12 Kasım 2008 Çarşamba

Efsane Filmler / Müzikler / Love Story









''Aşk Hikayesi'' denince o unutulmaz romantik ve bir o kadar da hüzünlü film ve muhteşem şarkısı gelir akıllara. Bu film, 1970 ABD yapımı romantik-dramatik filmdir.Özgün adı Love Story dir.Özgün senaryosunu Erich Segal 'ın yazdığı filmi Arthur Hiller yönetmiş önemli rollerinde Ali MacGraw , Ryan O'Neal , Ray Milland ve Tommy Lee Jones oynamışlardır.Filmin unutulmaz tema müziğini Francis Lai bestelemiştir ve bu çalışması ile 1971'de En İyi Orijinal Müzik Akademi Ödülü kendisine verilmiştir.Bu aynı zamanda filmin aldığı tek Oscar ödülüdür.Film 6 dalda daha Oscar'a aday gösterilmişti. Göz yaşları içinde izlediğimiz filmin unutulmaz şarkısı, bestesini Francis Lai'nin yaptığı sözleri Carl Sigman'a ait olan 1970 tarihinde yayınlanmış popüler şarkıdır.
Şarkı ilk kez Love Story filminde duyuldu, filmin tema müziği olan bu dokunaklı parça çok beğenilmiş, hatta popülerlikte filmin de çok önüne geçmişti. Parçanın birçok cover versiyonu yapıldı. Andy Williams 'tan Shirley Bassey 'e ,Ray Conniff 'ten Patricia Kaas 'a kadar onlarca sanatçı bu unutulmaz parçayı seslendirdiler. Bunların arasında en çok ses getireni Andy Williams'ın listelerde 9.cu sıraya kadar yükselen coverı idi.

Ben bu nefis şarkıyı en çok Nana Mouskouri'den dinlemeyi seviyorum ama Shirley Bassey, Mireille Mathieu ve diğerleri de çok güzel yorumlamışlar.Keyifli dinlemeler.
İsmet Şahin







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.