29 Temmuz 2012 Pazar

Seni bu hale getirenlerin Allah bin türlü belasını versin!!!!

Yaşadığım acıyı anlatamam!!!

39 yorum:

  1. :( Allah ona da vicdan versin ve vicdanı her gün her dakika cayır cayır yansın !

    YanıtlaSil
  2. Begonvil'cim, Paşa bu.. değil mi?
    Ne yapmışlar buna? Ne olmuş?
    Durumu nasıl şu anda?
    Kıyamam ya :( Yürek acısı :(

    YanıtlaSil
  3. ben bu güzele hayvan demem. Bunu ona yapana hayvan derim ancak. İhşallah kısa zamanda şifa bulur.

    YanıtlaSil
  4. Bu güzel köpekçiğe ne olmuş acaba?bu durumu hepimizi çok üzdü.Bir kaza mı geçirdi,başka hayvanların saldırısına mı uğradı,Bunu insanların yapmış olabileceğini aklıma getirmek bile istemiyorum.Eğer öyleyse yazıklar olsun.Esefle kınıyorum.Ne yazık ki hayvanseverler kadar sevmeyenler var.Bu çok üzücü.

    YanıtlaSil
  5. hiiiiii keşkül mü bu aman allahım ne oldu çocuğa

    YanıtlaSil
  6. ayrı ayrı yanıt yazamayacağım, çok kötü durumdayım. Bu Paşa. Dört ay önce kayboldu. kayboluş öyküsünü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Çok arandı, tek tesellimiz çok akıllı ve güzel olduğu için bir hayvanseverin yanına sığınıp iyi bakılıyor olma olasılığı idi. Ne yazık ki bir inşaatın şantiyesine sığınmış. orada görmediği işkence kalmamış. Boynunu oranın asıl köpeği bir Kangal ısırmış. Tedavi ettirilmemiş, yaraları kurtlanmış, sonunda ölmek üzereyken veterinere bırakılmış. Veteriner çip kontrolü yapınca sahipleri yani kardeşimin ailesi ortaya çıkmış.Dün haber verilince koşup gittiler.. Şu an klinikte..Benim halimi tahmin edersiniz. dünden beri kendimde değilim.

    Pet sahipleri, lütfen can yoldaşlarınızı gözünüzün önünden ayırmayın!!!

    YanıtlaSil
  7. Kıyamam kuzuma :(
    Çok zor sanki bir veterinere götürüp ''bu köpekciği bulduk, sahibi arıyordur belki'' demek.
    Diyecek söz bulamıyorum.
    Umarım bir an önce iyileşir de yuvasına döner.
    Çok üzüldüm Begonvil'cim... çok.

    YanıtlaSil
  8. Aman allahım bu ne dayanamıyorum bu acılara inşallah kendini toparlar yavrucuk

    YanıtlaSil
  9. Değerli okurlarım, sizleri de üzdüğüm için içtenlikle özür diliyorum ama Paşa'nın son halinin fotoğraflarını görünce çıldırdım. Birazcık olsun farkındalık yaratabilmek için sizlerle paylaştım.

    Şimdi bu söyleyeceklerime kimse alınmasın. Mantıklıca düşünen herkes zaten bana hak verecektir. Vermeyecek olana da ne desem boş!! O masumların vebalini hiç düşündünüz mü?
    Köpeklere kedilere sempati duyabilirsiniz. Bu sempatiniz bir hayvanı evinize almak için yeterli değil. Onlarla yaşamak gerçekten sorumluluk ister. Özveri ister. Yaşam koşullarınızı iyice değerlendirmeden asla kedi köpek sahiplenmeyin. Doğum günlerinde, karne hediyesi olarak vs. asla tanıdıklarınıza pet hediye etmeyin. Onlar hediyelik eşya değiller; ihtiyaçları olan, duyguları olan, can taşıyan varlıklar. Onların başına gelebilecek her türlü olumsuzluklardan sorumlu olacağınızı unutmayın!!!

