18 Ağustos 2013 Pazar

Dünya Tatlısı Sarpie Bebeğe Yuva arıyoruz

Komşumuzun misafirlerinin  Sharpie'lerinin bebekleri olmuş.

Bu enfes kızın fotoğraflarını değil kendini görmenizi isterdim. Çünkü kadife  tüylü, buruşuk suratlı, aşırı sevimli bebek ne yazık ki fotojenik değil. Oysa o kadar sevimli ki, kucağımdan bırakasım gelmedi. Daha bir aylık. İki kardeşi daha olduğu için  ailesi onu çok sevecek başka bir aileye vermek istiyormuş.
 Özelliklerini merak edip araştırdım. Hiç havlamayan  bu sevimli  cinsin pek çok üstün özelliği olduğunu öğrendim.
Kaynak:http://blog.evcildostlar.org/kopek/shar-pei-sharpie-kopegi-ozellikleri.html
Shar-Pei yeterli egzersiz imkanı sağlandığında apartman dairesinde de mutlu olabilir. Ev içinde orta derecede aktiftir. Yastıksı yüz derisi nedeniyle ısıya karşı duyarlıdır. Gölge ve temiz serin su sürekli ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Yeterli egzersiz sağlanırsa evde oldukça sessizdir.
Shar Pei sahibine karşı oldukça sadık bir köpektir. Her komuta körü körüne uymayan zeki bir köpektir. Oyuncu, aktif, cesur ve dominanttır. Ailesi ile yakın bir ilişki kurar ama yabancılara karşı pek dostça yaklaşmayabilir.
Yavruyken çocuklar ve kedilerle tanıştırılırsa erişkin olduğunda onlarla iyi anlaşır. Shar-Pei somurtgan bir yüzü olsa da şaşırtıcı derecede iyi huylu, sakin, bağımsız ve kendini adayan bir köpektir. Mükemmel bir dost ve koruma köpeğidir. Shar-Pei kendine güvenen bir sahibe ihtiyaç duyar. Yeterince tutarlı, kendine güvenen biri değilseniz ya da çok yumuşak ve töleranslı iseniz patronluk görevini devralacaktır. Shar-Pei, disiplinli ama pozitif bir eğitim almalıdır. İnatçı olduğundan liderliğinizi kabul ettirmek için disiplinli ve tutarlı bir tavır sergilenmelidir. Liderliklerini kanıtlamayan aile üyelerinden komut almayı reddedebilir. Bu köpekler temizdirler ve tuvalet eğitimini de çok süratle alırlar. Shar-Pei genellikle sudan nefret eder. Yavrular çabuk büyüdüklerinden dikkatle beslenmelidir. Diğer köpeklerle bir araya gelmek problem olabileceğinden çok iyi sosyalleştirilmelidir. Yine de bazı Shar-Pei’ler diğerlerine göre daha az dominanttır. Böylece kavgaya tutuşmadan diğer köpeklerle daha kolay bir araya gelebilirler.
Bazı Shar-Pei’ler salyalı olabilir. Bu nedenle dikkatli bir üreticiden alınmalıdır.

Shar-Pei’in atası meçhuldür. Chow Chow’dan geliyor olabilir ancak tek ortak noktaları mavimsi siyah dilleridir. Yine de kap kacak üzerindeki resimler Han Hanedanı (İö 206) döneminden beri mevcut olduğunu göstermektedir.


Eğer evimizde patili nüfus bu kadar fazla olmasaydı ve sağlığım da  elverseydi  bu sevimli kızı  evlat edinebilirdim.
Onu çok sevecek, değerini bilecek iyi insanlara gitmesini yürekten diliyorum.
Eğer  bu harika  bebeğin ailesi olmak istiyorsanız begonvilliev@gmail.com adresine  mail yazın.

8 yorum:

  1. Hayvan düşmanı insanların doldurduğu bir sitede yaşamasaydım talip olabilirdim. Ne kadar anlamlı bir yüz ifadesi var. İnşallah kıymetini bilecek bir ailesi olur. Siz de çok güzel araştırmışsınız.

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlıııı ... :)))
    Dilerim mutlu olacağı ve ilgi görebileceği bir yuva bulur en kısa zamanda...

    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  3. umarım en kısa zamanda sıcak yuvasına kavuşur. bu arada bloğumdaki yayın sorunundan dolayı yeni bir blog açtım.
    modavesaireburcu.blogspot.com yeni adresim. orda yazılarım okuma listelerine düşecek inşallah :) takip edersen çok sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.

      Yeni bloğunuzu ziyaret edeceğim.

      Sil
  4. Merhaba iletisim bilgilerini goremedim..sahiplenmek istiyorum..Istanbil da oturuyorum.yardimci olursaniz sevinirim..05367277777 Ali Riza Ergun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da olmanız sorun olabilir. Yine de numaranızı sahiplerine vereceğim. Konuşursunuz.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.