26 Ağustos 2015 Çarşamba

Sonbahara Çeyrek Kala Pembeli Çay Saati


Sonbaharın renklerine, kokularına kavuşmamıza az kaldı. Sevgili ormanımın fundalıklarındaki sonbahara özgü turuncuları, sarıları, çam kokulu rüzgarların tatlı tatlı esmesini çok özledim.

Sonbaharda açan mis gibi kokulu orman sarmaşığının açmasına bir kaç hafta var. Bu arada sevimli mantarlar da başını çıkaracak toprak altından. Yakında  sonbahar renkleri  basacak her yanı ve tabii ki bu sayfaları..

Şu günlerde ne yaz, ne sonbahar diyebileceğimiz, o  zorlayıcı zamanlardayız. Sıcak ve nem  sürerken, aniden çıkan rüzgar tozu dumana katıyor. Bahçenin pek keyfi yok. Güller dağınık ve küçük açmakta. Begonviller bir türlü coşamadı ama Begonvilli Ev'de renkler eksik olmamalı..

Çay masamızı pembelerle renklendirmek istedim.




Bu demlik  kılıfları neşeli ve çok şirin. Bir kaç yıl önce pek çok dikmiştim. Denediğim her  renk ve desen beni ayrı  mutlu etmişti. ''Aaa, bak bu da çok hoş oldu!'' diye sevinerek.. Daha sonra  beğenen eşe dosta  hediye ettiğim için bende bir tane bile kalmadığını gördüm. Nasıl olsa dikerim diye önemsemedim ama araya ellerimle ilgili rahatsızlıklar  silsilesi girince, kaldı gitti.

Geçen gün  dikiş  sepetimi gözden geçirirken  önceden diktiğim pembe  demlik kılıfından kalan  kumaş  parçasını buldum. Yeterli miktarda olduğunu görünce  hadi  bir tane dikeyim dedim. Eski el becerimi kaybetmiş olsam da diktim.

Nasıl diktiğimi merak edenler için (tık)




Pembe yabani karanfiller  orman yolunda açmışlar. Geçen yıl daha çoktu bunlardan. Keçiler ve  çöpler yüzünden azalmaktalar ne yazık ki..Tohumlarını alıp yok olmalarına izin vermemeli.














Petunyalar, geçtiğimiz kış tohumlarını ekip  yetiştirdiklerimden..






 Bu da çayı cam bardakta içmekten keyif duyan eş için. Afiyetler olsun  canım:))


Bu günlük bizden bu kadar. Tüm dostlara selamlar..

22 yorum:

  1. Pembe pembe ne güzel bir yayın olmuş♥
    Ben de çayı cam bardakta içmekten keyif alanlardanım komşucuğum. Afiyet olsun eşinize ve tabii size de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili komşum. Kısmet olur da buralara gelirseniz cam bardak detayı unutulmayacak:)) Sevgiler, selamlar bizden.

      Sil
  2. begonvilli ev....şu günlerde....pemmiş pemmiş içim açıldı.afiyetler olsun.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel Hanım, içiniz, gönlünüz, yolunuz her zaman açık ve ferah olsun canım arkadaşım.

      Sil
  3. canım ne güzel olmuş valla sabah sabah içim açıldı pek severim böyle çiçekli pembeli işleri kumaşları.. hele bir de bir yerleri süslemek için emek verilirse daha bir sevimli olurlar. ince belli cam bardak benimde olmazsa olmazımdır . Afiyet bal şeker olsun.. Ankaram dan kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şükran Hanım. Artık fazla el becerisi isteyen işler yapamıyorum ama ben de çok seviyorum evde bu tür detayları. Bizden de Ankara'ya sevgiler, selamlar..

      Sil
  4. Demlik kılıfınızın içinde elyaf mı var. Bir sonbahar falan deyip erkenden çağırmayalım lütfen. Zaten yaz geç geldi, ne olduğunu anlamadan sonbaharı getirmeyelim. ( sanki elimizdeymiş gibi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, araya elyaf koymanız gerekiyor. Mevsimler gelip geçecek elbette. Önemli olan iç huzurumuz ve doğa ile barışık olabilmemiz öyle değil mi.. Sevgiler bizden.

