17 Haziran 2012 Pazar

Blog dünyasından notlar



Sevgili blog dostlarım

Blog sayfalarımızla ilgili küçük notlarım var sizlere iletmek istediğim;

Örneğin ''izleme kotanızı doldurdunuz!'' uyarısı. Buna bir anlam veremiyorum ve blog izleme sayımızın sınırlanmasını çok saçma buluyorum. Zaten standart blogspot sayfalarının sağ üst köşesindeki ''izle'' butonu kaldırılmış. Kontrol panelindeki ''izleyici ekle'' bölümü ise az önce sözünü ettiğim uyarıyı veriyor. Geriye ancak izlemek istediğimiz bloğun ana sayfasındaki ''Bu topluluğa katılın'' butonunu kullanarak izleme yöntemi kalıyor. Böyle yapınca da izlediğiniz bloğun yazarı sizi izleme panelinde görse de sayfanıza ulaşamıyor. Başka bir yöntem bilen varsa paylaşsın lütfen..

İzleme ile ilgili diğer bir konu da benim bir uygulamam. Şöyle ki, bloğunun ana sayfasında ''Begonvilli Ev'i izlediğini gördüğüm blogları ben de ana sayfamda göstermeğe özen gösteriyorum. Benim bloğumu ana sayfanızda izledikleriniz olarak gösteriyorsanız fakat benim gözümden kaçmış ise lütfen bana yazın. Pek çok sayıda izlediğimiz blog olduğu için farketmemiş olabilirim.

Üçüncü konu, kumanda paneli sayfasının yeni görüntüsünden memnun kalıp kalmadığınızı merak ediyorum. Ben hiç pratik bulmadım bu yeni ara yüzü.

Bir de resim ekleme kotası konusu var. Çoğumuzun sayfası bol görselli sayfalar. Dolayısı ile eski postlarımızdaki resimleri silmeden resim ekleme kotamızı aşmamaya olanak yok. Ben kotamı genişletmek için gerekli başvuruyu yaptığım halde yanıt alamadım. Bu konuda deneyimi olan varsa lütfen bizimle paylaşsın.

Not: Sevgili komşum Colette, bu sizin için özel bir not. Keyifle takip ettiğim ''Evimi Seviyorum'' a ulaşamıyorum. yani sayfa görüntülenemiyor. ayrıca ilk sayfamda yer verdiğim ''Kızlarım'' bloğundaki postlara da bir süredir yorum yazamıyorum. ''Sadece üyeler yorum yazabilir'' yazısı çıkıyor. Oysa ben üyeyim.

Hepinize sayfalarınızda gönlünüzce zengin içerikli keyifli paylaşımlar diliyorum.

29 yorum:

  1. Ben bir ara yeni arayüzü kullanmayı denedim ama memnun kalmayınca eski haline döndürdüm. Sanırım bir süre sonra zorunlu geçiş olacak:(
    Resim ekleme kotasının dolması maalesef benim de bir ara başıma bela olmuştu. Sonra flickr'e yükleyip oradan resimlerin urlsi ile eklemeye başladım bloguma.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Evet, zorunlu geçiş olacak. Dayatmaları sevmiyorum:(

    Flickr'da da kota var.

    Yanıtın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ben yeni ara yüz kullanıyorum pek memnun değilim bir eklenti yapmam gerektiğinde eski ara yüzü kullanıyorum. İzleme hakkında bilgim yok. Ama müsade edersen bu vesile ile bir soruda ben soru sormak istiyorum? Blog sayfama girdiğimde ekranın sağ üst köşesinde Blogger yazan yerin hem yanında ajan kılığında bir kafa iconu çıkıyor. Şapkalı güneş gözlük yakası kalkık pardösülü. Bilen varmıdır acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yeni hem eski ara yüz kullanmayı anlayamadım. Sözünü ettiğiniz ikon sizin kullandığınız şablonla ilgili olmalı. Ben hiç rastlamadım.

      Sil
  4. Şuan yeni arayüz kullanıyorum. Ama bazı ayarlamalar yapmam gerekiyor oradan oraya tıklıyorum ama eski arayüze yapmam gerekeni koyla yapıyorum yani tıklamam gereken yeri kolay buluyorum. Onu demek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, doğru, bu yeni arayüzde oradan oraya tıklamak gerekiyor. Zaman kaybı. alışınca kolay olur umarım.

      Sil
  5. Bende izleme kotasını dolduranlardanım bir kaç kişi silin diyor blogger bana ama silme işi nerden yapılıyor anlamış değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumanda panelinin olduğu sayfadaki okuma listesinden silebilirsin. Önce ''yönet''i tıklaman gerekiyor.

      Sil
  6. Yeni arayüzü ben de hiç sevemedim hiç kullanışlı gelmiyor bana.

    YanıtlaSil
  7. ben de yeni arayüzü sevmedim eskisini kullanıyorum zorunlu geçiş olacakmı bilmiyorum ama en azından o güne kadar eskiyi kullanacağım.
    Yorumundan gördüm Flickr daki kota aylık canım sanırım her ay 200 foto yeni ay girdiğinde sıfırlanıyor .bir kez başıma geldi uyarı yazısı çıkmıştı.

    izleme kotası ben de de doldu ben de gagetlardan yeni bir blog listeni yapılandır açtım oraya ekliyorum bunu birkaç arkadaş daha uyguladı.
    senin görünen blog listende ben görünmüyorum ama izlediklerin arasına kayıtlıyım.

    sevgiler seni ve kızları öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki aklıma gelmiş sizlere sormak. Hemen seni ilk sayfama aldım sevgili Hatice. Zaten keyifle izliyorum bloğunu. Sevgiler.

