23 Ağustos 2013 Cuma

Dekoratif Kaktüsler

Kim demiş kaktüsler sevimsizdir diye? Ne olmuş yani dikenleri varsa.. Doğa ana onlara  böyle bir donanım vermişse mutlaka vardır bir nedeni. Sonuçta tüm canlılarda olan var olma içgüdüsü ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Biraz dikkatle  dikenleri ile baş etmek  mümkün. Her ne ise,  ben seviyorum kaktüsleri..
Dün yine farklı görünümlü bir kaktüs buldum. Evdeki kaktüslerimden ve skulentlerimden minik yavrular alıp  bir arajman  saksısı hazırladım. Bir de minik renkli  taşlar bulunca, bakın ne  hoş oldular.






21 yorum:

  1. Renkli taşlar ayrı bir hava katmış elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok şirin olmuşlar. Bazı yörelerde koca ağaç haline geliyorlar. yapıları da ilginç. İçleri su doluymuş galiba ondan su istemiyorlar demek ki. Taşlar da çok zevkli olmuş. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim buralarda özellikle otel bahçelerinin peyzajında kocaman harika kaktüsler kullanılıyor. Bakımları da kolay. Benimkiler dekor amaçlı minicik şeyler.

      Sil
  3. Çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. kaktüsleri çok severim,radyasyon açısından diğer çiçeklerden ayrı bir önemleri var,minik ve çeşitli şekillerde olanlarına bayılıyorum,taşlar da çok yakışmış,iyice şirin bir hal almış,sevgiler

    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radyasyonu emdiklerini duymuştum bir tv proğramında.

      Sil
  5. renkli taşlar harika olmuş, ben de ekleyeceğim ölmezlerse.
    çeşit çeşit kaktüs saksısı sa harika olmuş.bir fizikçi olarak üzülerek belirtmeliyim ki radyasyonu emdikleri doğru değil.
    ama zaten yeterince güzeller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, öyle mi? Ben de inanmıştım:( Ee ne yapalım, güzellikleri de yeterli.

      Sil
  6. Bilgisayar olan odamızda bana rağmen yaşayıp bir de çiçek açan üç adet kaktüsüm var.Radyasyonu emdiğine inanıyorum. Bunların saksılarını değiştirme zamanı geldi. Arajmanını Sizinkiler gibi güzel yapabilirim umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir arajman yapacağınıza inanıyorum. Genişce yayvan bie saksı edinin. Kaktüs toprağı da satılıyor yapı marketlerde. Kolay gelsin!

      Sil
  7. Evet, çok hoş olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  8. Kaktüslere ben de bayılırım. Diken konusuna gelince, en azından dikenlerini saklamıyorlar. Dikkat edersen korunursun dikenlerinden. Ama öyle insanlar tanıdım ki zamanında, dikenlerini saklamayı ve sen hiç beklemediğin bir anda batırmayı çok iyi biliyorlar. Bunun için kaktüsleri evde bulundurmaya evet, görünmez dikenli insanları hayatımda tutmaya hayır :))
    İçim doluymuş benim de canım... :))
    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerine katılıyorum Heyyfi'ciğim. Bizden de sevgiler..

      Sil
  9. Kaktüsleri ben de çok seviyorum, düzenlemeniz çok hoş olmuş, özendim vallahi, ben de yapacağım kısa zamanda :)

    http://chantacim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuşlar. Komşumun da o kadar çok kaktüsü var ki çeşitlerini görünce şaşırdım. Aaa bir de aklıma annemin kaktüsü kaynana dili geldi aklıma.. :) hemen hemen herkesin evinde vardı neredeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraklıları çok var. Komşunuz da onlardan biri demek ki. Kaynana Dili'ni bilirim. Ateş kırmızısı muhteşem çiçekleri olur.

      Sil
  11. Taşlara bayıldım gerçekten dekoratif duruyorlar...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.