24 Şubat 2016 Çarşamba

Blog Dünyasında Merak Ettiklerim



Sevgili Blog dostları,
Takip ettiğim  bloglardan bazıları sessiz sedasız kaldırılmışlar. Örneğin, sevgili Ayşen'in  bloğu ''İdil'le Hayata Devam'' Sayfasına ulaşılamıyor, ''bu blog kaldırılmıştır'' açıklaması çıkıyor. Acaba  bir veda yazısı yazdı da benim mi gözümden kaçtı? Çoğunuz biliyorsunuz Ayşen'in ciddi sağlık sorunları vardı. Gerçekten de çok merak ediyorum.  İnşallah geçici bir süre için dinlenmek amacı ile ara vermiştir. Yine severek izlediğim  Koketh de yok ortalarda. Yanlış anlaşılmasın, uzun süredir yazmayanlardan söz etmiyorum. Ortada blog  yok!  Bir de sevgili Nurdan Hanım'ın bloğu var ama sanırım ayarlarda değişiklik yapılmış yalnızca davetlilere açık bir blog  olmuş. Ben  okumak isteyince ''davetli olmadığınız için  ziyaret izniniz yok'' gibi bir şeyler yazıyor. Nurdan Hanım bana yazdığı bir yorumda ''bloğumu kapattım'' demişti, çok üzülmüştüm. Eeee, şimdi işin doğrusunu ancak kendisinden öğrenebiliriz. Bu konularda  bilgisi olanlar, özellikle Ayşen'in bloğunun   kapanmış olma nedenini bilenler lütfen paylaşsınlar.

Blogger dostluğu ve arkadaşlığının  anlamını, değerini çok iyi bilen biri olarak, sık sık düşünürüm. Öyle güzel insanlar tanıdım ki burada... Eğer bloglar kapanırsa ya da ne bileyim her hangi bir nedenle  yazamaz hale gelirsek kaybolup gideceğiz. İşte ben bunu istemiyorum. Yakın bulduğum bir kaç özel dost ile başka sosyal ağlardan da iletişim halindeyim ama sadece bir kaç kişi. Bir kaç dost ile de telefonla görüşebiliyorum. Elbette yeterli değil.  Sadece blog yolu ile iletişim kurabilmek eksik ve yetersiz. İşte bu nedenle bana yorum olarak mail adresi yazan dostların bu yorumlarını paylaşmadan, adresi not edip sileceğim. Sonra da bir mail gönderip  kendi adresimi vermiş olacağım. Tabii ki bunu ancak benim gibi düşünüp beni gerçekten  bir blog  dostu olarak gören arkadaşlardan beklerim. Yazmayana kırılmaca yok.

37 yorum:

  1. Nurdan Hanımı ve blogunu bilmiyorum ama blog kapandığında "davetli olmadığınız için izniniz yok" ibaresi çıkabiliyor. Aslında blog kapanmış, davet durumu falan sözkonusu değil ama insan aslını bilmeyince beni niye davet etmedi diye biraz buruluyor. 1-2 kez başıma geldi, sonra blogların kapandığını öğrenince anladım işin aslını. Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanıt için teşekkürler. Ayşen'in ve Koketh'in bloglarında ''kapanmıştır''diyor. Davet konusu sadece Nurdan Hanım'da çıkıyor. Anlamış değilim.. Bizden de sevgiler.

      Sil
  2. Blog dostluğu başka birşey ben uzun zamanlar yazamasamda burdaki dostlarımı hiç unutmam :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de blog okuru olarak ben de merak ediyorum haber alamadığım zaman, çok haklısın.
    Ayşen hanımın ablasının da blogu vardı, http://dolcevita-gulyuz2.blogspot.com.tr/
    Belki oradan haber alabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Ben Ayşen hanımı değil ama abisinin eşinin bloğunu takip ediyorum (Hep Süslüydüm), gerçi o da yazmıyor bu aralar ama Facebook'ta arkadaşız. Sanırım bir sorun olsa duyardık, yazmaktan vazgeçmiş olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah iyidir. Blog yazısı yazmak bazen oldukça yorucu oluyor. Ayşen de kalemi güçlü, titiz bir blogger. Sanırım ara verip dinleniyor. Yine de iyihaberlerini almayı çok isterim.

      Sil
  5. Merhaba sevgili blog komşum. Yazdığınız blogları ne yazık ki bilmiyorum. Ancak davetli olma durumu hakkında naçizane bir fikrim var. Ayarlar kısmında bloğu kimlerin görebileceğini belirlediğiniz bir yer var. Buradan sadece ben kısmını seçebiliyorsunuz ya da bloğu görmesini istediğiniz kişilerin adını yazabiliyorsunuz. Ben bloğumu ilk açtığımda,hazır hissedene kadar bu bölümü kullanmıştım. O zaman diğer kişilere böyle bir uyarı çıkıyor. Bir kez de yanlışlıkla tüm fotoğrafları silince kullanmıştım :)) O blog ne amaçla yaptı bilmiyorum. Ama belki bloğunu kapatmak istememiş; bir süre ara vermeye karar vermiştir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle bir durum var. Özellikle çok emek verilmiş bir bloğa ulaşamayınca üzüldüm. Tabii ki tercihlere saygılıyız.

