2 Haziran 2009 Salı

Efsane Gitaristler / Eric Clapton



Rock müziğin can damarı gitaristlerden söz edilince ilk akla gelenlerden biridir Eric Clapton.60 ların ikinci yarısında Londra ve New York sokaklarında, onunla ilgili grafitilerde müziğin tanrısı ilan ediliyordu. Aradan geçen 40 yıldan sonra bu grafitiler kalmasa da, Eric Clapton ismi tartışmasız yirminci yüzyıl popüler müzik kültürünün en büyük isimlerinden birisi..Alkol ve uyuşturucu bağımlılığına dek uzanan, kişisel ilişkilerindeki başarısızlıklar vs. ile oldukça çalkantılı olan yaşamı gerçekten büyük zorluklarla dolu olsa da hala üretken olması onun müzikteki yerini hak ettiğini gösteriyor. Belki de duygusal çalkantıları ile blues ve British Invasion okullu gitarının buluşması, her kulağa geldiğinde anında tanınacak onun eşsiz soundunu yarattı.

ERİC CLAPTON HAKKINDA BİLGİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN


Yardbirds'de Jimmy Page ve Jeff Beck gibi iki efsaneyle beraber sahne aldı, Cream ile rock'ın en ünlü üçlüsüyle çaldı, Blind Faith ile müzik tarihinin ilk süper grubunu kurdu ve slide kahramanı Duane Allman'li Derek and the Dominoes'la da inanılmaz bir başyapıta imza attı. Solo albümleri her zaman aynı istikrarı yakalayamamış olsa da 90'ların başında "Unplugged" ve "From The Cradle" ile gerçek bir geri dönüş yapmış ve bugün de çok sevilerek dinlenen gerçek bir müzik ilahıdır o..
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

5 yorum:

  1. Readerimde Eric Clapton adını görünce tutamadım kendimi atladım, geldim. O kadar çok anısı var ki ben de. Yıllardır (bana yüzyıllardır gibi geliyor) bıkmadan dinlediğim sayılı sanatçılardan biri. Tek başına olduğu kadar özellikle Bob Marley, B.E. King, Elton John Ve Stingle birlikte yaptığı müzikler çifte kavrulmuş tadında. Stand By Me, Tears an heaven, Wonderfull Tonight, Knockin' On Heaven's Door bana genç kızlığımı geri getiren parçaları.

    YanıtlaSil
  2. If I saw you in heaven. Bu şarkısını tek geçerim. Ölen oğluna yazmış sanırım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Eric Clapton gerçek bir Rock devi..
    4 Yaşındaki oğlunun 1991 yılında 32.kattan düşerek ölmesinden sonra kendine uzun süre gelemediği biliniyor.Bu olayın müziğine yansıması ise;"Tears in heaven";cennetteki gözyaşları adlı parça oldu.
    Sanatçı seçimleriniz gerçekten takdir edilecek bir sırayı izliyor,tebrikler...

    YanıtlaSil
  4. You've got me on my knees, Layla.
    Begging, darling please, Layla.
    Erkeklerin durumunu en iyi açıklayan dizesi bence. Tears in Heaven ise; rock tarihine geçmiş soft parçalarından ve çok anlamlı. hatırlattınız şimdi gidip dinlemem lazım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.