23 Kasım 2013 Cumartesi

Minik Patililerimiz İçin

Sevgili Dostlar,
Dün burayı seller götürüyordu neredeyse! Dolayısı ile sokaktaki minik patililer için çok kaygılandım. Başta bizim bebekler ve  anneleri Pofuduk olmak üzere, iki gün önce gözleri enfeksiyondan kapalı halde bahçevanın getirdiği bebek kedi, Nazmiş, Biber'in benzeri sakin kedicik ve yazlıkçıların giderken bıraktığı üç dört kedi bizim bahçede, verandada, balkonda takılıyorlar.

Bu bebeğin gözleri enfeksiyondan kapalıydı. Bahçevan, '' kör bir yavru buldum'' diye getirdi. İshali de vardı. Neyse ki kör değil. Tedaviye  yanıt verdi. Şimdi iyi ama ne yapacağım ben bunlarla:))
Nereden baksanız en az on kediye göz kulak olmam gerekiyor.  Bizim haylaz Colette  de  akşam eve dönmeyince iyice tedirgin oldum. Geç saatlere dek balkonda  korunaklı yerler hazırlama derdine düştüm. Evde ne kadar taşıma kutusu, karton kutu,  kedi evi varsa balkona yerleştirdim. Üzerlerini örttüm. Bebek  kedi için sıcak su torbası hazırladım. Eski havluları atmıyorum, böyle günlerde işe yarıyor.


Sık sık kontrol ettim. Bazıları daha korunaklı yerler bulmuş olmalılar ki gelmediler ama bizim yavrularla  bebek kedi  hazırladığım  yuvalarda  rahat bir gece geçirdiler. Girip çıkıp mama yediler ve mışıl mışıl uyudular. Neyse ki sabah  güneş açtı, ılık  bir hava ile güne başladık. Pansiyonerleri bahçeye alıp  balkonu  güzelce yıkadım, kuruladım. Havlularını  havalandırdım, mama ve su kaplarını temizleyip sularını tazeledim.  Sonra da  ev işlerine giriştim. Hala  çamaşır makinem çalışmakta. Bugün gazete okumak, kahve içmek gibi lükslerim hiç olmadı. Şimdi biraz ara verip dinlenmek amacı ile oturabildim. Yarın  konuklarım gelecek. Yani daha yapmam gereken  pek çok iş var. Çok çalışmam lazım çoook!  Sizlere mutlu hafta sonları.

12 yorum:

  1. Harikasınız, takdir ediyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin, ne kadar büyük bir haz değil mi muhtaç olana elinden geleni yapabilmek. daha büyük mutluluk var mı?

    YanıtlaSil
  3. Dünya güzeli,iyilik meleği, Patili dostu komşum benim.
    Allah kolaylık versin!

    YanıtlaSil
  4. Hepinize geçmişler olsun canım. :( Allah razı olsun sayende birkaçı da olsa rahat ediyor.

    YanıtlaSil
  5. gözlerim doldu okurken,Allah razı olsun sizden.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ah ne çok sokak canımız var. Hepsine yetişmek mümkün olmuyor:( Şanslılar sizin yakınınızdakiler.
    Aslında eskiyle kıyaslayınca mutlu olduğum nadir konulardan biri bu sokak canlarının durumu. Eskiden garip garip bakarlardı hasta hayvanları toplayıp evime getirdiğim için, sokak hayvanlarını besleyenleri de bir çeşit meczup gibi düşünürlerdi. Şimdi çok sayıdayız, çok kişi tanıyorum sokakta canlar aç-susuz kalmasın, üşümesin diye çırpınan. Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. ne guzel anlatmisin:)masal okur gibi okudum
    ben bu muhabbeti anca kuslarimla yapiyorum..
    tabi daha kolay bir yasam
    sevgiler begonvilli ev
    orlandoda butun begonviller kis olmadigi icin cilgin gibi acmis durumdalar..opuyorum

    YanıtlaSil
  8. Benim güzel dostlarım, hepinizin aynı duygularla korunmaya muhtaç canlar için bir şeyler yapmaya çalıştığınızı biliyorum. Evet tümüne yetemiyoruz ama hiç olmazsa en yakınımızdakilere el uzatmak insanlık görevi. Tabii ki dünyanın sadece insanlara ait olmadığının bilincinde olanlar için. Hepinize yürekten sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  9. Harikasın gerçekten. Büyük bir hayranlık ve keyifl okudum yazını. Herkes küçücük birşeyler yapsa, çok büyük sonuçlar elde edilebilir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ne tatlı şeyler anlatmışsın.
    :)

    jane ve colette ha. hah haaa.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Allah razi olsun sizin gibi insanlardan.bu soguklarda ben de aynisini yapiyorum, su goydugum gibi donuyor surekli yeniliyorum, hele apartman yoneticisi durmadan goruntuyu bozuyor mamayi kaldir burdan deyib kafami bozuyor, ona mi yanayim..ama pes etmek yok..iyi ki varsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de iyi ki varsınız. Birbirimizden güç alarak onlar için çabalamaya devam:)

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.