15 Ekim 2009 Perşembe

Begonvilli Ev'in Mutfağından / Güveçte Karides



Malzemesi(iki kişi için)
Yarım kilo jumbo karides
İki orta boy domates
İki diş sarımsak
Bir sivri biber
İki adet defne yaprağı
Karabiber
Bir kaçkaşık sızma zeytinyağı
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Ayıklanmış taze karidesler yıkanıp bir süzgeçte bekletilirken, bir tavada zeytinyağı ve rendelenmiş domates, ince doğranmış biberler, beş on dakika pişirilir. Ocaktan alınacağına yakın doğranmış sarımsaklar ve defne yaprakları, tuz, karabiber eklenir. Süzülen karidesler kağıt havlu ile kurulanıp bir kaşık zeytinyağ ile harmanlanır ve güveç kaplarına yerleştirilir. Üzerine domatesli sos gezdirilip fırına verilir. 200 derecede 45 dakika pişirilir.(İstenirse fırından çıkmadan beş dakika önce üzerlerine rendelenmiş kaşar da serpebilirsiniz)

Not:Aynı tarifi karides yerine çinekopla da yapabilirsiniz.Çinekop için oval balık güveçleri kullanmanız lazım. Çinekop pişirirseniz fırından çıkınca maydanozla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.