15 Şubat 2016 Pazartesi

Minik'im Kırlarda

Yaşlı dostum Minik uzunca bir süredir yürüyüş yapmıyordu. Soğuk kış günlerinde evin sıcak köşelerinde uyumayı tercih ediyor, arada bir bahçede dolaşmakla yetiniyordu.

Dün  şahane bir sabaha uyanınca Kurt Kız ve Badem'in orman yürüyüşünden sonra Minik'i de kısa bir yürüyüşe çıkarmak geldi aklıma. Fazla uzağa gitmeden, yorulduğunu hissedince kucağıma alırım diye düşündüm. Sonrasında yavaş adımlarla eve en yakın kırlara doğru yürüdük. Etraf ilkbahara yaklaşmanın habercileri ile doluydu.

Minik papatyalar her yanı doldurmuş.


Sarı çiğdemler açmış.






Güzel bir düzlüğe gelince Minik'i serbest bıraktım.

 Etrafına şöyle bir bakındı.




Bir süre oturup dinlendi.


Sonra ormana doğru yürüdü ama sık sık dönüp beni kontrol etmeyi ihmal etmedi. İşte o an ormana terk edilen yaşlı köpekler geldi aklıma ve göz yaşlarımı tutamadım.






Dönüşte Paşa'nın evinin önünden geçtik.



Başka bir komşunun tavuklarını gördük.



Bizim evin yakınında  Colette bekliyormuş. Bir güzel koklaştılar:)



Eve gelince Minik bir güzel uyudu. Yorulmuş kuzum.


9 yorum:

  1. Yavrum onu bırakacağınızı mı düşündü :(
    Bu hafta her yerde bahar havası var, ne güzel bir yürüyüş olmuş.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyle bir kaygısı oldu. Bir kaç adım atıp, dönüp bana baktı hep.. Bizden de sevgiler.

      Sil
  2. her canlının güvene ihtiyacı var elbet,tatlı şeyi öpüver benim için.bu arada baharın ayak seslerini görmek ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Yıllardır onu sevip gözetsek de bilmediği bir yerde korktu işte.. Olur, öperim. Evet, bahar adım adım yaklaşmakta:))

      Sil
  3. Ah ne güzel kareler... Tam da ihtiyacımız olduğu zamanda... Burada da hava çok güzeldi ama bugün bayağı soğuk. Miniği benim için bir güzel kucaklayın olur mu? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. İyi akşamlar,o bakışlar ne kadar anlamlı kıyamam size ne kadar güvensede ihtiyarlık işte çok aciz görünüyor. Bizim de bir köpiş oğlumuz var şimdilik genç ve yaramaz.Bloğnuzu zaman zaman takip ediyorum.Elinize,emeğinize sağlık hepsi çok güzel çalışmalar; Ben de aranıza yeni katıdım,arada sırada uğrarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size ''günaydın'' diyeyim. Sabah okuyorum yorumunuzu. Evet, Minik oldukça yaşlı. 16 yaşında. Bebekliğinde ve gençliğinde çok hareketliydi. Kocaman köpeklere liderlik ederdi. Onu düzenli olarak parklara, sahile götürür, yürütür, oynatırdım. Mamalarına çok dikkat ettim, hala da ediyorum. Veteriner kontrollerini hiç ihmal etmedim ama ne var ki doğanın kanunu böyle;Yaşlandı.Bize düşen, onu olabildiğince mutlu yaşatmak. Sizin miniği de benim yerime sevin. Onlar gerçek dostlarımız. Bloğunuza geleceğim.

      Sil
  5. çok tatlı bir yazı olmuş..tebrikler

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.