4 Ocak 2012 Çarşamba

Bloggerlerin Dikkatine!



Begonvilli Ev kadar emek vermemiş olsam da, tığ işleri  ile ilgili diğer bloğum ''Crochet at Begonvilliev''  de benim için önemli.. Henüz yeni olmasına karşın  oldukça ilgi gördü ve beğenildi. Oradaki paylaşımlarımı severek yapıyor, dünyanın her yerinden üretken insanlarla tanışıyorum.

Ancak bugün  bir sorun yaşadım.   Bloğuma  bir türlü giremedim. Her şeyi doğru yazdığıma emin olmak için  dikkatlice kontrol ettim ve hatasız yazdığım halde  sayfama giremedim. Zorunlu olarak ''şifremi unuttum'' bölümündeki  yönlendirmeleri izledim. Ne var ki, bu konuda yardım alabilmem için daha önce  verdiğim  ikinci mail adresini de ''kayıtlarımızdaki ile eşleşmiyor'' diye kabul etmediler..Güvenlik sorusu seçeneğini izlemek istedim ama soru olarak  seçtiğim cümlenin yanıtı da reddedildi.  Kısacası, göz göre göre  çok sevdiğim bloğumu kaybettiğimi düşündüm. Üstelik  bu blog  için satın aldığım  ''İnlinkz bağlantı hizmeti'' nin daha bir yılı vardı. Gerçi o hizmeti başka bir  blogda da kullanabilirim ama ben özellikle elişi bloğum için  almıştım o link  bağlantı hizmetini.. Çok üzüldüm.  Son bir kez daha, vermiş olduğum ikinci mail adresini denedim ve  nasıl olduysa bu kez kabul edildi ve ''o mail adresine  yeni şifre için yönlendirme bilgileriniz gönderilmiştir''  mesajını aldım.  Gerçekten de  şifre kurtarma  işlemleri için  yönlendirmeleri  göndermişler. Gerekenleri yapıp yeni şifremi aldım;  denedim açıldı. Rahatladım ama sizlere  tavsiyem şu:
Blog sayfanızı açarken  verdiğiniz ikinci  mail adresinizi, güvenlik sorunuzu ve yanıtını mutlaka kaydedin.. Benim durumuma düşerseniz, şifre kurtarma işlemlerini dikkatlice yapın, verdiğiniz bilgiler  reddedilirse tekrar deneyin. Sanırım sistemde de sorunlar var.. Ben yaşadım, umarım siz yaşamazsınız..

6 yorum:

  1. Geçen hafta benim başımada geldi aynısı.Bir çok arkadaşımın başınada gelmiş.Geçmiş olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. İşte, tam da bu sebepten, blog adresimi 3 ayrı e-mail adresi, iki güvenlik sorusu, çok katmanlı şifre ve de telefon numarası ile koruyorum.
    Hani her şeyi kaybetsem telefona gelen şifre sayesinde geri alırım.
    Kaldı ki, iş mailim de kayıtlı :)
    Google binası da pek uzak değil, geri vermezlerse yıkmak kolay olur başlarına :)
    Geçmiş olsun Begonvil'cim, yaşadığın endişeyi anlayabiliyorum.

    YanıtlaSil
  3. gecmiş olsun canım.neyseki ğeri ğelmiş sayfanız.
    sevğiler..

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun geri geldiğine sevindim.

    YanıtlaSil
  5. yılbaşından önce aynı durumu ben de yaşadım ve hatta bloğuma post olarak girdim,bloğumu kazanma girişimlerini adım adım yazdım ve paylaştım..
    Sanırım buloğunuzu yedeklemeniz daha doğru olur..bu gibi durumlara maruz kaldığımızda yeni blog açarsak daha önce yedeklediğimiz bloğumuzdaki bilgileri buraya aktarırız..
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun:( geri gelmesine çook sevindim yorumlardan okudum.hemen gidip bakacağım.yeni yılınız kutlu olsun.sevdiklerinizle sağlıklı,huzurlu,mutlu nice yıllar geçirmenizi diliyorum.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.