27 Haziran 2009 Cumartesi
Begonvilli Ev'in Mutfağından / Gerçek! Acıbadem Kurabiye
Acıbadem kurabiyeyi çok severim. Kıtır kıtır sertliği, hafif yapışkan şekerli tadı ve enfes badem kokusu ile, kurabiyeye adını veren acı badem aromalı lezzetini çayın yanına çok yakıştırırım. Ne var ki son zamanlarda findıktan yapılmış kurabiyeler acı badem kurabiye olarak satılıyor pastanelerde. Üstelik bildiğim kadarı ile un kullanılmaması gerekirken un da katılıyor yeni tariflere. Tabii ki sonuçta findık tadı baskın, o özlediğim hafif yapışkanlığı olmayan kurabiyeler çıkıyor ortaya. Ben de üşenmeyip epeyce araştırdım ve bir kaç tarif denedikten sonra çocukluğumun enfes tadına en yakın olanı buldum.
Malzemesi
1 bardak badem
8-10 tane acı badem
1 bardak pudra şekeri
4 yumurta
YAPILIŞI:
Bademler sıcak suya konularak bir kaç dakika haşlanır, üzerine soğuk su dökülür ve kabukları soyulur. Kağıt havluda iyice kurutulup rondodan geçirilir. Cam bir kapta bademlerin üzerine pudra şekeri ve yumurta akları eklenir. 20-25 dakika karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar halinde yerleştirip üzerine bir fırça ile şekerli su sürülür. Ortanın biraz altında sıcaklıkta(ben 120 dereceye ayarladım) pembeleşinceye dek pişirilir. Soğuyunca alınır, yoksa kırılabiliyor. Afiyet olsun.
Etiketler:
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel görünüyör. Badem ve acı bademin farkı nedir acaba?
YanıtlaSilSevgili Karen Hanım, badem bildiğimiz ve çerez olarak tükettiğimiz bir kuru yemiş. Acıbadem ise görüntüsü ile badem ama tadı acımsı olan ve acı tadından dolayı yenmeyen ama kurabiye yapımında kullanılan bir badem türü. Tarifte de zaten sadece 8-10 tane acıbadem kullanılıyor.Şimdi badem resmi ekliyeceğim sizin için. Sevgi ve selamlar
YanıtlaSilBu kurabiyeyi mutlaka deneyeceğim canım.Çok sevdiğim bir kurabiye:)Eline sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
ismet'cim kilo kontrolü zaten zor..bir de böyle lezzetli olduğu kesin tarifler verirsen benim işim çok zor yani söyleyeyim dedim...:-))ellerine sağlık..
YanıtlaSilEvet, lezzetli şeyler hep çok kalori içeriyor ne yazık ki. Artık tadımlık yiyoruz,ne yapalım. Sevgiler Şanslı ve Gülgün.
YanıtlaSilben çok farklı hayel ederdim tarifini.vede çok severim paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilEllerinize saglik,harika gorunuyorlar..
YanıtlaSilbende bayılıyorum bu kurabiyeye ma hiç evde yapmadım hep pastahaneden alıyorum bir deneyeyim bakalım senin tarifini nasıl olacak paylaşımın için teşekkürler canım sevgiler
YanıtlaSilÇOK GÜZEL OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK MUTLAKA DENEYECEĞİM SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilslm acıbademi nereden bulabiliriz??
YanıtlaSilAcıbadem bazı kuruyemişçilerde bulunuyor. Zaten az miktarda kullanıldığından alıp deeepfrizde saklayabilirsiniz.
YanıtlaSil