      Sil
  5. Bence de Begonvilli Ev'iden renkler hiç eksik olmasın.
    Sizin demlik kılıflarınızın hepshide çok güzeldi bu da bir başka güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Benimde bileğimde sinir sıkışması oluştu elişi hiç yapamıyorum birkaç iş başlamıştım hepsi yarım kaldı doktor dinlendirmem gerektiğini söyledi . Hemen siz aklıma geldiniz nne kadar zor oluyormuş dedim.
    Birkaç günlüğüne İstanbul' geldim buradan sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ''geçmiş olsun!'' diyorum.. Aman dikkat edin, kolaylıkla ilerleyen bir rahatsızlık. Doktorunuzun tavsiyelerine mutlaka uyun. Yarım kalan işleri şimdilik dert edinmeyin. Düzelince yaparsınız ama illa ki şimdi tamamlamalıyım derseniz bir daha hiç yapamama olasılığı var. Sizi korkutmak istemem ama dikkatli olmalısınız. Bizden de sevgi ve selamlar.

      Sil
  6. Bir şey daha sorabilir miyim? Demlik kılıfınızın açık hali kare mi yuvarlak mı? Çok hoşuma gitti de yapmayı düşünüyorum. Baktım ama yaptıklarınızın arasında yapılışını bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada anlatmıştım:

      http://begonvilliev.blogspot.com.tr/2009/12/urettiklerimden-demlik-klflarn-diktim.html

      Şimdiden kolay gelsin.

      Sil
  7. Demlik kılıfınız da, çiçekler de harika. Pembeler insanı mutlu ediyor değil mi? Benim de tendonlarımda sorun var. 20 gündür elime iş alamıyorum. Zaten tüm yaz boyunca sadece üç tane hasır şapka örebildim. Eş dost çok beğendi. İsteyenler var. Ama bilekler isyanda. Dediğiniz gibi yavaş yavaş, zorlamadan yapmak gerekiyor. Hele ki tığ işi daha da zorluyor. Ben örgü demlik kılıflarınıza da bayılıyorum. Umarım sağlığınıza kavuşursunuz sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembeyi, fuşyayı ve moru çok seviyorum. Ayyy, sizde de mi? Ben kırık sonrası sol elimde baş parmağımı bağlayan tendon yüzünden sıkıtı yaşıyorum. Nasıl ağrı var, anlatamam. Ne olur dikkat edin. Şapka falan örmeyin. İsteyenler anlayış gösterecektir. Umarım tamamen geçer. Bizden de sevgiler.

      Sil
  8. çok şıksın,ne desem:)) bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Şıklığın ayrıntıda gizli olduğunu bilenlerdensin:))

      Sil
  9. çok güzel bayıldım :) bloğuma beklerim http://rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İade-i ziyarete geleceğim:))

      Sil
  10. Gerçekten çok zarif olmuş ellerinize sağlık...Bu arada epeydir bloğuma bakmamıştım girince sizede sormadan link verdim sorun varsa kaldırabilirim sevgiler...
    Gömeçtevim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Link vermenizde tabii ki sakınca yok ama ben göremedim. Dikkatlice bakacağım. Sizin bloğunuza bayılıyorum ama yorum yazamıyorum çünkü ben google + kullanıcısı değilim. Bu eksiğimi kapatabilmek için bloğunuzu ilk sayfamda 'izlediklerim'' arasında göstereceğim. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

      Sil
  11. Ne kadar güzel olmuş bu kılıf. Çok beğendim, elinize sağlık.
    Karanfil için tespit çok yerinde. Tohumlarını saklamalı. Yok olmasınlar onlar da :(

    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tülin Hanım. Buradaki ormanın çok zengin bir florası var. Çoğu da endemik türler ama değerini pek bilen yok. Fazlası ile kirletiliyor, keçi otlatılıyor. Karanfillerin tohum vermesini bekleyip biraz örnek alacağım. Belki işe yarar.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.