26 Nisan 2011 Salı

Başlangıç Sayfanız İsteğiniz Dışında Değiştirilmiş ise

Umarım  başınıza  gelmez  ama;
İnternette gezerken bir linke tıkladınız ve bilgisayarınıza spam bulaştırdınız. Bu spam, indirdiğiniz bir video, mp3, resim ve benzeri hemen hemen her türlü dosya ile bulaşabilir. Sonuçta birilerinin isteği doğrultusun da internet açılış sayfanız farklı bir url oldu. Artık internete ilk girdiğiniz de sizin tercih ettiğiniz açılış sayfasıa değil de (örn. google.com) farklı bir siteye girer oldunuz. Bu site zaten reklamlarla dolu olduğundan hemen  durumun  farkına varabilirsiniz.

İlk  aklınıza  gelen değiştirmek olacaktır, doğal  olarak   ama ne göresiniz? ''Araçlar''  ''İnternet Seçenekleri'' kısmına geldiğinizde, açılış sayfasını değiştireceğiniz kısmın kapatılmış olduğunu farkettiniz. Hiçbir şekilde oynama yapamıyorsunuz ve orası kilitlenmiş bir durumda. İşte şimdi biraz daha kızıyorsunuz.  Öyle bile olsa açılış sayfamızı değiştirebiliriz.

Aşağıdaki yönergeleri izleyin lütfen:
Başlat menüsüne gelin,''çalıştır''a tıklatıp "regedit" yazın. Açılan pencerenin sol tarafında ki artı işaretlerine tıklayarak istediğimiz bölüme ulaşacağız. Sırasıyla artı işaretlerini takip ederek ilgili sayfaya ulaşalım.
Bilgisayarım\HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
Sağ tarafta ki ekranda HomePage diye adlandırılan REG_DWORD değeri bulunmalıdır. HomePage yazan kısma sağ tık "değiştir" diyerek orada ki değeri "0" olarak değiştiriyoruz. Tamam dediğimiz de kilit açılmış olacaktır. Eğer bu sayfada DWORD değeri yoksa boş alana sağ tık "yeni" > DWORD ekle diyoruz ve daha sonra ismini HomePage olarak değiştirip "0" değerini veriyoruz.

Not: Bu  uygulamayı öğrendiğim  sitenin adresini  not  almayı  unutmuşum. Bu  nedenle kaynak  belirtemiyorum. Kendilerinden  özür  diliyorum. Bu  yararlı  bilgiyi  paylaştığım için  hoşgörülü  olacaklarını umuyorum.

2 yorum:

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.