31 Ocak 2012 Salı

Ananaslı Pilav

Twitter'da harika bir site ile tanıştım: LEZZET YOLU
http://www.lezzetyolu.com/


Nefis ve uygulanabilir tarifleri, harika sunum önerileri ile vazgeçilmezlerimden oldu.

En son (dün) bu  pilav tarifini paylaşmışlar. DENEDİM, HARİKA OLDU.  Sevgili okurlarıma ulaştıramazsam çatlarım diye kendilerinden izin aldım ve şimdi bu tarifi paylaşıyorum.
 Ananaslı Pilav

  • Zorluk derecesi: Orta
  • Kaç kişilik: 4
  • Hazırlama süresi: 15 dk
  • Pişirme süresi:  15 dk
  • Toplam süre  :  30 dk
  • MALZEMELER
  • 1,5  su bardağı yasemin pirinç
  • 1 iri havuç
  • 2 adet yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 dilim 1 cm kalınlığında dilimlenmiş ananas
  • 1 küçük çaybardağı kuru üzüm
  • 1 küçük çaybardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  Farklı bir pilava ne dersiniz? Ananas çiğ tüketildiğinde harika bir meyve, kullanıldığı tatlı, yemek ve salatalara kendine özgü aroması ile farklı bir  lezzet katıyor… Bu pilavda kullandığım diğer malzemelerle birlikte nefis bir sonuca ulaştım. Merak edenler!  Hemen iş başına :)

    Ananaslı pilav nasıl yapılır?

    1-Pirinci yıkayın ve 1 saat kadar sıcak su ile ıslatın.
    2-Tereyağını ve sıvıyağı eritip hafif kızdırın, ince kıyılmış yeşil soğanları tencereye alarak 1-2 dakika kavurun.
    3-Kazınıp yıkanmış ve minik küpler halinde doğranmış havucu soğana ilave edin. Soğan ve havuç diriliğini kaybedene kadar 2-3 dakika daha soteleyin.
    4-Doğranmış ceviz ve üzümü ilave edin hep beraber 1-2 dk daha soteleyin.
    5-Pirinci sudan geçirin ve süzün, küpler halinde doğranmış ananas, zencefil ve tuz ile birlikte tencereye katarak bir iki kez karıştırın. 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
    6-Üzerine kağıt havlu serin ve 15 dakika kadar dinlendirin. Pilavınız hazır.
    Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun :)

    TEŞEKKÜRLER LEZZET YOLU!

8 yorum:

  1. Ananası çok severim ama bu lezzeti hiç duymadım ve denemedim. Listeme aldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez duydum ve denedim, ananasın o hoş aroması, üzümlerle birlikte çok yakışmış bence. Deneyin.

      Sil
  2. yok daha neler dedim başlığı görünce....
    ama siz tamam dediyseniz lezzetine tamamdır,ellerinize sağlık,görüntü mükemmel....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez denedim. Güzel oldu.
      Not: Bu fotoğraf bana ait değil. Lezzet Yolu çok güzel bir sunum yapmış. O yüzden onların fotoğrafını kullandım.

      Sil
  3. epey bir farklıymış,ananası çok severim ama pilavda nasıl olur bilemiyorum tabi,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok değişik bir lezzet olmuştur eminim deneyeceğim sevgiler:)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.