8 Ağustos 2010 Pazar

Sözleşmeli Öğretmen'in Hazin Ölümü

Ahmet Fazlı Elçi, henüz 44 yaşındaydı... Çorlu'da bir lisede sözleşmeli öğretmendi. Yaz tatilinde maaş alamadığı için 40 TL karşılığı okulda hamallık yapıyordu. Üstelik hava çok sıcaktı. Dün, yığıldı kaldı. Kalp krizi geçirmişti. O öldüğü için haber oldu. Ama yaşadığı dram ölmeseydi bile Türkiye için büyük ve kara haberdi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Atatürk Çok Programlı Lisesi'nde ücretli öğretmenlik yapan evli ve 2 çocuk babası Ahmet Fazlı Elçi , okula gelen kitapları hamallık yaparak taşıdığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Ülkemizde daha kim bilir ne Ahmet Öğretmenler var. Hala eğitimin demirbaşları olan öğretmenlerin sorunları çözülmemiş. Onca öğretmen adayı atama için çırpınıyor. Sözleşmeli öğretmenlerin durumu ise ayrı bir sorun. Yaz tatilllerinde maaş alamadıkları için canları pahasına her işi yapıyorlar, bu olayda olduğu gibi. Milli Eğitim Bakanı ise sorunlarını dile getirmeye çalışan sözleşmeli öğretmenleri adeta azarlar bir üslupla ''memnun değilseniz sözleşme imzalamasaydınız!'' diyor.

16 yorum:

  1. hala kızlar erkekler ayrı okutulsun diye tartışadursun devlet büyüklerimiz....

    bu da unutulur o kadar balık hafızalı ve tepkisiz bir millet olduk ki herkes gününü kurtarma çabasında. İnşallah gittiği yerde yüzü güler...

    YanıtlaSil
  2. bu olaya neden olanların içlerinin hiç sızlamadığına eminim ben. Nasıl o lokmalar boğazlarından geçiyor ki. Açım diyene pişkin pişkin yanıt veriyorlar. Ve hala bir dünya insan bu zihniyeti savunuyor. Yazık bu ülkeye gidiş hiç iyi değil

    YanıtlaSil
  3. Haberi izleyince ben de çok üzüldüm. Devlet büyükleri başka yerde, halk çok başka yerlerde...

    YanıtlaSil
  4. Her yeni gelen hükümetin devleti yeniden yapılandırmaya çalışması bu ülkede normal karşılandığı sürece daha nice olaylar yaşanacak bu ve buna benzer.
    Hiçbiri daha önce koyulmuş bir tuğlanın üstüne yenisini ekleyip binayı tamamlama yoluna gitmiyor.
    Hepsi temeli atılıp ilk sıra tuğlalarının koyulduğu binayı yıkıp sil baştan temel atmaya çalışıyor sanki hepsi sonsuza dek iktidarda kalabilecekmiş gibi.
    Bu ülkedeki işsizlik - iş - iş güvencesi - asgari ücretin yeterliliği - eğitim sisteminin mükemmel işlemesi sorunlarını çözecek bir değişiklik olsun, bu değişikliği yapacak hükümet 30 yıl kalsın, buna bile razıyım artık.
    Çaresizliğini haykıran çiftçiye 'Ananı da al git' diyen zavallının başbakanlık yaptığı ülkede hangi insana değer verilmesini bekler ki yurdum insanı?
    Buyurunuz, 12 Eylül'de zahmet edip referanduma bile katılmayacaklar.
    Var olan zor durumu daha da zorlaştırmak için hazırlananlara onay verecekler ya da.
    Tepkimizi, sinirimizi, isyanımızı sandıkta gösteremedikten sonra... ne desek boş.
    Eğitim gerçekten şart.

    YanıtlaSil
  5. Bu haber beni de derinden yaraladı.Bütün mirası çocuklarına iyi bir eğitim aldırmak ve onlara güzel bir gelecek bırakmak düşüncesinde olan tüm değerli anne babalar adına gittikçe zorlaşan hayat şartlarının bu ideali gerçekleştirmek uğrunda hepimizi büyük zorluklara sokuyor. Kendi çabamı bu değerli öğretmenin çabalarında hissedince bu talihsiz sonuca isyan edesim geldi. Yine de yetiştirdiği çocukları onun mirasını geleceğe taşıyacaktır eminim. Bu da daha iyi bir gelecek umudu taşımıyor mu?

    YanıtlaSil
  6. Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerine gönderdiği yazıda "Tayyip Erdoğan mitingine gidecek tüm personelin görevli - izinli sayılacağını ilan ediyor..

    Isparta'da AKP mitinginde insanlar Ağustos sıcağında serinlesinler diye alana soğutulmuş gül suları sıkılıyor..

    Bir Sayın bakan "kızlar ve erkekler ayrı okuyabilir" diye fetva veriyor. Öte yandan hamallık yaparak evine ekmek götürmeye çalışan bir Din Kültürü ve Âhlak Bilgisi öğretmeni, taşıyamayacağı bir yükün altında can veriyor..

