29 Mart 2012 Perşembe

Gözümüzün önündeki vahşet!!!!


Antalya'da yaşayan hayvanseverlerden ve diğer duyarlı insanlardan yardım istiyorum!!!

İnsanlara  huzur versin, dinlenip  spor yapsınlar diye yapılan parklarda  korkunç bir vahşet yaşanıyor ve ben buna tanık oldum.  Olayların  yaşandığı anı görmedim ama  sırtları, bacakları  kesilmiş  feci durumdaki kedileri görünce çılgına döndüm...

Evet, evimin  karşısındaki küçük parkta  kedileri  acımasızca kesiyorlar...

Bir süre önce  sırtında  korkunç bir kesik  olan bir kedi gördüm. Şansım yardım etti, kediyi yakalayıp veterinere götürdüm ve tedavisi oldu. Ayrıca  hazır narkoz almışken kısırlık operasyonu da yaptırdım. Sağlığına kavuşan kediyi  ortamına bıraktım. Oradaki bir grup kedi ile birlikte düzenli olarak da  besliyordum. Bir kaç gün önce bir başka kedinin  sırtında  aynı tür   kesikler gördüm  ama onu yakalayamadım. Ertesi gün mama verirken kısmen  yara spreyini  sıkabildim. Bir kaç gün içinde yarasında iyileşme görülüyordu.. Ancak bu sabah, daha önce tedavi ettirdiğim ve kısırlaştırdığım kedide öncekinden çok daha  fazla  yeni  kesikler olduğunu  gördüm.Tüm arka ayaklarında ve  kalçalarında  feci kesikler vardı. Veterinerime telefon ederek yardım istedim. Kapanla  ve konserve mama ile geldi ama ne yazık ki yine yakalayamadık.
 (Parkta rastladığım ilk kesik olayından söz eden 9 Mart tarihli yazım: Begonvilli Ev Halleri )

 Bunlar  benim ve bir başka hanımın sokakta  beslediği, oldukça uysal  kediler. Normalde insanlardan kaçmıyorlar. Keşke kaçsalar da bunlar başlarına gelmese..Bu kedilerdeki  derin kesiklerin  nasıl olduğu  çok düşündürücü..Veterinerle durum değerlendirmesi yaparken bir hanım  geldi ve aynı olayı kendi evine yakın  başka bir parkta yaşadığını söyledi.  O hanıma göre parklarda alkol  ve uyuşturucu alan bir  grup genç insan bu korkunç olayın failleri..Geçen yıl da böyle kedi kesme olaylarına  tanık olmuş ve şikayette bulunmuş ama  sonuç alamamış. Zaten Antalya'da satanist bir grubun üyeleri bu korkunç  eylemlerini  videoya çekip  Youtube'da  bile paylaşmışlar..

Gelelim  beni şüphe içinde bırakan olaylara; aslında  bizim parkta ben böyle bir grubun  akşam karanlığında gelip  tuhaf davranışlar içinde olduklarına tanığım. Hatta  piknik masalarından birini kısmen yakmışlardı.  Alkol ya da uyuşturucu etkisinde olduklarını belli eden  durumları  vardı. Mesleğim gereği okulumuza narkotikten  zaman zaman uzmanlar gelip bizlere bilgi verirlerdi. Yani bu tür çocukları tanıyabiliyorum. Büyük olasılıkla ağır kesikleri olan bu kedilerin  başına gelen böyle bir olay. Zaten  ikinci kedim Colette'i de aynı parkta kuyruğu ve kulakları kesilmiş olarak  bulmuş, tedavi ettirip  bir daha  bırakamamıştım.

Bir de  olayın  başka bir boyutu var; kedilere  bu işkenceleri yapan, onları acımasızca katleden genç insanlar  nasıl bir ruh hali ile yetişiyorlar? Onlara potansiyel katiller ya da caniler demek çok da  önyargılı bir düşünce olur mu? Bence sorun çok büyük.. İçim yanıyor ve psikolojim bozuldu..

Ben  görevimi yapıp  emniyete ve belediyenin ilgili birimine  durumu  bildireceğim. Ancak tek başıma  bir sonuç alabileceğimi sanmıyorum. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.

15 yorum:

  1. Tüylerim diken diken ve genelde kolay kolay hissetmediğim nefret duygusuyla okudum. Gerçekten böyle insanlardan nefret ediyorum. Hayvanlara uygulanan vahşeti duygularım ve aklım kabullenmek istemiyor. Çok üzgünüm.
    Haysev Derneği'ne durumu bildirseniz etkili olabilirler sanırım.
    Ya da ne yapmak gerekiyor?
    Ben bu yazınızın linkini facebook profilimde paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Offff Off bu kaçıncı ... nasıl önüne geçecegiz şaşırdım artık biliyor musunuz. İşin kötüsü kesinlikle bu olay yaşanırken gören ama arkasını dönüp giden bir sürü insan var. İnsan denirse tabiki. bana dokunmayan yılancılar onlar !!!
    Daha bugün mutfagımda yemek yaparken köpek sesleri geldi kesin dedim bir olay var. Balkondan baktım 3 genc bir boxer köpeklerini almış. Sokak köpeklerine saldırtmaya çalışıyorlar. 5. kattan bagır çağır yok duymadılar. neyseki çekip gittiler. Dünya çok kötü yere gidiyor. haytap a şikaye ettinizmi antalyada illaki vardır bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek birileri :(

