum. Dediğiniz gibi, bunca şey olurken utanıyor insan. Ama hayatımıza da devam etmek zorundayız. Kurabiyeler nefis görünüyor. Ben de deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.