19 Temmuz 2010 Pazartesi

Geçmiş Zaman Olur ki......./ Oymapınar Barajı

Manavgat'a Hayat Veren Manavgat Irmağı ve Oymapınar Barajı

Ah! Eski günler!
Öğretmenlik mesleğine burada başlamıştım. Oymapınar Barajı'nın yapımı için çalışan teknik personel ve işçi ailelerinin yaşadığı DSİ tesislerinin okulunda (Baraj İlkokulu) öğretmenliğe ilk adımımı atmış ve burada dokuz yıl çalışmıştım. Şimdi sadece TEK personeli bulunuyor buralarda. O zamanlar, Türk aileler dışında, Almanlar, İtalyanlar, Fransızlar, Japonlar da yaşıyorlardı. Onların da okulları, lojmanları, sosyal tesisleri vardı. Türkler'in kulüp binası, sineması, kantini, manavı 70'li yıllara göre oldukça modern ve hoş yerlerdi. Renkli bir sosyal yaşam vardı. Bahar ve yılbaşı baloları, TSM konserleri, tiyatro gösterileri, haftada iki gün sinema vs. Ayrıca pek çok ünlü Türk filmi buralarda çekilmişti. Baraj, Köprü, Delicesine ilk aklıma gelenler.

Okul çoktan kapanmış. O zamanlar ailelerin ve bizlerin yaşadığı lojmanlar harabeye dönüşmüş. Hatta çam ağaçlarının arasından bizim küçük prefabrik evimize giden patika yol kaybolmuş. Evimizin önündeki güllerle dolu bahçecik yabani çalılarla dolmuş.


Baraj Gölü sahilinde plaj ve balık lokantası olarak çalıştırılan tesislerden biri.




Baraj Gölü



Ve gölde gün batımı



Not:Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayın.

6 yorum:

  1. Ne güzel yerler. Gerçekten hiç yabancı gelmedi gözlerime.Belki de izlediğim filmlerden anımsadım.

    Güzel anılar kalıcı yer ediyor.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Eski çamlar orada da bardak olmuş desenize. Benim çocukluğum da o tür bir kolonide çok mutlu geçti. Çok daha sosyal bir hayatımız vardı. Amlatmakla bitmez ki. İçimin sızlamasını güzel resimleriniz azalttı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef ülkemizde yaşanan hızlı değişimler bazen bizi hüzünlendiriyor.Ben de ne zaman köyüme gitsem kapanan okulumu görünce duygulanırım.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Yıllar önce düşme tehlikesi geçirdiğim (8 yaşındayken) manavgat, o zaman manavgat tı...yinede vazgeçilmez oralardan...

    YanıtlaSil
  5. üzerlerine tıkladım hepsinin tıklamam mı ne harika yerler

    YanıtlaSil
  6. ne güzel resimler ..içim açıldı çok beğendim buraları hiç görmemiştim ama eşime de gösterip muhakkak gideceğim ...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.