31 Ağustos 2012 Cuma

Böyle olmamalı!




O bir savaş kahramanı, gerçek bir vatansever.
Mustafa Ertuğrul, Ben Bir Türk Zabitiyim adlı belgesel kitaba konu olan Türk Subayıdır.
Dünya askeri tarihinde ilk defa olarak bir deniz uçağı gemisi (Seaplane tender) batıran Türk subayıdır ve bu gemiyi karadan dağ topu ile batırmıştır.

Yazar Mustafa Aydemir'in ''Ben Bir Türk Zabitiyim'' adlı belgesel kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bu kitapta Mustafa Ertuğrul'un üstün başarılarını belgeleri ile okuyup, yalnızca kahramanlığına değil mütevazı kişiliğine ve hatta sanatçı yönüne de hayran kalacaksınız. (Rahmetli'nin çok güzel resim çalışmaları olmuş)
Kitabın tanıtımını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz
ÖZEL DETAYLAR MÜZESİ: BEN BİR TÜRK ZABİTİYİM (KİTAP)

Öte yandan, bir Antalyalı olarak beni son derece üzen bir durumla karşılaştım. Babamın kabrini ziyaret etmek için gittiğim şehir mezarlığında tesadüfen gördüğüm bu değerli kişinin ihmal edilmiş ve bakımsız kabrini görünce içim sızladı. Son derece alçakgönüllü bir insan olan ve methedilmekten hiç hoşlanmayan değerli büyüğümüzün sade bir mezarı olmasına şaşırmadım ama öylesine bakımsız oluşu ve sapsarı yabani otlarla kaplı olması beni çok hüzünlendirdi. Belli ki ne geleni ne de ilgileneni var. Acaba hiç mi yakını kalmadı hayatta? Daha da önemlisi, ilgili kurumlar tarihe adını yazdıran bu kahramanın kabrine neden gereken saygı ve ilgiyi göstermiyorlar? Utanç ve üzüntü ile gerekli yerlere bu soruları soracağım. Bakalım nasıl bir yanıt alacağım..









5 yorum:

  1. Bu habere ben de üzüldüm,hayatta kimsesi olmasa bile bu vatanseverin kabrine Devletin sahip çıkması gerekirdi.En azından mezarlık görevlileri bakım yapabilirlerdi.Geride anıları kalmış,korumak ve yaşatmak bizim elimizde.At gözlüklerini takıp dolaşanlar arasında dikkatli gözlere ve duyarlı kişiliğe sahip olmanız çok güzel bir vasıf.bu nedenle sizi kutlarım.Umarım bundan sonra gereken yapılır.Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Her gün bir adım daha ileriye ve güzelliklere değerlere adım atılmasını istediğimiz Cennet ülkemizde bunun tersini yaşıyor olmaktan üzüntü duyuyorum:(((

    YanıtlaSil
  3. Allah Rahmet Eylesin.
    Ben de saygıya inananlardanım.

    Hürmetli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. Allah cümlesinin ruhuna gani gani rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  5. aslında hiç değilse böyle değerli kişilerin mezarlarına,
    mezarlık görevlileri sahip çıkmalı:(

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.