20 Ekim 2019 Pazar
Fıstık Ezmeli Kurabiye
Epeydir uzak kaldığım blog sayfamdan yeniden merhaba! Enfes bir tarifle belki kendimi affettirebilirim.
Bu kurabiye, yemek bloggerlerinin pek sevdiği ''tam ölçülü'' tanımlamasına çok uygun. Öncelikle söylemeliyim ki, tarif neredeyse özgün. Yani kopyalanmış bir tarif değil ama elbette malzemeler karşılşabileceğiniz diğer fıstık ezmeli kurabiye malzemeleri ile aynı.
Sözü fazla uzatmadan;
benim kurabiyemde şunlar var:
350 gr fıstık ezmesi. Ben içinde şeker olan bir fıstık ezmesi kullandım. Şekersizleri de var. Onlardan kullanacaksanız aşağıda vereceğim şeker miktarını biraz daha artırabilirsiniz.
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker. Esmer şeker olsaydı daha iyi olurdu. Bizde kalmamış.
800 ml. un. Dikkat ederseniz unun ağırlığını değil hacmini ölçtüm. Ölçü bardağını kullandım. 800 gr olarak anlaşılmasın!
2 çorba kaşığı buğday nişastası.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Fıstık ezmesi, yağ ve şekeri güzelce karıştırıyoruz. Mutfak şefi (power chef) olanlar için bu işlem iki dakikada bitiyor. Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Unun tümünü değil de önce yarısını ekleyip, kalanını yoğurmaya devam ettikçe azar azar ilave etmekte fayda var. 800 ml un tamı tamına iyi geliyor. Hamur toparlanıp elde şekil verilecek hale gelince minik toplar yapıp tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede kurabiyeler çatlayıncaya dek pişiriyoruz. Ben pişirmeyi sonlandırdıktan sonra bir iki dakika daha fırında bıraktım. Kurabiyelerinizi soğumadan almaya çalışmayın. Sıcak hali ile dağılabilir. Deneyecek olanlara afiyetler olsun. Sağlıcakla kalın.
Etiketler:
Begonvilli Ev Halleri,
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kurabiyeye çok yakışır fıstık ezmesi, bayılırım..Hemen not ediyorum tarifi..Hoşgeldin, bize bunlarla gel işte böyle:))
YanıtlaSilHoşbuldum! :))
Silİzlemeye aldım sizi.
YanıtlaSilElinize sağlık, çok güzel görünüyor. sizi instagramda da sizi takip ediyorum. baharson22 kullanıcı adım. Şunu söylemeden gecemiyem okurken ve izlerkende aynı tadı vermiyor.Blog sayfaları daha sıcak geliyor.
YanıtlaSilEvet, size hak veriyorum. Blog sayfamda emek var. Blog yazılarımda okurlarımla sohbet eder gibi hissediyorum. Sanıyorum bu duyguyu onlara da geçirebiliyorum. Elimden geldiğince bloğumu aktif tutmaya çalışacağım.
Sil