12 Kasım 2008 Çarşamba

Efsane Filmler / Müzikler / Love Story

Aşk Hikayesi 1970 ABD yapımı romantik-dramatik filmdir.Özgün adı Love Story dir.Özgün senaryosunu Erich Segal 'ın yazdığı filmi Arthur Hiller yönetmiş önemli rollerinde Ali MacGraw , Ryan O'Neal , Ray Milland ve Tommy Lee Jones oynamışlardır.Filmin unutulmaz tema müziğini Francis Lai bestelemiştir ve bu çalışması ile 1971'de En İyi Orijinal Müzik Akademi Ödülü kendisine verilmiştir.Bu aynı zamanda filmin aldığı tek Oscar ödülüdür.Film 6 dalda daha Oscar'a aday gösterilmişti. İzleyenleri göz yaşlarına boğan film kareleri ve o muhteşem şarkısı ile hala anımsanır.

Filmin tema müziği olan bu dokunaklı parça çok beğenilmiş, hatta popülerlikte filmin de çok önüne geçmişti. Parçanın birçok cover versiyonu yapıldı. Andy Williams 'tan Shirley Bassey 'e ,Ray Conniff 'ten Patricia Kaas 'a kadar onlarca sanatçı bu unutulmaz parçayı seslendirdiler. Bunların arasında en çok ses getireni Andy Williams'ın listelerde 9.cu sıraya kadar yükselen coverı idi. Şarkının orkestra versiyonları da yapılmıştır. Bunlardan Henry Mancini'nin orkestra versiyonu listede 13.cü sıraya yükselmişti. Bestecisi Francis Lai de kendi orkestra versiyonunu yaptı. Parçayı yeniden seslendirenler arasında Nana Mouskouri, Rick Astley, Johnny Mathis, Tony Bennett, Mireille Mathieu ve İran'lı pop star Googoosh da vardır. Türkiye de de hem Ayla Algan hem de Gönül Yazar parçayı Aşk Hikayesi adı ile Türkçe olarak seslendirmişlerdi.
Ben en çok Nana Mouskouri'den dinlemeyi seviyorum. Mireille Mathieu ve Shirley Bassey 'in de hakkını yememek lazım. Keyifli dinlemeler.
http://www.video75.com/xvGY5N4_mJZ/nana-mouskouri-love-story/


Kaynakça:Vikipedi Özgür Ansiklopedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.