21 Mart 2013 Perşembe

Dikkat!! Çok Önemli! Bloglara Yorum Tuzağı

Sevgili blog dostları, Yazıma, öncelikle sizlere karşı taşıdığım sorumluluk duygusunun son derece bilincinde olduğumu belirterek başlıyorum. Kötü amaçlı hasta ruhlu insanlar maalesef, çok sevdiğim günceme, ‘’Begonvilli Ev’’ime, yorum yolu ile ‘’zararlı yazılım’’ yerleştirmişler. Benim yaşadıklarımı sizlerin de yaşamasını istemediğim için sizlere bu uyarı yazısı ile sesleniyorum.

Ben birkaç yıl önce kitap tanıtımı ve sanatsal eğilimlerim sonucu edindiğim bilgileri, izlenimleri paylaşmak amacı ile bu günceye başladım. Bir de baktım ki, hobilerim, hayvan sevgim, doğa sevgim de harmanlandı ve kendiliğinden böyle bir konsept ortaya çıktı. Bir yazar için kitaplarının manevi değeri ne ise benim için de bloğum aynı önemi taşır hale geldi. Siz sevgili blogdaşlarımı tanıdım.

 Emeğe ve iyi niyetli paylaşımlara kimler, hangi düşmanca duygularla saldırabiliyor, amaçları nedir? hala anlamış değilim. Günlerdir uğraşıyorum dostlar. Teknik konulardan fazla anlamasam da başvuru ve yardım alma yollarını biliyorum. Şimdi, yaşadıklarımı olabildiğince özet olarak sizlerle paylaşacağım. Araştırmalarım sırasında bu sorunu yaşayan daha pek çok blog sayfası olduğunu da öğrendim. Bakın neler oluyor:

Benim tek suçum sizden gelen değerli yorumlar arasındaki sabotajcı yorumu bilmeden onaylamam oldu. Görünürde sıradan bir yorum olan ‘’Servis‘’ adı altındaki yorumda, güzel paylaşımlarım için kutluyorlar ve ‘’başarılarınızın devamını dileriz’’ diye devam ediyorlardı.’’Servis’’e tıkladığım zaman karşıma şu an içeriğini tam olarak anımsamadığım ciddi suratlı ps ile ilgili tuhaf bir site çıktı. Ama ben boş bulunup yorumu onaylamıştım. Sorun baş gösterip derinlemesine araştırınca, ‘’Servis’in başka suç ortakları da olduğu ve ‘’Sizinİcin’’  adı altında ‘’başarılar dileriz’’ den ibaret yorumla sabote edici yazılım yerleştirildiği ortaya çıktı. Eğer ben teknik sorunlar yaşayıp tarayıcımı değiştirmeseydim hala bloğuma zararlı yazılım yerleştirildiğini bilmeyecektim. Çünkü önceki tarayıcım sorunu belirtmiyordu. Yeni tarayıcıyı kullanarak sayfama girmek istediğimde uyarı yazısı çıkınca durumu anladım. Derhal yazı ve yorum yazmayı kestim. Hem bloğumu kurtarmak, hem de aynı durumu sizlerin de  yaşamamanız için zorlu bir sürece girdim.

Şimdi bu durumu hiç yaşamamak için ve eğer bu şanssızlığı yaşamışsanız da kurtulmak için ne yapılması(yapılmamamsı)gerektiğini anlatacağım:

