18 Kasım 2013 Pazartesi

Kapıdan Çevrilmek


Severek izlediğim, İlk sayfamda link vererek gösterdiğim bir bloğu ziyaret etmek istedim ve bakın ne çıktı karşıma:
''İzin reddedildi!
Bu blog sadece davetli okurlara açıktır. Bu blogu okumaya davet edilmemiş görünüyorsunuz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız blog yazarı ile bağlantı kurup bir davet isteyebilirsiniz.''

İşte böyle diyordu. Evet böyle bir uygulamadan haberim var. Bazı blog yazarları sayfalarını  sadece davetli okurların  okumalarına izin veriyorlar. Tercihlere saygı bizden..

Ama önceden herkese açık olan bir  bloğun sonradan sadece  davetli okurları kabul eder olması şaşırtıcı. Kendilerince  mutlaka haklı gerekçeleri vardır. Yine de evinizde baş köşeye kabul ettiğiniz birinin sizi konuk olarak  evine almaması gibi tuhaf bir duygu yaşadım.  Çünkü kendileri benim ilk sayfamda bulunduğuna göre, bir davetiye almam gerekirdi, öyle değil mi.. Eh ne yapalım, izin verirse okuruz sayfalarını..

22 yorum:

  1. :( enteresan bi durum doğrusu,benim kapım olsa size sonuna kadar açılsa
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de biraz merak biraz alınganlıkla yazdım. Yine de blog yazarlarının tercihlerine saygı göstermektir içimden gelen.. Ayrıca zarif sözlerinize teşekkürler.

      Sil
  2. Yeni kapadıysa, davetiyesi arkadan gelir muhtemelen. :)
    Gerçi önceden "kapayacağım" diyerek yollamaları güzel olanı tabi. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gelir, çünkü paylaşımlarını severek izliyordum.

      Sil
  3. İlk kez duydum bloğun kapatılabildiğini. Çok ilginç geldi ama tercih tabi, mutlaka anlamlı bir sebebi vardır. İçeriğini değiştirmiş olabilir belki.
    Eminim kısa zamanda davetiye gelecektir...
    Sevgiyle kal Begonvilli ev ve tüm sakinleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama birazcık alındım işte:)

      Sil
  4. Sahibi blogu kapattıysa da böyle yazıyor duvarda. Yani davet edip etmemekle ilgisi yok. Ben de önceden öyle sanmıştım ama kapalı bloglarda oluyor bu durum. Eminim sahibinin de haberi yoktur çıkan yazıdan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sayfadan kaldırmak zorunda kalsam da hala benim izleme listemde olduğu için yeni paylaşımlar yaptığını görebiliyorum. Ancak devamını okumak isteyince yukarıda söz ettiğim uyarı yazısı çıkıyor karşıma. Blog şu an faal durumda. Aslında bu gibi bir durumda işin aslı astarı nedir? diye yazdım bu yazıyı ama biraz da alınganlık yaptığımı itiraf etmeliyim.

      Sil
  5. Ben de bir kaç defa yaşadım bu durumu, gerçekten çok asap bozucu. Daha sonra takip listemden çıkarıp verdiğim linkleri kaldırdım o blogları tabi ama gerçekten kapıdan çevrilmek bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listemden çıkarmadım ama diğer izleyicilerime haksızlık olmasın diye ilk sayfamdan kaldırmak zorunda kaldım.

      Sil
  6. Blog kapatmak, davet etmek vb. kavramları henüz pratikte bilmesem de; Kedili Teyze'nin yazdıgı gibi bir durum olabilir. Ayrıca blog kapatmanın mantıgı nedir ? Fikirlerimizi herkesle paylaşmak için yazmıyor muyuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki sadece belli bir okur kitlesi ile iletişim kurma isteği olabilir nedeni. Davetli izleyici tercihi daha çok siyasi içerikli ya da özel ilgi alanları ile ilgili konularda yazılan bloglarda oluyor bildiğim kadarı ile. Örneğin, fotoğrafçılık, şiir, ya da ne bileyim Tepeli Kuşları Koruma ya da Caz Aşıkları vs gibi belli kesimlere hitap eden içerikler.. Neyse, yine de gereksiz alınganlık göstermek değil amacım. Bilmediğimiz nedenler varsa öğrenelim diye paylaştım.

      Sil
  7. Ben bir kez o hatayı farkına bile varmadan yapmıştım Begonvil'cim.
    Bir arkadaşım mail yazıp ''hayrola?'' demese farkında bile değildim blogumun herkese açık olmadığından.
    Bence, alınganlık yapmak yerine yazın blog sahibine, belki farkında değildir veya blogu sadece davetiyeyle izlemeye aldığında o güne dek izleyicisi olanların görebileceğini sanıyordur yeni paylaşımlarını...
    Şahsen, ben şu gönderini okuyana dek blog davetiyeyle izlense bile o güne dek izlemeye alanların izlemeye devam edebileceklerini sanıyordum, sayende izlenemediğini öğrendim :)
    Minnaklara öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyor işte... Ben illa ki ard niyet vardır demiyorum. Bak nasıl da yararı oldu bun yazıyı yazmamın. Yeni yeni bilgiler edindik.

      Sil
  8. Bitmeyen ilginçlikler, yanlışlıklar; belki de duygu yoğunluğu ile mağarasına çekilen insanlar;Saygı ile kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm dostların ve tabii ki sizin de iyi olmanızdır dileğim:) Bizden de saygılar..

      Sil
  9. Alınma arkadaşım kişisel bir durum olduğunu sanmıyorum sanırım blog sahibini çok üzmüş olmalılar ama bak gör en yakın zamanda ya davet gelir yada arkadaş blogunu tekrar açar ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel bir durum olduğunu ben de sanmıyorum. Böyle durumlar için bilgisi ve fikri olan blog yazarları belki bizleri aydınlatır diye düşündüm. Çok büyütülecek bir konu değil.

      Sil
  10. Evet bazi bloglarda bende ayni sey ile karsilastim..sonra ne yaptim ziyaretten vazgectim:)) kusura bakmasinlar..cok fazla zaman ayiripta uzun zaman bloglarda vakit geciremeyince sadece hangisileri aciksa ziyaretlerde bulunuyorum..sevgiler

    YanıtlaSil
  11. bende düşündüm dü eskiden bu uygulamayı
    ama kayıtsız izleyicilerden kopmak hoş olmaz diye düşündüm ama uyarı yayını yapıp da davet edilmeyi istemek olabilir diye düşündüm gelecekte denemek üzere bu düşüncemi rafa kaldırdım dı..
    arkadaş da bunu uygulasa güzel olur sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayıtsız izleyicilerinizi kaybedersiniz. Kayıtlı olanlarla da tek tek iletişim kurmak çok zor olabilir.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.