    YanıtlaSil
  10. Yorumları okuyunca ailecek dahada çok üzüldük :( onun sizin köpeğiniz paşa olduğunu duyunca üzüntüm bir kat daha arttı. Çünkü bizim hayvanlarımız evin bir ferdi gibidir. Çok geçmiş olsun diyorum... Umarım kısa zaman içerisinde eski sağlığına neşesine kavuşur..
    Bilmeyenler için söylüyorum yaralı hayvanları sokağa terketmek yerine görenlerin 153 nolu yardım hattını aramaları gerekir.. Bütün veterinerler eksik olmasın bu gibi durumlarda her türlü yardımı ücretsiz yapıyorlar. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paşa kardeşimin kızının köpeğiydi. Doğum gününde bir arkadaşı hediye olarak minicik yavru olarak getirilmişti. Bir şekilde kayboldu..Uzun hikaye:((
      Eğer başarabilirsem bu köpeği tedavi ettirip evlat edineceğim. Daha kritik evreyi atlatamadı.Gerçi başımda Minik, iki kedi ve pek çok sokak köpeği var ama Paşa'yı gözden çıkaramam.. Ne olur, Paşa için dua edin!!!

      Sil
    2. Dualarımız bugün Sevimli Paşa için,Allah onu size bağışlasın.İyi haberlerini alacağız inşallah.Olumlu düşünüyorum.

      Sil
  11. Hii aman allahım. Neyse bulunmuş ya, bu da birşeydir. Umarım çabucak iyileşir.

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun inanıyorum mutlaka yaşayacak. sadece yalnız olmadığını bilsin. vakit bulup hergün ziyaret edebilirsiniz yalnız olmadığınız anlar.

    YanıtlaSil
  13. Yazıklar olsun bu insanlara

    YanıtlaSil
  14. Umarım şimdi daha iyidir Paşa.Allah eski gzüzel günlerine dönmesini nasip etsin.Allah bunu yapanların iki yakasını biraraya getirmesin.Aynı işkenceleri grsünler!!

    YanıtlaSil
  15. Yorumları takibe almamışım şimdi gördüm. Çok çok üzüldüm ,bu evladın Paşa olduğunu tahmin bile edemedim :( İyileşecek komşum ,hiç merak etme,iyileşecek . Bunca insan iyi dileklerini yollarsa kesin iyileşecektir. Keşke kuş olsam uçsam yanına gelsem! Paşa haydi oğlum diren yavrum,ben çok daha kötü durumdaki köpeklerin iyileştiğini gördüm ,mutlaka... Lütfen metanetinizi koruyun ,şimdi sakince ona yardım etmelisiniz. Ne yapalım rızkı varsa gelecektir sizin eve ,zaten biz de Karaoğlan'ı aldık aileye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım'cığım, Paşa'nın durumu çok kötü. Evdekileri bırakıp şehre inemiyorum ama telefonun başından ayrılmıyorum. İltihap kana fazlasıyla karışmış. İlk dört günü atlatıp tedaviye cevap verirse belki kurtulur diyor veteriner. Asıl ben kuş olup uçsam diyorum,görmeye nasıl dayanırım bilemiyorum. Yanında olsam da yapabileceğim bir şey yok ama burada perişanım. Eğer başarır da hayata tutunursa Paşa'yı evlat edinip kalan ömrünü sevgi dolu bir evde, bizim evimizde huzur içinde yaşaması için elimden geleni yapacağım. Ne olursunuz dua edin!!!

      Sil
  16. Yorum yazıp acımı paylaşan tüm dostlara yürekten teşekkürler. Bu yazıyı sizleri de üzmek için yazmadım; insanların kedi ya da köpek alırlarken bu işin şakaya gelmediğini, sorumluluk, özveri ve emek istediğini bilerek karar vermelerini, aldıkları zaman da asla gözlerinin önünden ayırmamaları gerektiğini anlamaları için paylaştım. İhmal kurbanı başka Paşalar olmasın.

    YanıtlaSil
  17. Begonvilli Evin Güzel Yürekli Sahibesi,

    Paşa' nın durumu çok koydu içime gerçekte! Sizin verdiğiniz bir rahatsızlık söz konusu dahi olamaz! Olanların çoğuna karşı elden bir şey gelememesine, küresel olarak yaygınlaşan vicdan kıtlığına, konuşamadıkları ya da güç sahibi olamadıkları için dertlerini dillendiremeyen, pisi pisine yok olup giden hayatlara ve genel acıya bugün fazlaca sahiplenmiş olabiliriz. Siz buna da üzülmeyin!