Öncelikle gelen yorumlarınızı onaylama aşamasında çok dikkatli olun. ‘’Servis’’, Sizinİcin’’ adı altında yollanan yorumları açmadan derhal silin. ‘’Adsız’’ başlığı altındaki yorumların çoğu masum ama bu şekilde de zararlı yazılım yerleştirilebiliyormuş. En ufak bir şüpheniz olursa bu yorumları da reddedin. Özellikle yazılarınızı ve paylaşımlarınızı metheden, hayranlıklarını dile getiren tanımadığınız kişilerden gelen yorumlara asla itibar etmeyin. Eğer benim durumuma düştüyseniz de yorum geçmişinizi titizlikle tarayıp bu yorumları silmekle kalmayın, sonsuza dek kaldırılsın mı? Sorusuna ‘’evet’’ deyin. Blog ana sayfanızda bulunan gadget ekleme yolu ile eklediğiniz tüm resim, animasyon, müzik eklentilerini de kaldırmanız öneriliyor.Çünkü zararlı yazılım içeren kodlar buralara yerleştiriliyormuş. Ben bunun mantığını anlamasam da denileni yaptım. Ve tabii ki gerçek uzmanlardan yani profesyonel teknisyenlerden, proğramcılardan vs yardım alın. Bloğunuza gelen yorumlar mail adresinize de geliyorsa bu maili spam olarak işaretleyin!

Tüm bunlardan sonra bloğunuz için Google’dan yeniden değerlendirme isteyin.

 https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?hl=tr   Bu linkteki sayfa sizin yeniden değerlendirme isteğiniz için yapılandırılmıştır. Açılan form sayfasına kısaca sorununuzla ilgili yeniden değerlendirme isteğinizi yazın. İşte böyle dostlar. Emek ürününüz, duygularınızın, yaşamınız bir parçası olan güncenizin sabote edilmesi korkunç duygular yaşatıyor. Bunları yaşamanızı asla istemiyorum. SON OLARAK BİR KEZ DAHA HATIRLATAYIM; SİZE YAPMACIK SÖZLERLE İLTİFAT EDEN NE OLDUĞU KİM OLDUĞU BELİRSİZ KİŞİLER TARAFINDAN YAZILAN YORUMLARA İTİBAR ETMEYİN!Hepinize sonsuz sevgiler, selamlar..

25 yorum:

  1. çok geçmiş olsun,bana da fazlasıyla spam yorum geliyor....

    YanıtlaSil
  2. insanların işi gücü yok ya!
    durduk yerde can sıkıyorlar.
    çok geçmiş olsun.
    bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun bu aralarda spam dışında çok fazla yorum alıyorum bende özellikle eleyip spam olarak işaretliyorum bilgileriniz içinde teşekkürler inşallah bir daha kimsenin başına gelmez sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. neyseki farkına varıp kurtarabilmişsin
    benimde yorumlar açıktı kapatayım bari
    çok geçmiş olsun.
    bilgi için teşekkürler ayrıca:D

    YanıtlaSil
  5. Evet bana da sık sık böyle adsız yorumlar -çoğunlukla eski kayıtlarıma geliyor,genelde yabancı siteler -seo arttırıcı ya da reklamcı -çıkıyor,hiç onaylamadan siliyorum.Geçmiş olsun,çok sıkıntılı olmuştur uğraşması.

    YanıtlaSil
  6. bu güzel bilgilendirme için size çok teşekkür ediyorum dediğiniz gibi bana da servis adı altında aynı şekilde yorumlar geldi yorum denetlemem de olmadığı için direkt yayınlandı bunları daha sonradan sildim fakat bu aralar da özellikle belli eski yazılarıma adsız kişiler İngilizce yorumlar bırakıyor bunlardan nasıl kurtulacağımı bilemiyorum umarım bahsettiğiniz gibi zararlı yazılım durumu yoktur :(

    YanıtlaSil
  7. :( nedir bu işi insanların abuk subuk şeyler yapacaklarına yazsınlar normal şeyler de okuyalım!!! terbiyesizler :)

    YanıtlaSil
  8. uyarınız için teşekkürler...spam gelen böümü ben de kapattım.sadece ıd si olanlardan geliyor.

    YanıtlaSil
  9. Çok üzüldüm, geçmiş olsun.
    Hangi tarayıcı ile girince uyarı aldınız?
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Çok can sıkıcı, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili komşum öncelikle çok geçmiş olsun! Canınızı sıkan şey bu gün yarın hepimizin başına gelebilir.
    Bu ara ben de bu tür pek çok yorum aldım ama altında isim olmayan her türlü yorumu “spam ” olarak işaretleyip siliyorum . Demek ki doğru yapıyormuşum. Bundan sonra hepimiz çok daha dikkatli olmalıyız. Uyarınız için çok teşekkürler.
    Sevgiyle kalın,daima…

    YanıtlaSil
  12. begonvil geçmiş olsun canım ya görüyorsunya teknoloji insan hayatını hem kolaylaştırmak için hemde zindan etmek için var maalesef.. açıklayıcı uyarın için çok çok teşekkürler. hemen detaylı bakacağım huylandım yahu..

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler umarım uyarıların işe yarar. ben kötü niyetin mutlaka bir sızacak yer bulacağını düşündüğümden çok umutlu değilim sonuna kadar koruyabileceğimden ama dikkatli olmak konusundaki uyarın için çok teşekkürler. Herkesi kendin gibi görmemek gerekiyor aslında hiçbir faydaları yok kendilereine ama zarar vermek onları tatmin ediyor herhelde.

    YanıtlaSil
  14. :(( çok üzüldüm bende de çok fazla adsız yorum oluyor okumadan spam atıyorum. yorum penceremede uyarı olarak yazdım adsı olan tüm yorumlar spam olarak işaretleniyor diye.Genelde yabancılardan geliyor hemen siliyorum:(

    çok geçmiş olsun ,uyardığın için de ayrıca teşekkürler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar Hürriyet-Bumerang hacklenmiş,veya bilerek yapıyor.Ben bumerangı sildim.Oğlum ilgileniyor.Çok ayıp bir şey yapılanlar,yazdıkları.Sonuçta hepimiz aile kadınlarıyız.Bilginiz olsun düşüncesiyle bu notu yazdım.Diğer bloglarda da Bumerangta çikin yayınlar mevcut,şimdi bazı tanıdıklarıma baktım.Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun. Uyarınız için teşekkürler,çok dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
  17. Uyarı için çok teşekkürler. Evet senin blogu açınca kötü amaçlı yazılım diye kırmızı bir uyarı yazısı çıkıyordu.Tabii bunu nasıl yerleştiriyorlar kısmını bilmiyordum, paylaşman iyi oldu.Tekrar çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. ÇOK ÜZÜLDÜM ..EPEY BİR ZAMANDIR BANADA HEP AYNI YAZIYA ADSIZ ADI ALTINDA İÇİNDE BİR SÜRÜ HTML OLAN YORUM GELİYOR AMA HEP REDDEDİYORUM ..UYARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER ..

    YanıtlaSil
  19. çok teşekkürler...blogger olmayan arkadaşlarımız da yazabilsin diye adsız kısmını açık tutuyorum ama bazen çok çirkin şeyler de geliyor...keşke yorum yapanların ip adresleri de görülebilse..

    YanıtlaSil
  20. uyarı için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  21. Bizi de uyardığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Belki biliyorsunuz ama niyede yazmak istedim.Benim içinde blogum çok önemli yazdıklarım yayınlarım. Bloglar hacklene bilir. Blogu korumak yazıları korumak için blog sayfanızı açtığınız yani takip edenlerin sayılarının yazıldığının hemen üstünde bir ok işareti var. Onu tıkladığınızda bazı yazılar açılıyor. Onlardan bri tanesi AYARLAR kısmı . Oraya tıklayın.Orada açılan DİĞER bölümüne tıklayın. Açlına yerden BLOGU İÇE AKTAR ve BLOGU DIŞA AKTAR kısımları var. İçe aktar demek blog sayfanızı bilgisayara kaydeder. Dışa aktar demek bilgisayarda bulunan blog kaydını istediğiniz blog sayfanızı kaydeder.İçe aktar olayını düzenli olarak yaparsanız blog yazılarınızı ve sayfa şablonunu koruma altında olur. İsteseniz Bilgisayardan CD ye bile aktara bilirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. Çok geçmiş olsun. Uyarı için de ayrıca çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Bilgilendirmeler için çok teşekkürler....

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.