23 Mart 2012 Cuma

Haylazlığın bu kadarı da fazla!!



Ah Colette, bizim yaramaz kızımız.Hiperaktivitesini keşfedeli çok oldu. Onu da öyle kabul ettik ve çok sevdik ama gelin görün ki her gün yeni bir sorun.. Her an tetikteyiz  anlayacağınız. Gözümüzün önünden hiç ayırmıyoruz. Biraz sessizlik olsa ''Eyvah, kim bilir ne yapıyor şu an!''diyoruz.  Çünkü o sessiz anlarda mutlaka çok meşguldür, yani bir yerleri dağıtmakla ya da bir şeyleri parçalamakla uğraşıyordur. Üstelik evin içinde girmediği delik, dolap, ulaşmadığı köşe yok. Ortalıkta taşıyabileceği bir şey bırakırsak yandık. Bir anlık dalgınlıkla bırakılmış bir yüzük, bir parfüm şişesi, çorap, kalem, ruj, tesbih, gözlük, fatura, cüzdan aklınıza ne gelirse, artık onu bir daha sağlam ele geçiremezsiniz. Bütün bunlar neyse de bazen  akla gelmez sıkıntılar yaşıyoruz. Örneğin dün, kırk yıl düşünsem  aklıma gelmeyecek bir  olay yaşadık.

Akşam geç saatlerde çamaşır şifoniyerinin en üst çekmecesini  yarıya dek aralık bırakıp çalan telefona  koşmuşum. Haylaz kız da cup çekmeceye atlamış. Ama o kadarla kalsa iyi..Çekmecenin içinde yuvarlanırken arkadaki boşluktan alttaki çekmeceye düşmüş. Öyle hareketler yapmış ki o çekmeceyi de  öne kaydırıp daha dibe düşmüş. Çekmeceler  çok kolay kayan  sistemle çalıştığı  için aynı yöntemle en alta ulaşmış.  Hiç sesi de çıkmıyor. Üstelik   çekmeceler çekince  tamamen çıkan türden değil. Yani sonuna dek çekince en sonda takılı kalıyor. Bunun  ortalıkta olmadığını  farketmeden, aralık duran çekmeceleri  gördüm. ''Allah Allah! bu çekmecelerin hepsi de niye açık''  diyorum ama hala  Colette'in içerde olduğu  gelmiyor aklıma. Yerlerine oturtmak istedim.  En üstekini kapayıp bir alttakine geçince  ''Miyauvv!''  diye ses çıkardı. O andaki  paniğimi  anlatamam. Çekmeceleri  çıkarmama olanak yok. En dipte  korkmuş  durumda ağlıyor. Şifoniyerin  arkasını  söküp  kurtarmaktan başka yolu yok ama  o da marangoz işi. Evde alet edavat yok. Kolum  sorunlu zaten. Ağlamağa başladım. En üstteki çekmeceyi sonuna dek açıp oradan  konuşuyorum  sakinleştirmek için. Derken  uzun  patileri işe yaradı. İki  ön patisi ile çekmecenin kenarına tutundu.  Ben de patileri tutmak istedim izin vermedi,  sinirlendi. Bir iki  çıkma denemesi yaptı ama  dibe düştü.Sonra '''ııığğğh!!''  diye bir ses çıkarıp  bir yay gibi gerildi ve  top  halinde kendini yukarı fırlattı. Ben  de yakaladım ama ellerim çizik içinde kaldı. İşte böyle  dostlar.. Böyle bir şey yaşadık dün akşam. Kabus gibiydi..

13 yorum:

  1. Geçmiş olsun.
    Bilirim bu yaramazları ben.
    Bahçeli ev şart onlara. Eve de çok yakışıyorlar ya...

    ıki ucu... değnek diyen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  2. Zor anlar; geçmişler ola. Fotoğrafa yansıyan keyifse; muhteşem İsmet.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun.yaramaz collette.ne işler açmış başına

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun
    Kedilerle yaşam her dakika tetikte olmayı gerektiriyor.
    Hele Colette gibi özel bir kediyle birlikte yaşamak gerçekten yorucu olmalı
    Her ikinize de sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  5. Ah yaramaz kız. Ama çok güzel:))

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun, kızlarımız tatlı belalar. Çok şeker yerim ben onun patilerini.

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Bazen gerçekten aklımızın ucuna gelmeyecek haylazlıklar yapıyorlar. Benim hep en korktuğum şey sizin başınıza gelmiş. Evde bazen eşim çekmeceler yarım açık kalıyor ve fark etmiyor ben de eşimin peşinden çekmece kapatıyorum. Çünkü açık çekmecelere bayılıyorlar gerçekten:) Neyse ki ucuz atlatmışsınız.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. Çocuklar küçükken akla hayale gelmez şeyler yaparlar ya, onun gibi olmuş. geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. ne fena bunlar ne fena:)))))))
    geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun Begonvillievciğim, o raylı çekmecelerin açılma yolu var arka paneli sökmeye gerek yok, panik halinde bulamamış olabilirsin:)Bir dahaki sefere hazırlıklı ol bence, çünkü ardı gelecek bu yaramazla:)

    YanıtlaSil
  11. Kıyamam kuzucuğa :(
    Büyüyünce uslanır desem... yeterince büyüdü, miniminnacık bir şey değil ki :)
    Çekeceğin var bu deli kızdan Begonvil'cim, durum bunu gösteriyor :/
    En güzelinden bir hafta sonu dilerim sana :)

    YanıtlaSil
  12. Cok gecmis olsun.Cok uzuldum hem minnos hem de sizin icin.Umarim elleriniz bir an once iyilesir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. seni gidi seniii:) bilmezmiyim açık çekmece unutmaya gör neyseki benim çekmece çıkabilen cinsten di hatta çıkardım diye bana çok kızmıştı.))) alem bunlar yapacaklarından da geri durmuyorlar kıyamam senide üzmüş yaramaz.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.