21 Aralık 2014 Pazar

Begonvilli Ev Halleri

Begonvilli Ev'de bilindik kış halleri sürüyor.
Ama...
 böyle sürpriz kareler sizi şaşırtmasın. Yukarıdaki papatyaların toplanma tarihi çok yeni. Dün sabah yürüyüşünde toplandılar. Mayıs papatyası ile hiç bir yakınlıkları yok. Bunlar uçlarındaki pembe renkle göze çarpan kış papatyaları. Yaklaşık üç haftadır yol kenarlarında ve ormanda boy gösteriyorlar.

Yılbaşı süslemelerimize devam...
 


Bahçe katımızın girişini mazılarla ve narlarla süsledik.
 
Colette'imiz mazıların kokusunu merak etmiş. 
 

Narlar komşu köyün pazarından
 

Yaz kahvaltıları kadar renkli olmasa da ....

Bu fotoğrafı dünkü sabah yürüyüşümüzde ormanın meşe ağaçlı bölümünde çektim. Yerler göz alabildiğince meşe yaprakları ile kaplı.

14 yorum:

  1. kış papatyalarına bayıldım. bir sene şubat başında Ali ağa yakınlarında papatya toplamıştım. yılbaşı ev süslemeleri çok güzel. Orman yürüyüşlerinizi çok seviyorum İyi yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen aynı papatyalardır topladıklarınız.Size de çook mutlu, sağlıklı yıllar!

      Sil
  2. Papatyalar çooook güzel. Ayrıca Colette de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O papatyalara ben de bayılıyorum. ''Kış günü bu ne güzellik!'' dedirtiyorlar.

      Sil
  3. O meşe yaprakları; bir kaç yıl içinde iyice çürüyüp, ormanın sürekliliğini sağlayan torf olacaklar. Torf, ormanın bereketini sağlayan üst kaymak tabaka. O kaymak tabakası nedeniyle, sizin orman bitkileri, sarmaşıklar, ağaçlar hepimizin gıptayla baktığı evinizin süslerini besliyorlar işte :D

    Yılbaşı dekorunuz tam sizi anlatıyor. Ne olması gerekenden az, ne de olması gerekenden fazla....

    Lokmalarınızı kesinlikle saymıyorum ama olur da yolum düşers, ne yemek istediğimi söyleyecek kadar yeme içme alışkanlığınızı öğrendim sayıyorum kendimi :D Yani elimde listeyle geleceğim size :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi oluyor. Orman toprağını inceledim, kalınca bir torf tabakası ile kaplı her yer. Bu nedenle de çok zengin bir florası var.Şu an soğanlı bitkiler ve mantarlar o yumuşacık tabakadan başlarını çıkarmış durumdalar.
      Yılbaşı dekorumuz tamamen doğal:) Bu yıl plastik çam ağacımızı süslememeye karar verdik. Tabii ki Amerikalılar'ın yaptığı gibi çam ağacı kesecek değiliz. Mazı dalları ile ve gördüğünüz bir kaç dal kokina ve çam kozalakları yeterli. Eğer kasabaya inebilirsem belki saksıda bir Atatürk Çiçeği alırım. Onları da ne kadar özen gösterirsem göstereyim hep kuruturum :((

      Yolunuzun buraya düşmesini yürekten isterim. Listenizle,güzel sohbetinizle sizleri burada görmek beni çok mutlu edecek.

      Sil
  4. Çok güzel! Siz nerede yaşıyorsunuz? :)

    YanıtlaSil
  5. Bitkilere, sık sık yer verdiğim yerel ürünlere bakarak siz tahmin edin desem:)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler,içim,gözüm,ruhum açıldı:)
    sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Havva. Senin de bir doğa tutkunu olduğunu biliyorum.

      Sil
  7. Ege'nin bir beldesinde yaşıyor olmalısınız,çok şanslısınız en büyük hayalim öyle bir yerde küçücük tek katlı bir evde yaşamak.güle güle oturun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'nın turistik bir ilçesinin merkeze yakın bir köyünde yaşıyoruz. Hayalinizdeki küçük, tek katlı eve en kısa zamanda kavuşmanızı yürekten diliyorum.

      Sil
  8. Yorum bırakamassam da devamlı takipdeyim yorgunluğuma çok iyi geliyor ormanın görüntüleri , siz de çok güzel kareler sunuyorsunuz emeğinize sağlık. Pembe uçlu papatyalara bittim zaten papatyaları çok severim. Doğal bir ortamda doğanın verdiği güzelliklerle yeni bir seneyi karşılamak için yapyığınız güzellikler de çok ama çok hoş duruyorlar. kaç gündür yazamadım ya durduramıyorum kendimi:)) sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmez miyim Kova'cım. Ben de aynen öyle. Her zaman yorum yazamıyorum ama sıkı takip ettiğim bloglardan birisiniz. Bizden de sevgiler.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.