      Sil
  6. Uzun süre ses çıkmayınca gerçekten üzücü oluyor . Özellikle geçmişte bir ara bloglarımız 3-4 ay kapandı açıldı ayrı kaldık şeklin de bir dönem olmuştu o kadar çok kişi ayrıldı ki soğukluk oldu sanırım sonra facebook anın da iletişim yeri olunca orayı tercih edenler oldu,geri dönmeyenlerin sayısı da epeyce var. İnş sıkıntılı durumları yoktur güzel haberlerini alırsın canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o dönemi biliyorum. İşte bu nedenle benim için özel olan blog dostlarımı kaybetmek istemiyorum.

      İnşallah dediğin gibi olur da iyi olduklarını öğreniriz.

      Sil
  7. Yorum yazan tüm dostlara teşekkürler. Ayrıca iletişim adresi yazan dostlarım beni yanıltmadılar. Sağ olun, demek ki benim için özel olduğunuzu sizler de hissediyorsunuz. Adresleri not aldım. En kısa zamanda yazıp mail adresimi göndermiş olacağım.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, bahsettiğiniz blogları maalesef ben de bilmiyorum ama kısa bir süre önce blogger uzun zamandır etkileşim görülmeyen, post yazılmayan blogları kapattı. Bahsettiğiniz bloglar da bu akıbete uğramış olabilirler diye düşünüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, sözünü ettiğim bloglar birden kapananlar. Bizden de sebgiler.

      Sil
  9. Ben buradayım sevgili komşum 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki sevgili dost, iyi ki... Size ulaşma şansım olduğu için içim rahat.

      Sil
  10. Sümbüllerinizde bloğunuzun ismine yakışmış çok güzel görünüyorlar tebrikler.

    YanıtlaSil
  11. Dostluk ve arkadaşlık ne güzel birşey değilmi?
    Ben de çok merak ederim ses vermiyen veya da veremiyen blogları döner döner kontrol ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaşamayınca kaygılanmak, budur dostluk. Sevgiler.

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profilimde var dediğin için bu yorumu paylaşıyorum sevgili dost. Hemen not alıyorum yine de. Olur da blog kaybolur falan diye.''patinakali'' çok tatlı!

      Sil
    2. Size az önce mail yazdım. Sevgiler.

      Sil
  13. İyi akşamlar Arkadaşlarınıza gösterdiğiniz hassasiyet için tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında olması gereken bu.

      Sil
  14. Sevgili Kafadergi(Serkan) yorumunu okudum ve mail adresini not aldım ama belirtmediğiniz için bilemedim, paylaşayım mı?

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Ayşen yorum yazmış. Mail adresi olduğu için paylaşamadım.Çok şükür iyilermiş.Teknik bir sorun nedeni ile blog devre dışı kalmış ama düzelmiş:)) çok sevindim.

    YanıtlaSil
  16. Micro bloglar herhalde uzun yazmaktan daha iyi veya daha cok okunuyor diye kapatabiliyorlar. Benim de takip ettiğim guzel yazan bir blogger 1 yil once okunmuyorum diye sitem edip:) kapatmadi ama yazmiyor. Erken pes etti.Sosyal Medya dostluğu guzel ama bence illa okunsun diye değil bireyler yazmali insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yazanlar mutlaka fark edilir ve okunur. Az sayıda ama sadık okuyucular da değerlidir, öyle değil mi. Evet yazmalı..

      Sil
  17. Yazdım. Göremediniz mi,yoksa bir ak saklık mi oldu?Bloglar paylaşmak icin. Elbette ki okunmak istiyoruz,yorum bekliyoruz,farkımıza var olsun istiyoruz.Ama her yere de yetisilmiyor ki. Bence de pes etmemeli,insan önce kendisi için yazmali çünkü yazı duyguların resmi,ete kemiğe bürünmüş halidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarınızı beğeni ile okuyorum. Ne güzel söylemişsiniz.

      Sil
  18. Sevgili dostlar, daha pek çok yorum geldi ancak içlerinde mail adresi olanları paylaşmadım. Onlara ayrı ayrı yanıt yazılacaktır. Sevgiler, selamlar hepinize.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba.. Benim bir bloğum yok.. Ama sizi takip ediyorum.. Seviyorum sizi.Çok fazla yorum yapamadığım doğrudur. Çünkü genelde mesai içinde çabuk çabuk bakıyorum...Ama kalbim sizinle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.

      Sil
  20. Ayşen hanımdan haber aldığınızda çok sevindim benimde takip ettiğim bir blogger kendisi meraktaydım hep dualarımdadır allah şifa versin sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevindim. Ayrıca şu an bloğu aktif durumda. Bir yazı yayımlamış. Güzel dualar için teşekkürler. Bizden de sevgiler.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.