24 Nisan 2013 Çarşamba

Pofuduk Anne Oldu:))

Küçük anne adayı Pofuduk'tan söz etmiştim size..

Sitedeki zehirlenme olayından kurtarabildiğimiz iki minik kediden biriydi..  (Diğeri de bizim yanaşma Nazmiş)

İşte bu güzel kız komşumun ve benim çabalarımla faili belirsiz  katliamdan kurtuldu  ama hemen ardından hamile kalmış.  Evin nüfusu kalabalık olduğundan içeri girmiyordu ancak verandamızda en iyi mamalarla özenle bakılıyordu. Karnı iyice büyüyünce ona Minik'in yolculuk kafesini hazırladık.
Dün gece sabaha karşı yavrulamış:)



 
Yeterli süre geçince Pofuduk'u kısırlaştıracağız.
 
Umarım bu güzel kızın bebeklerine sevgi ile bakılabilecekleri yuvalar buluruz..

20 yorum:

  1. Onlar adına ben size teşekkür ediyorum, dilerim güzel de bir yuva bulurlar...

    YanıtlaSil
  2. Nufus artmis, torunlar cogalmis. Allah size kolaylik versin, insallah bahtlari da kendileri kadar guzel olur bu bebelerin.

    Bir onceki posta da buradan yazmis olayim.

    Cok gecmisler olsun, umarim ameliyat olmaksizin isin ustesinden gelir hobilerinize yureginizce vakit ayirabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur. Bizim verandada doğmuş olmaları nisbeten şanslı olduklarını gösteriyor. Daha geçen hafta bir komşunun balkonunda başka bir kedi yavrulamış. Ev sahibi doğan yavruları doğar doğmaz atmış, anne de korkup kaçmış. Ne yazık ki bir daha yavrulara bakmamış. Başka bir komşu acımış hallerine, bir kutuya koyup kuytu bir yere almış ama anne bir daha uğramayınca bebek kediler ölmüş.

      Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler.

      Sil
  3. Pek de güzelmiş şeker patili ^-^
    İnşallah sevgi dolu yuvaları olur hepsinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pofuduk çok güzel bir kedi. Yavruları da güzel olacaktır:) İnşallah onları çok sevecek birileri sahiplenir.

      Sil
  4. oyyyy pofuduk ne kadar güzel maşallah bebişlerin resimlerini daha çok bekliyoruz;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii ki. Büyümelerini birlikte izleyeceğiz:)

      Sil
  5. Yerim ben o bakışları yahu :)))
    Yavrular da ayrı güzel, anne de! Allah nazarlardan saklasın, maşallah! :)))

    YanıtlaSil
  6. Pofuduk kızımıza biraz tedirgin bakmış objektife haklı olarak. inş zarar görmeden büyürler .şimdi özellikle büyük kedilerden korumak lazım ve İnş. mutlu bier aileleri olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözğmüz gibi bakıyoruz. Güvenli ortamdalar çok şükür.

      Sil
  7. Ya ben doğum yapan hayvanlara hayranım, sesleri bile çıkmadan kendi kendilerine başarıyorlar bu işi. Gerçekten mucize, Allah sizden razı olsun onları koruduğunuz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğanın mucizesi bu. Nasıl bir annelik iç güdüsü ise dün geceden beri hiç uyumadan onları emziriyor:))

      Sil
  8. Konu kedi oldumu kafasını yemiş denecek duruma geliyorum. her kedi sever benim gibi onları koruma ve onlar için üzülme işini canının ta içinden hissedermi bilemem ama elimde olsa monitörün içinden gelip o kedileri ve Pofuduğa el uzatabilsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de durum aynı sizdeki gibi Defne Hanım. Her kedisever ya da hayvanseverde duygusal yaklaşım ve sorumluluk üstlenme ne yazık ki aynı düzeyde değil. Örneğin buraya yeni taşınacak bir aile çocuklarının kedi istediğini söyledi. Ben de Nazmiş'i yuva sahibi yapacağım diye sevindim. Nazmiş bizim Pofuduk'la birlikte sokakta ölmekten kurtardığımız diğer kedicik. Hikayesini de anlattım ve sevgi ile kucaklayacaklarını sandım. Oysa pek de ilgilenmediler, hatta başını bile okşamadılar. Benim de içim gitti tabii ki. Oysa bir kaç aşısını yaptırdım, en iyi mamalarla besledim ancak evde daha fazla kediye bakmama olanak yok. Yine de vermekten vaz geçtim.Çok fazla sağlık sorunlarım var. Evde kedi köpek stokçusu olmaktan korkuyorum. İşte durum bu. Şimdi Pofuduk ve bebekleri de var. Gerçi bir komşum mama almış ama her şey mama ile bitmiyor. Çok dertliyim çook.

      Sil
  9. Dilerim güzel bir ailesi olur bu miniklerin sizin elinizden geleni hep birlikte görüyoruz gerçekten. Eksik olmayın sizin gibilerden Allah razı olsun gerçekten ne kadar incesiniz. Hakikatten bu arada bu miniklerdeki nasıl bir iç güdüdür onca sıcaklar olana kadar emzirirler. Harika canlılar, bizlere örnek olacak cinstenler gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.Bir önceki yoruma yanıt olarak kısaca durumu anlattım. Bu minikleri özellikle Antalya'da yaşayan gerçek hayvanseverlerin evlat edinmelerini yürekten diliyorum. Bizim sitede sayıları fazlalaşınca başlarına çok kötü şeyler geliyor ve ben bu konularda hemen hemen tek başımayım.

      Sil
  10. Umarım hep iyilikle karşılaşırlar, umarım onları çooook sevecek ve şartlar ne olursa olsun asla terk etmeyecek aileler bulurlar.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.