Granül ya da süzme kahvenin yanına çok yakışan kekimizin tarifine buyurun:
3 Çay fincanı un
1 çay ficanı şeker
3 yumurta
1 su bardağı tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kefir
Yarım çay bardağı su.
1 paket kabartma tozu
iki çorba kaşığı (tepeleme) dark kakao
Bir kaç damla vanilya özütü.
Bir tutam tarçın
Yumurtaları ve şekeri çırpma makinesinde önce yavaş, sonra hızlı devirde 3- 4 dakika çırpıyoruz. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı mayonez yapar gibi azar azar ekliyoruz. Diğer sıvıları ekleyip biraz daha çırpıyoruz.Unu, ve diğer kuru malzemeyi katıp tahta kaşıkla hızlıca pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Eritilmiş tereyağı ile yağlanmış kalıba döküp kalıbı şöyle bir sallıyoruz ki, hava boşluğu kalmasın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Pişirme süresini kendi fırınınızın özelliğine göre ayarlamanız gerekecektir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not: Ben benmari edilmiş beyaz çikolata ve nar ile süsledim.
Enfes görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSil