Yeşil çayın yararlarını duymuşsunuzdur. Eğer duymamışsanız ya da ilgilenmemişseniz bir göz atın :
Yeşil çay - Vikipedi
Elbette her şeyin fazlası zararlı. Yeşil çayın da.. İçerdiği yüksek kafeini göz önünde bulundurarak tüketmeli.Gelelim asıl konuya; yeşil çay nasıl demlenir?
Bu güne dek bir kaç kez tek içimlik poşetlerdeki yeşil çayı tüketmiştim ancak pek de sevememiştim. İşte bu nedenle demleme yeşil çay yapmaya karar verdim. Çayı satın aldığım aktar bu konularda oldukça bilgili. Bana şu tarifi verdi. Uyguladım, fena olmadı.
1 fincan için 1 çay kaşığı dolusu yeşil çay hesabı ile yeteri kadar çay.
1 çubuk tarçın
sekiz on tane karanfil
Suyu kaynatıp altını kapayın ve üç beş dakika soğumasını bekleyin. Çünkü ideal demleme sıcaklığı kaynamakta olan su değil 80 derecedeki su.
Demliğe çayı, tarçını ve karanfilleri koyup çaya uygun miktarda sıcak su ilave edin.
Altı dakika demleyin. Üç dakika diyenler de var ama bana altı dakika tavsiye edildi. Süzerek çayınızı içebilirsiniz. Şeker tavsiye edilmiyor, ancak bal ve limonla lezzetlendirebilirsiniz.
Demlikte kalan çaylar ve diğer malzeme üç kez demlenebiliyormuş. Ancak yeniden demlemelerde demlenme süresini üçer dakika daha uzun tutmanız gerekiyormuş.
Afiyet olsun!
Evet bazı bitkilerin yararları olduğu zarar fazlasının zararları da çok. Yeşil çay benim vazgeçilmezimdir. Paylaşım için teşekkür ederiz.
YanıtlaSil