    Sözün özü" bir müsibet bin nasihattan evladır!" İbret dersleri hepimizin kafasına vurulmalı zaman zaman' Bu anlamda, siz, doğru olanı yapıyorsunuz!

    Paşa başta olmak üzere kaderi Paşa gibi olan her canlıya (iki ayak - dört ayak farketmiyor), dilerim ve yürekten isterim ki tez elden sağaltıcı yardım elleri uzanır ve bir an önce hoplayıp sıçrayacakları güzel günlere kavuşurlar!

    Sevgi ve içten dualarımla,

    YanıtlaSil
  18. Ay etmez miyim o güzeller güzeline ben dua? Ona dua, onu bu hale getirenlere beddua:( İnşallah kurtulacak,inşallah. Bozmayın moralinizi.

    YanıtlaSil
  19. Dilerim sağlığına kavuşur yavrucak :(

    Dediğin çok doğru, cinsi ne olursa olsun bir hayvan almak sorumluluk ister, onun bir can, bir birey olduğunu düşünmek gerek.
    Bizim evde neredeyse herşey Bıdığa göre ayarlanıyor inanın, sizlerden birçoğunda da böyle olduğunu biliyorum. Böyle davranamayanlara da çok kızıyorum, sinirleniyorum ama birşey yapamıyorum maalesef :( Şöyle bir cevap alıyorum, yemeği var, suyu var, yatacak yeri var, daha ne olacak.... Buyrun....

    YanıtlaSil
  20. Değerli dostlarım,desteğiniz için minnettarım, sağ olun. Bu olay beni fazlasıyla sarstı.Yapılması gereken ne ise yapılmasını sağlasam da huzurlu olamıyorum.Dua etmekten zihnim karıştı, inanın. Duanın gücüne inanıyor bu konuda desteğinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  21. Ah çok geçmiş olsun , bunu yapanlar tez zamanda cezasını bulsunlar inşallah!

    YanıtlaSil
  22. :(( canım ablacığım ne halde olduğunu tahmin edebiliyorum. İnşallah Paşa bir an önce sağlığına kavuşur. Dualarımdasınız. İyi haberlerini okumayı diliyorum en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  23. Sağolun arkadaşlar...Dualarınızı eksik etmeyin!

    YanıtlaSil
  24. Jack London'un Beyaz Diş romanı geldi aklıma. Son derece üzüldüm. İyileşmesi için dua edenlerdenim.

    YanıtlaSil
  25. Paşa' dan haberler nasıl? Meraktayım!

    YanıtlaSil
  26. Umarım en kısa zamanda dualarımız kabul olur ve Paşa evine döner. Onun sevinçten kuyruğunu salladığını hayal edebiliyorum. Bir de yüreğinde hayvan sevgisi olmayanların gönlüne yaratılan herşeyi sevebilme duygusunu vermesi için Allah'a dua edeceğim. Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  27. Sevgili dostlar, verdiğiniz moral desteğinin önemini anlatamam. O çok değerli dualarınız için yürekten teşekkürler.

    Paşa'nın bu günkü durumu şöyle; boyun bölgesi traş edilip temizlenmiş. İlaçlanarak yavrumun biraz daha rahat etmesi sağlanmış. Ayrıca kuvvetli antibiyotiğe ve uzun süre susuz kaldığı için seruma devam.. Yapılması gerekenler yapılıyor, gerisi zamana bağlı. Bir kaç gün içinde daha net belli olacak durumu. Az önce oğlum aradı, Paşa'yı sordu. O da umutlu. İnşallah dostların dediği olur.

    YanıtlaSil
  28. Canım çok geçmiş olsun diyelim.İnan ne diyeceğimi bilemiyorum.Ama ne olur onu bırakma sevgiyle büyüsün bundan sonra.İnşallah düzelecek.

    YanıtlaSil
  29. Çok geçmiş olsun.
    Offffff...

