13 Mart 2012 Salı

Ne zormuş bu işler:((

Yakın dostlar biliyor, kent merkezindeki dairemden taşınmak istiyorum. Cidden yoruluyorum şehrin kargaşasından.

Bir süredir şöyle sakin bir yerde  bahçeli güzel bir ev arayışındaydım. Satın almak isteği ile yola çıktık ama sonra kiralamağa da razı olduk.  En azından bir deneme süreci olsun diye..

Ne yazık ki,  bu tür evler kent dışında genellikle.. Şehir merkezinde bir dairede oturmanın da, şehre uzakça olmanın da avantajları ve dezavantajları var.  Evleri gidip gördükçe kafam karıştı. Sessizlik, doğal güzellikler beni çekerken, her ihtiyacımın yanıbaşımda olduğu ( örneğin, hastane, banka, ulaşım araçları, plaj, park, sinema, kitapçı, dişçi) bir düzene alıştığım yaşantıdan çok farklı koşullara uyum sağlamama kaygısı da beni korkuttu doğrusu.  Bu saydıklarımın hiç birisi oralarda yok. Park ve plaj konusu neyse.. Orası zaten park gibi ve plaj da  burası kadar olmasa da yakın sayılır. Kısacası dostlar, yüzde seksen  içime sinen evi buldum. Harika manzaralı, temiz havalı, bakımlı, geniş bir evceğiz. Her ne kadar ikiz villa olsa da bitişikte oturan dr beyle de tanıştık, görünürde gayet iyi insanlar. İşte bu güzel ev şehir merkezine oldukça uzak, benzersiz mimarileri ile ünlü otellerle dolu  bir semtin, seçkin sitelerinden biri. En güzel yönü de site sakinleri evcil hayvanlara antipati duymuyorlar. Sitenin bakımlı yollarında  ve villaların  bahçelerinde  dolaşan tasmalı, şirin kedicikler, köpekcikler var. Ev  bir süredir boş olduğundan bahçe biraz bakımsız kalmış ama kısa sürede düzenleteceğimden eminim. Limon ve erik ağaçları, güller umut verici. Bir de  bana göre en  önemli eksik begonviller.  En kısa zamanda begonvil ekilmeli ve balkona sardırılmalı. Genel durumu  oldukça iyi olan evde ufak tefek  onarım işleri yapılacak ve kısa sürede taşınacağız diyeceğim ama.... Ne yazık ki diyemiyorum; anne muhalefeti ile  karşı karşıyayım.. Çok uzak olması nedeni ile annem  kesin tavrını koydu. Sen de gel diyorum, ''asla evimden ayrılmam!'' diyor.  İşte durum bu.. Elimi çabuk tutup hemen sözleşme yapmazsam   evi elimizden kaçırabiliriz. Ne yapacağımı şaşırdım:((




31 yorum:

  1. bence elinizi çabuk tutun, kaçırırsanız çok üzülürsünüz.. annenizi bir şekilde ikna edin... araba olduktan sonra her yer yakın ben eve bayıldım gerçekten şimdiden güle güle neşeyle sağlıkla oturun.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, annemle konuşabilsem ikna edeceğim ama taktiği surat asmak ve yanıt vermemek.

      Sil
  2. anneler böyle..evletlerını yanıbaşlatrında isterler.inşallah pimanlık duymazsın..bizde böyle bir ev düşünmüştük hatta beğendik bile ama ben dediğin sebeplerden cesaret edemedim..içinizden ne gliyorsa o olsun..şimdiden hayırlı olsun demek istedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hayırlıysa olsun diyorum.

      Sil
  3. belirli bir yastan sonra baska bir yere tasinmak alismak cok zor oluyor.
    kendimde yasadigim icin biliyorum önceden darliktan sikayet olurken simdide büyüklükten sikayetciyim.
    dilerim en kendinize göre en iyi kararlari verirsiniz.
    sevgiler ayla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  4. Ne yap et anneni ikna et derim canım
    ev ve doğa şahane
    oralarda pek hastane postane çok fazla işin olmaz araban varsa sorun çözülür zaten böyle yerlerde komşular birbirine yardımcı oluyor
    mis gibi hava doğa
    ben de istiyorum ama inşallah emekli olunca .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an oldukça moralsizim.

      Sizin de her şey gönlünüzce olsun..

      Sil
  5. benzer duygular bende yaşamaktayım. istanbulda yaşıyorum. fethiyeden ev kiralamak istiyorum. 2 bekar oğlum var. kücüğüm hayır diye tutturuyor. büyük sessiz. tabi birde ana yüreği var, ne yer ne icerler diyorsun.
    iki yıldır bir arada bir deredeyim. evvelki yık gittim, bir ay kalabildik. bu yaz yine deneyeceğiz, bakalım..
    size ne diyebilirim bilmem; benden şanslısınız yinede..
    bol şanslar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar sancılı olacağını tahmin etmemiştim. Ne diyeceğimi bilemiyorum, moral sıfır. size de iyi şanslar.

      Sil
  6. Açıkcası ben ikiz villaya çok sıcak bakmıyorum. Malum ses yalıtımı es geçiliyor ülkemizde. Ben ne komşu sesinden rahatsız olmak istiyorum ne de bizim sesimiz kimseye gitmesin istiyorum:) Ama tabii sizin seçiminiz.
    Benim annem de şehir dışına taşınmamızı hiç istemiyor ama bazen bizler de üzülsek de hayatımız için bazı değişiklikleri artısıyla eksisiyle göze almak zorundayız.
    Sizin için de hayırlısı olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir şey dört dörtlük olmuyor işte. Müstakil villalar çok pahalı.