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar, ben bu tür yazıları içim parçalanarak yazıyorum ama farkındalık için paylaşmaya mecburuz. İnsanlar gitgide kontrolden çıkıyor. Çocuk sayılabilecek gençler bunu yapanlar. bu işin sonu nereye varacak? Bir kaç gündür çile içindeyim, kedi gözümün önünden gitmiyor. Sürekli arıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke denk gelebilsenizde yakalansa o hayvana bunları yapanlar.. off öyle canım sıkıldı ki ...
      hayavansever gatezesi var. netten yayın yapıyor. Ülkenin her tarafından insanlar var buluşuyor ve birbirlerine yardımcı oluyorlar.
      Oraya bu konuyla ilgili bir ilan verseniz. takibe alınsa durum nasıl olur ?

      Sil
  4. Yazıklar olsun insan olduğumdan utanmadığım tek bir gündemi geçmez hergün mü şahit olmalıyım insanoğlunun vahşetine ilkelliğine şerefsizliğine... Neden ne için nasıl bir ruh haliyle yapılır bu olaylar nasıl bu kadar savunmasız çaresiz güçsüz yaratıklara bu layık görülür!!! Bunu yapanlar unutmasın Allah hayvanlar için bu dünyadaki sessiz kullarım onlar ahirette konuşacaklar demiştir... Gerisini siz düşünün!!!!

    YanıtlaSil
  5. Savunmasız olmaları insanı kahrediyor. Şu an azap çekiyorum.

    YanıtlaSil
  6. yazınızı okurken bayılacak gibi oldum.bunları yapanlar insan değil yaratık.birde bizim parktaki kedileri düşündüm tüm mahalle onlara bakıyor,parka bir sürü barınaklar yapıldı.köpeklerimizin hepsinin ismi var ve çok sıkı korumadalar.parkımız 24 saat aralıklarla polis tarafından kontrol ediliyor muhtarımız bu işler de çok başarılı,parkınızın korunması için muhtarlığa,kaymakamlığa ve emniyet müdürlüğüne dilekçe yazın ve insan,hayvan herkesin hayatının tehlikede olduğunuda belirtirseniz bir netice alırsınız

    YanıtlaSil
  7. Gereken her şeyi yapıyorum, emin olun...

    YanıtlaSil
  8. Offf nasil fena oldum.Biz ne zaman bu kadar cani ve acimasiz insanlar olduk.Nasil bir genclik yetistiriyoruz cok dusunmemiz gerekiyor anlasilan.
    O kucukcuk bize muhtac olan sevimli pisiciklerden ne istiyorlar.Bunu yapanlara insan demek zor geliyor benim icin. Umarim yetkililer gereken ilgiyi gosterirler.

    YanıtlaSil
  9. Bu canileri Allah kahretsin yok etsin vicdansız yaratıklar..insan mı şimdi bunlar insanım diye gezebiliyorlar mı? zavallı savunmasız bir canlıya bu yapılır mı..içinde hayvanlara şevkat duygusu olmayan insandan korkacaksın..her şeyi yapabilir bunlar..Şükür ki sizler gibi hayvanları seven koruyan merhametli birileri de var bu dünyada

    YanıtlaSil
  10. lütfen söz konusu parkı adı ve adresi ile belirtirmisiniz...?
    konu ile ilgili olarak bizler de dilekçe vermeli ve yardım etmeliyiz...

    YanıtlaSil
  11. söyleyecek söz bulamıyorum ne yazıkki. onun bir can olduğunu bilmeyen insanlıktan çıkmış kişiler bunlar. Hayvan severler derneğine yazsak çözüm olur belkide araştıracağım. Bu postun linkini vermeme izin verirseniz daha çok kuruluş ve insana duyurabiliriz belki... Çok üzgünüm...

    YanıtlaSil
  12. Durumu anlatan bir mail gönderdim az önce bahsettiğim derneğe umarım çabucak netice alınır ve hallolur bu sorun...

    YanıtlaSil
  13. Sabah sabah kahroldum yine :( Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Ben uzaktayım ama hayvancıklar yakınımda... Emniyete dilekçe verelim,bu parklarda hava karardıktan sonra insanların da can güvenliği yoktur sonuçta . Daha önce rontgen cihazı için verdiğimiz dilekçeye yanıt gelmişti,gerekirse arkasını ararız. Ne gerekiyorsa... Ben bu gün Atölyedeyim akşama konuşalım ortak bir hareket başlatalım komşum.

    YanıtlaSil
  14. bende uzaktayım ama ne gerekiyorsa dilekçe telefon mail yoluyla hazırım yardıma.Allahım bu insanların yüreğine merhamet koysun diliyorum

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.