10 Haziran 2009 Çarşamba

Yaşamdan / Dün Sabah Başıma Gelenler



Dün sabah, yakın arkadaşlarımla kahvaltıyı açık havada yapmak istedik. Malum, Antalya'nın bunaltıcı sıcakları başlıyor, hatta başladı bile. Artık evden çıkmak istemeyeceğiz yakında diye..
Sözleştiğimiz üzere Konyaaltı Caddesi'ndeki Kadın Platformu olarak bilinen bahçeye gittik. Orada marifetli ev hanımları nefis gözlemeler yapıyorlar ve ürettikleri elişlerini, ev yapımı reçelleri sergileyip satıyorlar. Güzel, mütevazı bir bahçe.
Bahçeye gidip güzel bir yer seçmiştik ki, yaralı bir kedicik gördüm. Duvarın dibinde oturuyordu. Yüzünün neredeyse yarısı ve ön ayaklarından biri parçalanmış, her yeri kan içindeydi. O an nasıl üzüldüğümü anlatamam. Kahvaltıyı unutup kediciği veterinere götürme derdine düştüm. Ancak zavallı hayvan çok korkmuştu. Görevli bayanlardan bir bez isteyip kediyi sarıp sarmalamaya çalıştım incitmeden. Arkadaşlarımdan biri de bana yardım etmeye çalışıyordu ama başaramadık, kedi korkup kaçtı. Kediciği daha fazla korkutup incitmek istemediğimden fazla uzak olmayan veterinerime gidip bir taşıma kutusu ile konserve mama alıp geldim. Masadakiler biraz söylendiler ama doğrusu pek de umurumda değildi. Ancak taşıma kutusuna giderken öyle bir hata yapmışım ki; bedelini oldukça ağır ödedim. Kedi ile uğraşırken çantamı oradaki taş inek heykeline bırakmışım, döndüğümde çantanın yerinde yeller esiyordu. Bizimkiler de sağ olsunlar arkaları dönük olduğundan ve aradaki ağaç kümelerinden hiç bir şey görmemişler. Kedicik de ortalarda yoktu. Ne yapacağımı şaşırdım ve tabii ki bir an panik yaşadım; limiti yüksek kredi kartlarım, sürücü belgem, kimliğim, gözlüklerim, evimin anahtarları , cüzdanım, hepsi gitmişti..Yapılacak en mantıklı şeyi yapmaya karar verdim ve kartların iptali için bankalara gittim öncelikle. Üç farklı bankada gerekli işlemleri yaptırdım. Sonra da karakola gidecektim ki, polise olayı bildirmeden önce arkadaşlarımı göreyim dedim ve çay bahçesine döndüm. Onlar da bana ulaşmaya çalışıyorlarmış.

Çanta yakınlardaki bir çöp konteynerında bulunmuş. Kapağı bile açmadan üzerine bırakıp kaçmış alan kişi. Bir beyefendi de görüp bakmış. Cüzdanım, sadece nakitler alınmış olarak duruyormuş içinde. Kimliğim, kredi kartlarım ve sürücü belgem de çantadaymış. Bir de veterinerimin kartviziti çıkmış çantadan ve beyefendi zaten yakınlarda olan veterinerime götürmüş çantayı.

Sonuçta çantama ve içindekilere sadece para kaybı ile kavuştum. Akşam üzeri kediciği yakalarım umudu ile tekrar oradaydım ama ne yazık ki bulamadım. Mama bıraktım, oradaki hanımları da tembihledim yiyecek vermeleri için. Yarın şansımı yeniden deneyeceğim. Lütfen kediciğe ve bana şans dileyin ve benim yaptığım gibi dalgınlık yapmayın.


7 yorum:

  1. büyük geçmişler olsun paradan ziyade diğer belgelerinize kavuşmuş olmanız büyük şans.şanslı gününüzdeymişsiniz.her gününüz böyle şanslı olsun. bu arada kadiciği de bulursunuz inşallah.onada geçmiş olsun.hülya kenar

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de öyle Hülya Hanım. Bu kadarla atlatmış olmam şans. Bir de o kediciğe yardımcı olabilirsem çok rahatlayacağım.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun ismet'cim..yorucu ve sıkıntılı bir gün olmuş senin için..üzüldüm..kediciği bulursan haber ver..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Gülgün, maalesef bu gün gidemedim. Yarın mutlaka gideceğim.

    YanıtlaSil
  5. Canım çok yorucu bir gün geçrmişsin.
    Çantanı bulduğuna sevindim.
    Keşke kediyide bulabilseydin.
    Sende benim gibisin yaralı bir hayvan gördüğüm zaman bende aynı şeyi yapıyorum.Alıp hemen veterinere..Kediyi inşallah bulursun duacıyım .
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim. Çok istedim kediciğin tedavisini yaptırabilmeyi ama olmadı, yakalayamadım. Sık sık görmeye gideceğim, mama da götüreceğim ama sokak kedisi olduğu için korkuyor ve kaçıyor zavallıcık. İnşallah iyi olur.

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun.inşallah kedicik iyi olur.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.