      Allah herkese hayırlısını versin.

      Sil
    2. Haklısınız fiyat farkı var mutlaka. Ama ilk etapta kiralamayı düşündüğünüz için belki daha uygununu bulma şansınız olabilir.
      Rabbim gönlünüzdekinin hayırlısını nasip etsin inşallah.

      Sil
  7. Antalya yahu, uzağı ne kadar:))İçine sinsin, huzur ve sağlıkla, keyifle oturun. Patiler bayılacak bu işe:)))

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Begonvillievciğim, herşey gönlünce olsun ve hayırlısıysa olsun inşallah. Annen 1-2 gün direnir, sık ziyaretlerle gönlünü nasıl olsa alırsın, yanında bir komşunun olması fikir de güzel ne tamamen ıpıssız ne kalabalık hele ki bir de anlaşırsanız deymeyin keyfinize. Sonuçta kiralayıp deneyeceksiniz annen böyle baksın bir de olaya bence baktık olmadı döneriz demeli mi acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım Fiamma, zaten minik patiler için de istiyordum böyle bir yerde yaşamayı. Bu evimi de kiraya vermemeyi planlıyorum. Bazı eşyalar gidebilir ama burada da kalınabilecek kadar gerekli bir kaç şey bulunsun diyorum. Bakalım ne olacak?

      Sil
  9. Yaşlıları ikna etmesi zor. Gitse orada yaşa görse belki memnun olabilir.

    Begonvilli ev hayaliniz gerçek olur İnşallah. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. hakkınızda hayırlısı olsun, keşke bizim de şehirden uzaklaşma fırsatımız olsaydı kızım öyle hasret ki biraz doğayla iç içe olmaya bu şansı kaçırmazdım. ama ev harika görünüyor. umarım isteklerinizi karşılar da mutlu olursunuz çooook :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah sizin de şehirden uzaklaşma fırsatınız olur.

      Sil
  11. Sehirden o kadarda uzak degilmis. Sadece alismak icin biraz zaman ister okadar. Yarim saatte sehirdesiniz cok degil. Onun yanisira sürekli yazlikta yasarmis gibi bir hayat, hep bir tatil havasi.
    Ben de benzeri sartlarda yasiyorum ve kesinlikle kararimdan memnunum. Ikiz ev olmasi da eger komsunuzla iyi anlasabiliyorsaniz ayri bir keyif.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki büyük kentlere göre çok uzak sayılmaz ama bize göre çok uzak.Siz de evinizde güle güle oturun. Selamlar, sevgiler.

      Sil
  12. Değerli annelerimiz onlar bizim, başımızın tacı,ben de anneyim siz de... Teyzeciğimi çok iyi anlıyorum ama öte yandan önümüzdeki günler yaşadıklarımız kadar olmayacak. Hayalleri erteleyip durmanın anlamı yok! Teyze bir şekilde ikna edilebilir ,'' siz yüreğinizin götürdüğü yere gidin '' komşum. Naçizane önerim Antalya merkezdeki evi bütünüyle boşaltmayın ama :) İki ev çok zor oluyor ancak merkezle bağlantısı kalmalı insanın. Havalar ısınır ısınmaz biz de kaçacağız ,evlatlar çok sıkıldılar apartmanda çoook! Mutlu ve güneşli bir gün diliyorum Begonvilli Ev'in tüm canlarına !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum, annemle ve teyzemle 25 yıldır aynı apartmanda oturuyoruz. Şimdi böyle bir durum ortaya çıkınca kabullenemiyor. Bir de tepkisini gösteriş şekli farklı, resmen küstü..Benim de tüm hevesim kaçtı. Zaten çekindiğim yerler vardı, annem ya da eşim hasta olsa, ya da ikisi birden hasta olsa ne yaparım diye..Küdük nasıl oldu? Size de güzel günler diliyorum.

      Sil
  13. Biz de şehir dışında yaşıyoruz. Avantaj-dezavantaj var tabii ki. İyi değerlendirilmesi gerekir. Ben genel olarak memnunum. Şehir merkezine çok ender gidiyorum, şehir kokusu, gürültüsünü özlediğimde:))
    Alışınca hiç uzak gelmiyor inanın.
    Umarım hepiniz için iyi bir karar verirsiniz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün son noktayı koyup evi tuttuk:) Şehir merkezindeki evimizi de kapatmamağa karar verdik.
      bizden de size sevgiler.

      Sil
  14. Sevgili komşum çok sevindim. Umarım anneciğinizin de gönlü olur. Sizi orada mutlu ve huzurlu görünce zaten ikna olacaktır. Güle güle oturun , her şey gönlünüzce olsun. Eskiden eşimin kongreleri nedeniyle sık sık Antalya'ya gelirdik,ilk Antalya kongresinde ben de eşimle gelip sizi ziyaret etmek,ellerinizle güzelleştirdiğiniz bahçenizde bir fincan kahvenizi içmek isterim. Sevgiler bizden size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlaka bekleriz. Öyle çok sevinirim ki:))

      Sil
  15. çok sevindimmmmm..umarım hem siz hemde minik dostlarımız burda çok güzel günler yaşarlar.güle güle oturun.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gül, Allah herkese gönlünce versin.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.