9 Mart 2012 Cuma

Begonvilli Ev Halleri

Grip geldi, gitmek bilmiyor. Kızım, kitabım, çayım (karede çıkmasa da).
Yine de havalar çok güzel olunca azıcık Minik için ve aşağıdaki minik patililer için dışarı çıkıyorum.




Kızlarım  ve oğluşum en tatlı halleri ile bana moral  kaynağı oluyorlar

İnci'min acısı henüz çok yeni iken dün parkta bu tekir oğlanı buldum. Kalçasında kocaman bir  yara.. Hemen veterinerden yardım istedim, şansımız varmış ki zorlanmadan  boxa girdi ve dün tedaviye  alındı. Böylelikle İnci için göz yaşı dökmeğe biraz ara verdim. Sonuçta eğer karşıma çıkmasa ölecek olan bir canı daha yaşama döndürmek söz konusu. Yarasının dikilmesi için narkoz  alması gerektiğinden kısırlık operasyonu da yapıldı. Ayrıca ağzında da yara varmış. O da tedavi ediliyor. Anlayacağınız bu sevgi yüreğimde olduğu sürece yani ölene dek  tek tek denizyıldızlarını toplayıp suya atan adam gibi ben de elimden geleni yapacağım.

21 yorum:

  1. Sizin gibi iyi kalpli, hayvanlara merhametli, sadece ah, vah etmekle kalmayıp, maddi manevi destek olan, veterinere götüren insanların çoğalsa ne kadar iyi olur..tabii bunun için maddi durum da şartı bende o yok, o yüzden maalesef sizin kadar faydalı olamıyorum hayvanlara:(((çünkü veteriner masrafalır bayağı yüklü oluyor, en son apt. bahçesinde bir yavru kediye iç/dış parazit aşısı yapıp, kulak temizliği, bağışıklık güçlendirici aşı yaptılar toplam 130 lira tuttu, bir daha böyle bir şeye kalkışamam:((şunun için yazdım belediyeler vs. yardımcı olsunlar sokak hayvanlarını ücretsiz veya 10-20 lira alsınlar..haksız mıyım? Gönül istiyor mesela bugün bir ayağını yere basamayan bir kedi gördüm ama bir şey yapamadım:(
    neyse melekler de size yardım etsinler bu iyilikleriniz için

    not: Bu kısmı silerek yorumumu yayınlamanız ricasıyla:

    Box bildiğimiz 'kutu' değil mi? Ne olur Türkçesi varken...çok üzülüyorum benim veterinerim de box diyor acaba bu box ne ola ki? dedim:)))kutu değil de başka bir şey midir?:))sakın alınmayın tam bu konuda bir yazı yazacağım sayfama 'fit', vs. gibi sözcüklerle ilgili.. bu son 'not' kısmını sırf sizin için özel olarak yazdım yorumda çıkmasın, silerseniz çok sevinirim ikimizin arasında kalsın..ve ne olur bana kızmayın ukalalık olarak almayın çünkü kullanıldıkça yaygınlaşıyor 10 sene sonra insanlar kutuya box desinler istemiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür eleştirilerden rahatsız olmadığım için silmedim. Evet, yabancı sözcüklerin özellikle kullanılmasından ben de hoşlanmam ama inanın elemeğe kalksak pek çok (tahmininizden çok daha fazla) sözcüğü kullanmamak lazım. Yine de dikkat etmek lazım.

      Sil
    2. :)nasıl isterseniz, olgunluğunuz,eleştiriye açıklığınız sadece benim değil diğer okurlarınızın da eminim takdirini kazanacaktır, bazı sözcükler artık maalesef iyice dilimize yerleşti haklısınız ama fit, box bunlar henüz yerleşmediler (umarım da yerleşmezler)ne yapacağız bilmiyorum:((bu arada grip için geçmiş olsun demeyi de unutmuşum, geçmiş olsun, ıhlamur,limonlu çay, bilimum kocakarı ilaçlarını deneyin derim:)kocakarı,mocakarı faydalı oluyor:)))

      Sil
  2. unuttum kedişleriniz, köpişiniz çok tatlılar, ısırmalık tam:))) maşallah nazar değmesin, bu arada benim Bücürük üzerine başka kedi istemedi:(((neler yaptı anlatamam:((

    YanıtlaSil
  3. Dilerim tez zamanda geçsin gitsin grip mikrobu bedeninizden.
    Patili güzeller her zamanki gibi şahane görünüyorlar:)
    İnci'den iyi haberler duymak için sabırsızlanıyorum.
    Rabbim o güzel tekiri de iyi ki sizin karşınıza çıkarmış. Allah (c.c.) razı olsun sizden.
    Duyarlı, merhamet ve sevgi dolu yüreğinize en içten sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim duyarlı arkadaşım. Maalesef İnci'mizi kaybettik. Aynı gün bu yaralı kediciği buldum.

