30 Temmuz 2009 Perşembe

Yuva Aramaya Devam





Dün akşam üzeri yine, pek de yabancısı olmadığım bir telaş, bir koşuşturma yaşadık. Parktaki rutin akşam üzeri yürüyüşümüzde ölmek üzere olan küçük kedicikle karşılaştık. Öykü yine bildik öykülerden; bir kaç haftalık yavru çocuklar tarafından bulunmuş, parka bir kutu içinde getirilmiş büyüklerden yardım istemek üzere..

Bir piknik masasının üzerinde, köpek sahibi hanımlardan birisi süt içirmeye çalışıyordu ama kedicik sadece nefes alabiliyor ve ölmek üzere olduğu görünümü veriyordu. Tabii ki hemen duruma el koyup veterinere koşturmak bana düştü. Sabırlı ve mesleğini gerçekten seven veterinerimiz, yavrunun durumunun çok ciddi olduğunu, eğer damar yolu açılabilirse belki yaşama şansı olabileceğini söyledi. Ön sol ayakta da kırık vardı. Çok zorlukla damar yolu açılıp serum takıldı, gerekli enjeksiyonlar yapıldı. Dış parazitlere karşı ilaçlandı. Onlarca pire muayene masasına döküldü. Kısacası, açlıktan ve susuzluktan barsak, böbrek fonksiyonları çok hasar görmüş, ayağı kırık, vücudu pirelerle dolu kız yaşam savaşı veriyor. Sabah görmeye gittiğimde incecik sesiyle miyavlıyordu. Veterinerimiz Berkant Bey ve Asistanı Ahmet iyileşebileceğini söylediler. Ne de olsa o sokaklarda doğmuş olmanın verdiği dirence sahip savaşçı bir küçük kız. Genel durumu düzelince kırığı için operasyon geçirecek . Eğer bu küçük savaşçı başarabilirse ona yuvasını açacak bir hayvansever arıyoruz. Lütfen ilginizi esirgemeyin. Siz ya da tanıdığınız yakınlarınız, arkadaşlarınız ona aile olabilirsiniz.
Not: Kediciği sahiplenmek isteyenlerden tedavi giderleri talep edilmeyecek. Tüm tedavisini ben karşılıyorum. Veterinerimiz de indirim yapıyor. Çağman Veterinerlik Kliniği'ne teşekkür ediyoruz.



Bir süre önce bu duyuruyla sizlere seslenmiştik. Cimcime kız ameliyatını başarı ile atlattı. Artık kafesten çıkma zamanı çoktan geldi ama ona yuvasını açacak birilerini bulamadık. Geçici olarak evini açan Remziye Hanım'da bir gün kaldı.Ne yazık ki gece hastalanmış.Tekrar veterinerde gözlem altına aldık. Şu an durumu iyi. Bir kaç gün daha benim gözetimim altında olacak. Belki de onu sevip bakacak sahipleri sizsinizdir.UMUTLA BEKLİYORUZ.
Cimcime'nin son hali


2 yorum:

  1. aynı olayı bende yaşadım ve blogumda yazdım geçenlerde.fikir olsun diyerekten,size bir tecrübemi aktarıyım.kediler tedavi altındayken,çok fazla ilaç takviyesi yapıldığından kendilerine gelemiyor.aynı safhaları birebir yaşadım.
    inşallah sağlığına tamaman kavuşur,anne şevkatini aratmayan birinin elinde olduğunu bilmek çok hoş bir duygu...umarım sahiplendireceğiniz kişide sizin kadar şevkatli olur.

    YanıtlaSil
  2. Bizim Cimcime'miz yanlış beslenme yüzünden hastalanmış.(Bunu veterinerimiz söyledi) Arkadaşımız çok iyi niyetli ama süt vermiş.Mama yeseymiş böyle olmazdı dedi veteriner bey.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.