3 Temmuz 2014 Perşembe

Acemi Bahçıvanın Harika Ürünleri

Acemi bahçevan olarak, maceralarım sürüyor.
Ucube bahçemde düzensizlik alıp başını giderken, bir yandan da harika çiçekler ve  enfes sebzeler, meyveler bu duruma aldırmadan cömertçe bizi mutlu ediyorlar.














Buraya kışın taşındığımız için hava koşulları güzel bir bahçe düzenlemesi yapmamıza  izin vermemişti. Daha sonra da turizm sezonunun açılması ile  bahçede çalışacak hiç kimseyi bulamadık. Artık tüm hevesimiz turizm sezonunun bitmesi ile kış arasında kalan günlere kaldı. Bu sonbahar bahçemizi  güzelce düzenleteceğiz.

Yine de kış sonunda iyi kötü bahçeyi  belletip bir kaç meyve ağacı, gül, begonvil, papatya, dalya ektirmiştik. Önceden de bir kaç bakımsız ağaç vardı. Bir de ben çok heves edip biraz sebze diktirdim ama dediğim gibi bahçe düzeni hak getire. Yardım aldığımız kişinin istediği gibi görüntüye önem verilmeden bir şeyler dikildi.  Sonra o da bir otelde iş bulup bizi terk etti. Bütün bunların bakımı da  bana kaldı. Ne kadar şanssız olduklarını anlayın:)

20 yorum:

  1. çok güzeller,bence şanslısın gözünün önünde ve sofranda onlar olacağı için
    çook çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çook teşekkür ederim. Sizlerin de her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bloğunuzu beğenerek ve severek okuyorum.. Lakin son günlerde kullandığınız şu el yazısı seçimi göze hoş gelse de inanın gözlerimi kısarak zorlanarak okuyorum ben..Tabii sizin seçiminiz de önemli en başta.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlayıcı olduğunu fark ettim. Göze hoş gelmesinden çok kişisel yazı tarzımı yansıttığı için seçmiştim. Daha rahat okunan bir yazı karakterine geçmeyi düşünüyordum zaten.Bakalım nasıl bir yazı olacak.

      Sil
    2. Yazı karakteri değişmiş eğer benim yüzümden se inanın çok üzülürüm.. ben yine gözlerimi kısar okurum :(

      Sil
    3. Yukarıda yazmıştım. Zaten değiştirmeyi düşünüyordum. Böyle daha iyi oldu. Yapıcı eleştirilere her zaman açığım. İlginize çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  4. O domatesler ne öyle!! Tam kahvaltılık. Ucube demişsiniz ama fotoğraflardan hiç de öyle görünmüyor bence renkleriyle çok güzel bir bahçe. Bahçenin adı yeter bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domatesler çok güzel yetiştiler. Keşke ikram edebilsem.
      Bahçe gerçekten de ucube. Sebzelerle çiçekler yan yana . Zeytin ağaçlarının çevresinde domates ekili Garaj yolunda gereğinden fazla beton var.Çiçekler tek tek güzel ama bütünlük yok. Mutlaka düzenlenmesi lazım.

      Sil
  5. Olsun iyiki varlar düzensizlik rahatsız
    edebilir ama ya istanbulda pencerenizden bakınca karşı evin gri duvarını gören bir yerde yaşasaydınız
    boş verin bence düzeni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya kent merkezinin bir çok yerinde de durum aynı maalesef. Çarpık kentleşme insanları beton yığınları arasına hapsediyor. Biz de bu nedenle köye yerleştik. Bir de patili dostlarımız rahat etsinler diye.
      Ama düzen de önemli. Bu güzelim çiçekler, sebze ve meyveler bunu hak ediyorlar.

      Sil
  6. acemi dememek lazım çiçekler ve sebzeler çok güzel ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de acemiyim. Çiçek konusunda deneyimlerim oldu az çok ama sebze ve meyve ağaçları konusunda bilgisizim, pratiğim de yok.

      Sil
  7. Domatesi dalından koparıp bıcak kullanmadan yemek oh ne de güzel olurdu. Çok imrendim. Ağıız tadıyla yiyin derim. SEvgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu keyfi ilk kez yaşıyorum. Size ve tüm arzu edenlere yürekten diliyorum.

      Sil
  8. Sevilen ve - acemice de olsa - isteyerek gönülden emek verilerek bakılan her canlı karşılığını mutlaka veriyor komşucuğum. Bir daha kendinize haksızlık etmeyin lütfen .
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle. İşin sevgi kısmı tamam da komşucuğum, güç, beceri ve deneyim kısmı bende çok eksik. Eee, bu işler de pek kolay değil. Bizden de sevgiler♥

      Sil
  9. sebzeler harika görünüyor vallahi... çiçekler de açmış ne güzel. olsun düzenlenir bahçeniz daha sonra. bahçe yaşayan bir şey zaten her mevsim değişir. benim küçücük bir balkonum var, sürekli çiçeklerin yerini, saksılarını değiştiririm. güle güle koklayın çiçeklerinizi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Bahçenin oturmuş bir peyzajı ve ayrılmış çiçek, sebze bölümleri olsa sorun olmaz. Bitkiler değişir. Biz daha onu başaramadık. Yürüme ve oturma yerlerinde beton var. Dekoratif yer döşemeleri vs istiyor. Zamanla olacak. Sizin balkonunuz da mutlaka çok güzeldir. Keyifli günler diliyorum.

      Sil
  10. Biz de ailecek hiç bahçeli bir evde yaşamamıştık, Altınoluk'ta ki ev bitip de yerleşince ilk kez bahçemiz oldu. İlk sene sadece bir karpuz vardı bahçede, her sabah uyanıp onun başına koşuyorduk dördümüzde:)) Şimdi o kadar zengin ki bahçemiz, sevince oluyor gerçekten. Ben oraya gittiğimde kendimi unutuyorum, mest oluyorum, telefonlarda tek konumuz çiçek böcek.. Bence sizin bahçe de süper olacak, hatta olmuş bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, bayılırım oralara..Evet, sevince oluyor elbette. İşin sevgi kısmı tamam da deneyim ve beceri yok bende:) Sevgiler♥

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.