    Sizin devlet adamlığınızı da vicdanınızı da dindarlığınızı da ilâhi adalete havale ediyorum. Lâkin bugünün işini yarına bırakmayıp bu izansızlığa her beraber sandıkta "HAYIR" diye haykırmak lâzım..

    YanıtlaSil
  7. Harika yorumlarınız için teşekkürler. İnsanlarımızın pek çoğu olup bitenlerin farkında. İşte bu umut verici. Yine de Sittirella'nın dediği gibi tepkimizi, sinirimizi, isyanımızı sandıkta gösteremedikten sonra... Ne desek boş.

    YanıtlaSil
  8. Ne yazık değil mi? Ne yazık ne yazık ki buna benzer yığınla olay oldu bu ülkede.....

    YanıtlaSil
  9. Ve halaaaaaa bu berbat yöneticilerin konuştuğu yerlere yığılıp koyun gibi her söyleneni onaylayanlar var. Bu insanlara sadece belirli tv kanalı seyretmeleri ve belirli gazeteyi okumaları emredilmiş, bunlarda uyguluyorlar, bu ne cehalettir, bu hangi demokrasidir, bu millet nasıl bu hale geldi........
    Ve bugün üç fidan daha düştü toprağa:((

    YanıtlaSil
  10. Onların tuzu kuru tabii. İmzalamasaydınız demek kolay. Yazık bu memleketin insanlarına daha ne kadar zaman kendilerini ezdirmeye devam edecekler bilemiyorum. Allah akıl fikir versin herkese.

    YanıtlaSil
  11. sevgili pamukşeker izleyicim çok üzücü bir olay ama malesef türkiyemizin hazin tablosu kimse bu gidişe dur demedikçe devleti yönetenlerin umrunda bile olmaz toplumsal bir başkaldırış gerekli bu da seçim sonuçlarında ders vermekle olur sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Yazık çokkkkk yazık....Birde çocuklarımızı okutup öğretmen olsun istiyoruz...binbir sıkıntıyla öğretmen oluyorlar da ne oluyorki atamaları bile sadece saçma bir kpss ye bağlı oda olmazsa sözleşmeli çalış hamallar gibi ,oda olmazsa öl kimin umrunda....???

    YanıtlaSil
  13. İçler acısı ne denilebilinirki.Ben haberi izlemedim ama millet olarak o kadar koyun gibi oldukki ne verirlerse onu alıyoruz gibi geliyor bana artık.

    Allah rahmet eğlesn bari öteki dünyada huzuru bulsun yazıkk

    YanıtlaSil
  14. Bir öğretmenin bu hale düşmesi ne kadar acı verici, yürek yakıcı.Bu durumda olan o kadar çok öğretmen var ki.Binlerce...
    "İmzalamasaydınız"mış.Tabi sizin tuzunuz kuru.İnsanlara başka seçenek mi bıraktınız.Umarım bu yaptıklarının karşılığını referandum günü fazlasıyla görürler!

    YanıtlaSil
  15. benm de içim acıdı kesinliklee...
    ama herkesin bunu okumasını istiyorum. HABER YANLIŞ YAPILMIŞŞ..
    1. SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN YAZIN DA MAAŞ ALIR ( MESELA BEN BİR SÖZLŞEML ÖĞRETMENEM VE ) ÖZLÜK HAKLARIM KADROLU İLE AYNI.
    2. YAZIN SADECE EK DERS ALMAYIZ..
    3. ANCAK ÖLEN BU ÖĞRETMEN , ÜCRETLİ ÖĞRETMEN.. SADECE GİRDİĞİ DERS İÇİN ÜCRET ALIYOR. YANİ KPSS YE GİRMEMİŞ YA DA GİRMİŞ ANCAK PUANINDAN ÖTÜRÜ ATANAMAMIŞ VE İL MEB E BAŞVURARAK ÖĞRETMEN AÇIĞI OLAN Bİ OKULDA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLK YAPMIŞ...
    SON OLARAK : :::::

    SADECE BÜTÜN TV KANALLARIN SÖZLŞMLİ İLE ÜCRETLİ ÖĞRETMN ARASINDAKİ FARKI BİLMESİNE RAĞMN BÖYLE Bİ HABER YAPMASINA SİNİR OLDUM.. HEPSİ SALAAKKK !! ADAM GİBİ DOĞRU BİLGİLERLE HABER YAPSALAR .. MİLLET SANIYO Kİ ÖLEN ÖĞRTMN SÖZLŞEMLİ...

    YanıtlaSil
  16. Sözleşmeli veya ücretli; bir öğretmenin dramına örnek bir olaydır bu yaşanan. Ücretli olarak o okulda ders veren ve geçici bir süre için de olsa öğretmen olarak konumlandırılmış bir insan aynı okulda hamallık yapıyor. Burada bir çarpıklık söz konusu. Sistemin bozuk olduğu ortada değil mi?

    Yine de açıklama için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.