    Dualarımız seninle.

    Hırslanmış ve üzgün anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  30. Çok üzüldüm. güzel haberler bekliyorum.dualarım sizinle..

    YanıtlaSil
  31. Hayvanlar oyuncaklarımız değil.. Bir canı yuva ve aile sahibi yapmayı düşünenler "evlat edinme" kadar hassasiyet gerektiren bir kararın eşiğinde olduklarını anlasınlar..

    "Bakamazsam atarım başımdan", "sıkılırsam gönderirim" anlayışı zalimlikten, bencillikten, insana yakışmayan bir düşüncesizlikten ibaret. Evlat edindiklerini de aileler bir şekilde benimsemezse hem günahsız yavrulara hem topluma büyük zararlar veriyor.. "Ağzı var, dili yok" diye can yoldaşı olarak yuva sahibi yapılanlara eziyet edilirse, bu canlar başta sevgi olmak üzere en doğal ihtiyaçlarından mahrum bırakılırsa ve en vahimi "sahiplenme" iddiasındaki kişi güya kendisini kandırarak "nasıl olsa bıraktığım kişi bakar" diye söz konusu varlığı evinden uzaklaştırırsa işin sonu kesinlikle trajedidir..

    Böylesi bir kıyımın vebali benim ahlâk ve adalet anlayışıma göre bunu o suçsuz varlığa reva gören için çok büyüktür. Tüm büyük dinlerde yapılan iyiliklerin de kötülüklerin de karşılığı failleri için mevcuttur. Aynı şekilde varlıklara hissettirilen her türlü hem fiziksel hem fizik ötesi etkilerin yani gerek enerji gerekse "emotional" (tam Türkçe karşılığı yok, "duyguya dair" ibaresi bu sözcüğü eksiksiz olarak karşılamıyor) her etkinin mihrakıyla bağıntısını sorgulayan bilimsel ve felsefi sorgulamalar yüz yıllardır duyabilene, yani gerçek insana şöyle haykırıyor: "Dünyaya ve dünyadakilere yaptıklarına dikkat et!!"

    Ben yıllardır eşimle, çocuklarımla istediğim tatillerime çıkamıyorum. Bazen tüm gece çalışmama ve yorgunlukla sabaha karşı yatağa gitmek zorunda kalmama karşın en tatlı uykulardan kalkıp Miracığım'ı ve Mayacığım'ı dolaştırmaya çıkıyorum.. Akşam yemekleri, iş seyahatleri, dışarıdaki etkinlikler hep iki yaramaz köpüşümüze göre ayarlanıyor. Bazen zor geldiği oluyor fakat onlarsız hayat eksik ve tatsız. Zira söylememe gerek yok, onlar ailemizin iki birbirinden değerli üyesi..

    Onlar ailemizin mutluluk kaynakları. Oğlumu ve kızımı onların sevgisi ile büyütmekten büyük mutluluk duyuyorum.

    Geçtiğimiz aylarda fena muameleye maruz kaldığını gördüğümüz bir dost mucizevi bir şekilde bize sığınmıştı. Bu oğlanı iyi edip gerçekten "emin", sevgisini bölüşecek bir yuvaya şükür ki teslim ettik. "Oğluş" adlı dobermanımızı daha geçen gün bulunduğu yerde ziyaret edip sağlığına, neşesine şahit olmanın tarifsiz sevincini yaşarken, Paşa'nın haberi geldi. Tarifsiz bir üzünç yaşandı. İnşallah tez zamanda iyileşir..

    Allah merhametsizlerden tüm canlıları korusun.. Sevginiz ve iyiliğiniz; hem ruhunuzdan hem bilincinizden eksilmesin..

    YanıtlaSil
  32. Üzüntümü, duygularımı anlatmakta kelimeler yetersiz kaldı!....

    YanıtlaSil
  33. Çok ama çok üzgünüm:( Şu anda hissettiklerimi kelimelere dökebilmem mümkün değil. Rabbim yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  34. Bu güzel canlıyı bu hale getirenler ben de Aminn diyorum Allah belalarını versin:((çok üzüldüm çok:((

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.