6 Temmuz 2009 Pazartesi

Yaşamdan / Tam 33 Yıl Sonra




CNBC-e dizilerinden biri var ki, konusu ile olduğu kadar görselliği ile de ilgimi çeker; Cold Case. Bir dedektif! Meslek aşkıyla çalışıyor... Unutulanlar için adaleti savunuyor. Raflara kalkan dosyalar anlatıyor, o da sonunu yazıyor. Dedektif Lily Rush yıllar öncesinin çözülememiş ve kaldırıldıkları raflarda tozlanmaya mahkum edilmiş davalarını gün yüzüne çıkarıp aydınlatmaya devam ediyor. Dizinin en etkileyici ve başarılı yönü de 25-30 yıl öncesinin olaylarının, siyah beyaz olarak ve o yılları gösteren görüntülerle verilip sonra da günümüze dönülerek, kişilerin yıllar sonraki hali ile gösterilmesi. İşte ben geçtiğimiz hafta sonu, yılda bir kez yapılan mezunlar buluşmasında aynen bu durumu yaşadım. Gerçi bizde suç ve suçlular yoktu çok şükür ama doğa yasaları işlemiş, zaman herkese az ya da çok yapacağını yapmıştı. 1976 Isparta Kız Öğretmen okulu mezunları ve sevgili öğretmenlerimizin bazıları Isparta'da toplandık. Yurdun çeşitli yerlerinden gelebilenlerle çok hoş bir hafta sonu yaşadık. Elbette katılım oldukça azdı ama en azından katılanlarla o heyecanı ve mutluluğu yaşadık. Okulumuza gittik. Şehir turu ve şehir dışında turistik geziler yaptık. Akşam müzikli bir yemek eşliğinde yıllar öncesinin anıları ile harmanlanmış bir gece geçirdik. Zaman zaman çocuklaştık, zaman zaman hüzünlendik, neşelendik. Sevgili Öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkürler.

3 yorum:

  1. biz de üniversiteden mezun olduğumuzda böyle bi karar almıştık..uygulamaya koyulur koyulmaz bilmiyorum ama olsa güzel olacağını yazıyı okuduktan sonra hissettim..

    bizim ki uzun yılların ardından bir buluşma olmayacak, (7 ya da 8 sene)
    ama yine de eski okul arkadaşlarımla bi araya gelmek hem güzel hem hüzün verici olurdu galiba..

    YanıtlaSil
  2. :) Evet, çok hoş bir ortam oluşuyor ve yıllar silinip gidiyor. Çok daha muzipçe pozlar verdiğimiz fotoğraflar var ama blog sayfasının ciddiyetini bozmasın diye koymadım.

    YanıtlaSil
  3. Azıcık karıştırdım sayfalarınızı ve öğretmen olduğunuzu öğrendim...benim annemde öğretmen emeklisi Elazığ mezunu ama tabiki sizden büyük...Sanırım o 1969 mezunu....Çok memnun oldum sizi tanıdıkça daha da memnun oluyorum,öğretmenlere saygım sonsuz...
    Sevgiler....

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.