      Sil
  4. ''İnci'min acısı henüz çok yeni iken''kısmını okudum, kalakaldım Begonvil'cim :(
    Çok üzüldüm... oysa güzel haberler bekliyorduk hepimiz :(
    Geçmiş olsun canım :(
    Hem İnci kız için, hem hastalığın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ella'cım, İnci için çok savaş verdik. Veteriner yapılabilecek her şeyi yaptı. Tedaviye yanıt vermedi. Hayatımıza bir melek gibi girmişti, aynen öyle giti. Senin ta oralardan ''mama göndereyim'' diye çırpınmanı asla unutmayacağım. Sevgili Nilgün Hanım da aynı hassasiyeti gösterdi. Sağ olun..Ayrıca ilgilenen tüm dostlara minnettarım. Şimdi, İnci'yi toprağa verdiğimiz günü parkta yaralı olarak bulduğum isimsiz oğlan tedavide. Gitgide iyileşiyor. Üç bacaklıkediciğe yuva bulamadım. İşte bunlarla uğraşıyorum. Sarı şekeri öpüyorum. Sevgiler, selamlar.

      Not: Buraların sensiz tadı yok:((

      Sil
  5. Öncelikle o popolarını birbirine dayayıp uyuyan güzellerin burunlarından öperim:)
    Geçmiş olsun, dinlenmek tek ilaç sanırım ve iyi ki varsınız, sokaktaki canlara da uzanıyor eliniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz ablası. Minik, jane ve Colette sevgilerini gönderiyorlar sizlere:)

      Geçmiş olsun dileğiniz için de yürekten teşekkürler!

      Sil
  6. Canım begonvıllı evım

    sen de benım gıbnı cok agır gecııryorsun ne yazık kı

    Incıye cok uzuldum:((

    artık hıc dayananıyorum kotu haberlere bılıyor musun

    yaslı ınsanlar gıbı oldum dayanıksızım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öykü'm

      Bu nasıl bir grip böyle anlamadım. Tüm direnci sıfırlıyor. İlk günlerdeki gibi olmasam da hala hastayım. Ne üşümem geçti, ne de halsizliğim. Diş etlerim bile acıyor. Boğaz ağrısı hala var. Sana da çok geçmiş olsun.

      İnci için çok üzüldüğünü biliyorum. Tek tesellimiz, sokaktan kurtulduktan sonra bir yıl boyunca çok sevilerek, huzurlu bir evde yaşamış olması. İsterdim ki daha yıllarca yaşasaydı da doya doya sevseydik bu meleği ama olmadı.

      Üzülme Öykü'cüğüm. Diğerleri için bir şeyler yapabilirsek belki acımız hafifler..

      Sil
  7. Öyle çok seviniriyorum ki sizin gibi insanların varlığının hala olmasına. Bu çaresizler sokaklarda bir aç bir tok her türlü özelliklede insanların kötü muamelerleriyle karşı karşıya yaşama savaşı veriyorlar. Arada böyle meleklerin olması umut veriyor. çabalarınızı takdir ediyorum.

    Öyle çok yardımcı olmak istedim ki inanın onlara. Yolda yaralaı bulup eve getirip günlerce aylarca baktıklarım tedavisi için yaptıklarım. (nedense veterinerler bu konuda pek yardımcı değil söz konusu maddiyata baglanınca ) sonrasındada yuva arayaıp bulamayıp umutsuzluga kapıldıgım zamanlar bile oldu. Ama çok şükür birin dahi sokaga atmadım. keşke daha çok insan duyarlı olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları ben de sizin için hissettim. İyi ki varsınız.

      Not:Sabah ''Bizim Evin Halleri'' başlıklı postunuz için yorum yazmak istedim ama ''bu blogger kimliğinizle yetkiniz yok'' diye bir uyarı yazısı çıktı. Acaba nedendir?

      Sil
  8. İçim umut doldu yazınızı okuyunca... Sizin gibi iyi yüreklerle dolsa keşke dünya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. belli ki siz de duyarlısınız sokaktaki canlar için. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  9. Minişler çok güzeller ,size özeniyorum hem evdekilere hem de dışarıdaki canlara yetebiliyorsunuz.
    Biz eve kaç kere sokaktan bir yavrucuk getirdiysek Efenaz bize küsüyor,evin içinde yok oluyor,asla kabullenmiyor .Bir keresinde de evden kaçtı,deli olduk.
    İnşallah, çabuk iyileşirsiniz.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür bizde sorun olmadı. Zaten Jane'imiz çok iyi huylu, melek gibi bir kedicik. Yaramaz Colette'e hiç ses çıkarmıyor:)Efenaz da çok tatlı maaşallah!

      Sil
  10. kızların pozuna bayıldım.
    canım kalbine kocaman bir öpücük gönderiyorum. İnci,colett ve pek çoğu sayende bugün göz önündeler. her işin rast gitsin canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci'mizi kaybettik. Tedavi işe yaramadı:((

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.