28 Haziran 2012 Perşembe

Bir Çocuğun Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü'ne Yazdığı Mektup





BİR ÇOCUĞUN HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAZDIĞI MEKTUP :
"Hayvanat Bahçeniz bir hapishane.
Kafesleriniz çok küçük.
Kaplan ağlıyordu.
Ziyaretimden nefret ettim."
ÇOCUK HAKLI.. ÇOCUĞUNU HAYVANAT BAHÇESİNE GÖTÜREN ANNE BABALARDAN DAHA AKILLI..


Sanılanın aksine hayvanat bahçesi ziyaretleri çocukları olumsuz yönde etkilemektedir. Çocuklar gördükleri manzara karşısında akıllarında ilk olarak bulundurdukları şey farklı türlerin bir arada sorunsuz yaşayabileceğidir. Bir aslanın doğası ile bir penguenin doğasını aynı şekilde göstererek ne derece çocuklara doğru eğitim verilebilir orası tartışılır. Çocukların içsel dünyasını allak bullak eden hayvanat bahçelerinde daracık hayatlar süren o muhteşem hayvanlara yapılan eziyet ve yaşamsal hakaretlerin bir an önce bitmesini diliyoruz.

Kaynak:facebook.com

8 yorum:

  1. Aslında hepimiz yapıyoruz çok güzel bir konuya değinmişsiniz , biz en son yunus gösterisine gitiğimizde içim cız etmişti ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen kar amaçlı, vicdansızca bir uygulama.. Hep düşünürüm; hayvanlar ve insanlar evrim geçirip, birbirlerinin konumuna düşselerdi, insanat bahçelerinde teşhir edilselerdi, hayvanların bugün maruz kaldığı tüm işkencelere insanlar uğrasalardı neler hissederdik acaba? Çok uç bir örnek oldu ama hayvanlar bunu yaşıyorlar. Kimler yaşatıyor?

      Sil
  2. Soyları tükenme tehlikesinde olan; insanların para hırsı için avlayıp yasadışı yollarla satarken binlercesi telef olan ya da dişleri, derileri, yavruları vs uğruna zulme uğramış, doğada kaldığında yok olması kaçınılmaz hayvanları koruma altına alan, onlara daha rahat yaşam olanakları sağlamaya çalışan yerler haricindeki; ticarethanelere, sirklere, minnacık havuzlarda insanın soytarısı haline getirilen hayvanların hapisanelerine ne para verilmeli ne de ziyaret için teşvik edilmelidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba Bursa'da soyları tükenmekte olan ayılar için böyle bir koruma ortamı yapılmış. İz Tv'de izlemiştim. Tamamen doğal ortamda ve asla ticari amaçlı değil.. Keşke!!!!!

      Sil
  3. çoçuk duygularını çok içten dile getirmiş,özgürlükçü gençlik diyorum.Gerçekten bu güzel hayvanlar kendi yaşam ortamında yaşasalar.Ben daha çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlu, hayvanlara yaptığı bu akılalmaz işkencelerin bedelini öyle bir ödeyecek ki...

      Sil
  4. Dileğinize aynen katılıyorum. Bu anlamsız çirkinlikler bitmeli. Çocukluğumdan hatırlıyorum ben de o çocuk gibi hayvanat bahçelerinden sadece rahatsız olurdum.

    Her canlı kendi doğasında, kendi öz doğal ortamında doğasının gerektirdiği şartlarda yaşam hakkına sahip olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Umarım bir gün insanlar bu bilinç düzeyine ulaşırlar.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.