      Sil
  8. bende kotayı aşma sorunu yaşadım. resimleri silmek zorunda kaldım. ama neden olduğunu bilmiyordum. şimdi öğrendim sayende. benden kaynaklanıyor zannediyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda yorum yazan arkadaşların güze önerileri var. okursanız yararlı olacaktır. Sevgiler..

      Sil
  9. Merhaba,
    Bloga eklediğimiz resimler, picasa web albümünde depolanıyor. Resimler büyük olursa kota doluyor. Eğer resimler belli bir büyüklükte olursa, (maalesef bu oranları unuttum) picasa bu resimleri depolamıyor. Böylece kotayı doldurmuyor. Çektiğiniz resimleri ya fotoğraf makinesinin ayarlarını düzelterek küçük çekmeniz, ya da yükleyeceğiniz resmi yeniden boyutlandırmanız gerekiyor.
    Bir diğer önerim de, yeni bir blog açıp, resimleri oradan yayınlayıp, asıl blogunuza url'sini kopyalayabilirsiniz. O blogu da sadece kendinizin göreceği şekilde ayayrlayabilirsiniz. Picasa kota yükseltmek için para istiyor ama bloggerda istediğiniz kadar ücretsiz blog açabiliyorsunuz.
    Umarım bu sorunu yaşayanlara faydalı olur bu bilgiler. Herkese sevgiler:)
    Not: İnternette bu konuyla ilgili daha detaylı yazan blog arkadaşlarımız da var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Picasa resim albümleri hakkında bilgim var ama resmin büyüklüğünün önem taşıdığını bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler.

      Sil
  10. Sevgili Begonvilli, Google Blogspot hizmetinde olan resim sınırlaması sorunu için eski kayıtlarından resim silmene gerek yok aslında , çok daha pratik bir yolu mevcut , yeni yayın yaparken resim ekle ikonuna tıkladığında orada aşagıdaki seçenekler çıkacak http://img831.imageshack.us/img831/7505/ekranalntsqw.png burada "URL'Den" i tıklayarak , ekleyeceğin resim/fotoğrafın imageshack.us yada resimyukle , hizliresim vb gibi daha önceden yükleyerek yüklediğin fotoğrafın URL sini alarak ekleyebilirsin , misal ben imageshackden örnek vericem http://img3.imageshack.us/img3/4919/77380999.png burada "Doğrudan link" urlsini blogspotta konu açarken fotoğraf ekle kısmında "URL'Den" sekmesine yapışırsan blogspot resim kotanı kullanmamış olursun ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de benzeri bir yöntemle resim ekliyorum. Yani eklemek istediğim resimlerin codlarını alıp kopyalıyorum. ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler.

      Sil
  11. Flickr sitesinin uyguladığı kota her ay yenileniyor. 200 fotoğraftan fazla yüklendiği zaman sistemde fotoğraflar olduğu gibi duruyor ama en eski tarihli olandan itibaren siz göremiyorsunuz. Ama blogunuza url ile yüklediğiniz fotoğraflar silinmemiş oluyor. Bir de ben 2 farklı mail adresinden üyelik aldım. Aynı ay içinde kotam dolarsa diğerini kullanıyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flickr'dan iki farklı üyelik fikri güze. Sadece blog fotoğrafları için bir üyelik daha almalı:)

      Sil
  12. Sevgili Begonvillievciğim, çok güzel bir konuya değinmişsin şöyle aydınlatıcı bilgi hiçbir yerde yok bu kotalar konusunda. Resim kotasında başım derde girmedi eli kulağındadır ama, uzun süre takip listeme ekleme yapamadım ve neden diye çıldırdım, 159 da sınırlandı. Daha sonra 2. bir gadget açıp Blog listem 2 diye takibe devam ettim yine de zor bir yol.Keşke bloger da kotalarımızı görebileceğimiz bir yer olsa ve de bu sınırlandırmalar olmasa. Yeni arayüze geçmedim zorunlu geçiş e kadar da direneceğim. Gelen gideni aratıyor her daim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma'cım, ikinci gadget konusunu biraz anlatır mısın canım..

      Sil
  13. Bende henuz oyle bir uyari yok ama, bu da uzun sure verdigim aradan olmali.
    Ancak fotograflara getirilen sinirlama konusunu hic sevmedim.
    Hemen arastirmaya baslamaliyim.

    Sayfamdasin sayfandayim Sevgili Begonvilli Evcim:)

    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Henüz benim başıma kota sınırlaması gelmedi ama gelirse ne yaparım diyerek yorumları açmıştım valla maşallah herkes süper neler varmış dedim içimden:)
    Bu arada bende izliyorum ama blog listende yokum canım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümden kaçmış olmalı. Hemen ilk sayfama ekliyorum. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  15. Merhaba Begonvilli ev. Yeni ara yüzü ben denedim sevmeyince eskiye döndüm. Uzun zaman takip ettiklerimi istesem de yayınlamayı başaramamıştım. Nihayet bu hafta yayınladım. Benim listemdesiniz ama ben sizde yokum. Bu aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler. Sayenizde yeni yeni şeyler öğreniyoruz. Sevgilerimle... Bu arada annemin en sevdiği çiçek begonvildir. Onun balkonu için bir tane almıştım. Çiçeği açtığında annneeee senin cici kızın çiçek açmış diyorum. Bende çok seviyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Sizi izleme listeme aldım. Dediğim gibi blogların ilk sayfasında Begonvilli Ev'i görünce ben de o bloğu ilk sayfama alıyorum. Her izleyicimizi ilk sayfamızda göstermemize olanak yok ama her izleyicimi mutlaka izleme listeme alıyorum. Size ve annenize sevgiler, selamlar.

      Sil
  16. Her bloğu izlemek istiyorum :(( Kota olmamalı.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.