13 Ekim 2009 Salı

Sonbaharımı Taçlandıran Gezi / Küçükkuyu ve Kaz Dağları


Sonbaharın en güzel günlerinde kısa da olsa güzel bir tatil yapma şansım oldu. Kuzeybatı'da Ege'nin başladığı yer olarak bilinen Çanakkale'nin Küçükkuyu Beldesi'ni ve çevresini gezip gördüm. Harika havasını kokladım, gün doğumlarını, gün batımlarını izleyip doğa ile iç içe yürüyüşler yaptım. Dünyanın en lezzetli zeytin yağı ile yapılmış yemeklerini tadıp köylerdeki taş evlerin mimarisine hayran kaldım. Cana yakın insanları ile sohbetler ettim. Anlatılacak çok şey var ama görmeyenler için en iyisi oraları gezip görmek. Özellikle büyük ve kalabalık kentlerde yaşayanlar için çok ideal bir dinlenme yeri.




Küçükkuyu'da deniz


Küçükkuyu'da gördüğüm hayvan dostlarımız..Belirtmeden geçemeyeceğim; sayıları çok fazla. Yani sokaklar, özellikle sahil kedi köpek dolu. Çoğu da aç ve deli gibi yiyecek arıyorlar. Bir çoğu ana yola çıkıp eziliyor ve ne yazık ki, yazın bakılıp sezon sonunda terkedilme durumu burada çok görülen bir durummuş. İçim sızladı ve yaşadığım tek olumsuzluk bu hayvancıkları bu durumda görmek oldu..





Güneşin doğuşu

Ve gün batımları


Anlaşılan denize hayran kalan yalnız ben değilmişim:)


Zeytinler ve zeytinlikler
Doğa ile iç içe uzun yürüyüşler yapmak için ideal bir yer Küçükkuyu
Çetmi'ye gitmek için tırmandığımız dağ yolu.

Kaz Dağları'nın harikulade florası






Muhteşem Çetmi evleri.






Yeşilyurt(Eski adı Çetmi) Köyü'nde Han Cafe'ye rastlamak hoş bir sürpriz oldu. Öğle saatlerinde acıkınca nefis otlu böreklerini yemek ve o hoş ortamda dinlenmek güzeldi.İşletmenin zarif sahibesi Saniye Hanım'a teşekkürler..



Belki tüm bu güzellikleri evime taşıyamadım ama, nefis kekiğini, zeytinyağını, yöresel peynirlerini, zeytinyağını, eriştesini, kurutulmuş domateslerini ve unutulmaz anılarımı getirdim.

En güzeli de orada sevdiğim insanlarla birlikte olmamdı. Bana bu güzellikleri yaşatan sevgili dostlara yürekten teşekkürler.

6 yorum:

  1. ne güzel bir gezi olmuş. Ben İzmir'deyim ama daha göremedim oraları

    YanıtlaSil
  2. Görmenizi tüm kalbimle diliyorum. Esen kalın.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir blog hazirlamissiniz,daha önce farketseymisim keske,biz de bir köpek veya kedi icin deliriyoruz kizimla beraber ama cesaretimizi toplayip bir türlü alamadik,sorumlulugu kaldirabilir miyim bilmiyorum,layikiyla bakamazsam cok pisman olurum diye korkuyorum,bir de almanyada yasiyoruz,tatilde ne yapariz düsüncesi var tabii...gezi de harika olmus,münster su an 1 derece icim isindi :))

    YanıtlaSil
  4. İzmir başka güzel ya..
    Resimlere aşık oldum...

    YanıtlaSil
  5. Öylesine güzel ki resimde gördüğüm yerler,her tarafı insan sıcağı ve doğanın harmanı kokuyor.
    Eminim ki,o güzel yerlerden dönmek bile istememişsinizdir
    Saygılarımla....

    YanıtlaSil
  6. Tam tahmin ettiğim gibi,güzel ve zarif bir hanımefendi....

    Doğa harika,bayıldım...Çok şanslısınız....

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.